Sa ei ole sisse loginud.
pole seda kurekämmi veel vaadata jõudnud, aga eelmisest aastast on meeles, et seal pidevalt mingid olmehelid taustaks kostsid. see ei tähenda automaatselt, et seal pesa juures keegi rallitamas käib. ma tean üsna mitut haruldase liigi pesa, millele lähim talu või (pidevalt kasutatav) metsatee ikka väga lähedal on. vaikses metsas võtab hea mikker väga kaugelt hääle kinni. oma talu ümber traktoriga põristamine on päris tugev hääl ka.
Eemal
ATV see minuarvates pole, sest hääl on teine ja autole omane käiguvahetus on kenasti tuntav. Pigem peenestab keegi kuskil miskit Sierrat või Ladat vms... Olmehelisid on ka muidugi jah. Koergi haugub taamal vahest, kuid need pole nii häirivad kui minuteid kestev jõristamine. Eile õhtul käis too tegelane kolm korda rallimas. Kui teistel päevadel ka ikkagi tihkelt käiakse, siis võiks miskit ette võtta ehk? Kui üldse on mingit õigust seda rallitamist muidugi keelata. Mina kahjuks seadusi nii hästi ei tunne.
Eemal
irv. lähed kilomeeter (või rohkem) eemal asuva talumehe juurde ja ütled, et sa ei tohi enam enda hoovis autoga sõita? või viskad end lähedalasuva metsatee peale siruli ja ei lase seal inimestel sõita? rahu nüüd, kotkamehed teavad väga hästi kui lähedal või kaugel seal inimasustus ja olmehääled on, kui see oleks kurgedele ohtlik, oleks ammu miskit ette võetud.
Eemal
Kui ma seakaamerast kuulsin selget koerahaukumist, siis öeldi mulle see koer olevat poole kilomeetri peal. Ja sead lasid mõnuga toidul maitsta. Siin võib sama olukord olla. Kui kurg pesal närviliseks ei muutu ja rahulikult oma toimetusi toimetab, ju siis tema arvates kõik veel korras on.
Kui keegi oma igapäevategevusi toimetab pesa kaitsetsoonist väljaspool, siis saab teda ainult paluda, mitte käskida, keelata või karistada. Elu tahab elamist mitte ainult kurel. Ja ju kurg
kindlasti arvestas oma elukoha valikul inimasustusega.
Eemal
Tom, päris nii ma silmas ei pidanud
Eemal
Veidi enne kümmet alanud taustahelid on selgelt kuulda. Aga pigem on tegemist metsatöödega ja pesal olevad kured nähtavalt häiritud küll ei ole. Korrastatakse sambla ja okstega pesa ning kudistatakse niisama.
Kuna kurepesa teema muutub järjest aktuaalsemaks, võiks uue teema alla kolida. Sest siga ja kurg... ;-)
Eemal
Must toonekure pesa kaitsevöönd on 250 meetrit.Seal viibimine(!) on keelatud 15.Märtsist 31.Augustini.
Eemal
... ja nii meid tihu järve äärde ei lastagi.
Eemal
Jah,nii ta on.Kus juures,kui sa ei tea,et seal pesa on,siis võid raahulikult käia-paradoks,aga nii see on.Mul ühel sõbral oli paras jama sellega oma metsas.Keskonnateenistus nii ütleski-et sina,kui maaomanik tead,et see pesa seal on,aga kui võõras sinna juhuslikult satub,pole sellest midagi,sest tema ei tea ju et seal on keeluala.Tähistatud pole ala kuidagi,muidu oleks sääl"loodushuvilisi",nagu murdu.
Eemal
tihul on keelavad sildid väljas.
Eemal
Ootame Septembrit
Eemal
Eile õhtul mul ämm olla kuulnud metsanotsude kaamerast "valangutena paugutamist", ühtegi notsut muidugi näha polnud. Keegi pani ka midagi säärast tähele? Ise ei sattunud vaatama.
Eemal
Tohoh,praegu peaks jahipidamises rahuaeg olema???
Eemal
erilubadega vist tohib veits põmmutada veel.
Eemal
ahjaa, ohustatud liikidest ja nende teadaolevatest pesitsuskohtadest (eelmainituid ühes lauses kasutades) ei ole mõtet avalikus foorumis rääkida.
Eemal
meil on oma salakeel, mittehiidlane neid kohti ei leia ikka.
Eemal
Vastavalt looduskatiseseaduse
§ 53. Teabe avalikustamine
(1) I ja II kaitsekategooria liigi isendi täpse elupaiga asukoha avalikustamine massiteabevahendites on keelatud.
Ja Tom'i jutule lisaks veel juurde, et ei oleks eriti mõtet ka neid liike pesitsusajal segada.
Eemal
Tihu järv on täpne asupaik või?
Eemal
tom kirjutas:
erilubadega vist tohib veits põmmutada veel.
Kahjustuste pealt tohib.Kui sõpru söötmise tulemusena liiga palju ühte piirkonda on kogunend,võib põmmutamiseks minna küll.Kas nüüd just valangutena....Mul keerasid kah imeilusa kadakase heinamaa tüki nii hullusti segamini,et kurb lausa.Vihmauss on pinna lähedal,seda nad mugivad praegu,kui võimalus on.
Eemal
ei ole täpne asukoht, aga selliseid "loodusfotograafe" on meie seas küll ja küll, kellele pole probleem väärt liigipildi pärast nüüd see piirkond läbi kammida. savi, mis sest linnust või loomast pärast saab, mul ju pilt tehtud ja jebedijee. olen LKK töötajatelt varemgi sedasorti lugusid kuulnud. ehk siis lühikokkuvõte selliste teemadega - parem karta kui kahetseda.
Eemal
Jah,Sul on tuline õigus kahjuks.See on fotograafia populaarsuse varjukülg.Mul endal murelaps-kotkapesa.Asub raiesmikul,tee lähedal ja 400 m. eemal kaks suurt puhkemaja turistidele.Igal aastal käin Veebruari lõpul ja mõnikord sügisel vaatamas-seni on kõik hästi,aga iial ei tea,millal sinna mõni idioot satub...
Eemal
brenner kirjutas:
Tohoh,praegu peaks jahipidamises rahuaeg olema???
Koprajaht kestab kuni 15 aprill ja sigu muideks saab seaduse järgi aasta ringi lasta va. emis põrsastega.
Eemal
Sääduse järgi küll,väga õige.Meitel mätta peal vähe teine kord :)28 Veebruar on vaikus ja kuni 1. Juunini.Kahjustused muidugi välja arvatud.
Eemal
Kas keegi ikka musta-toonekure pesa ka jälgib?
http://www.ilm.ee/~uploader/loodus/?leh … urekaamera
Eemal
Äkki okaskera teab pajatada, kunas jälle metsloomi läbi metsakaamera jälgida saab? Tali enam kaugel ju pole.
Eemal