Sa ei ole sisse loginud.
ehk siis küsimus, et kuidas oleks kõige parem ööd fotokaga jäädvustada?
millised oleks teiepoolsed soovitused.
küsimus veel, et kuidas teil taeva fokuseerimine önnestub. et kas palju fotosid lähevad metsa pärast arvutist vaadates, et fookus on paigast vöi on seal erilised nipid?
Eemal
Juhan88 kirjutas:
Fookuse saad paika näiteks kuu abil
kui kalendrisse oled vaadanud, siis kuust pole praegu haisu ka püüdsin tähtede peale fookust paika saada, kuid kohati ei önnestunud. raske oli leidagi neid säramas
Eemal
Eemal
Cameda kirjutas:
Muu kohapealt ikka statiiv ja dist.päästik:)
statiiv olemas.
päästikut pole veel jöudnud soetada. lihtsalt see fokuseerimine tundus siuke raskem tegevus eile öhtul olema.
Eemal
busse kirjutas:
Juhan88 kirjutas:
Fookuse saad paika näiteks kuu abil
kui kalendrisse oled vaadanud, siis kuust pole praegu haisu ka püüdsin tähtede peale fookust paika saada, kuid kohati ei önnestunud. raske oli leidagi neid säramas
Kui kuud pole, siis on öösel valgust ka kole vähe...soovitan ikka kuuvalgel pildistamas käia
Eemal
to Cameda: oot, kuidas lõpmatusse ja natuke tagasi? Tähed pole piisavalt lõpmatus kauguses või?
Eemal
Ma olen ainult KIT-iga kui ainukese lainurgaga taevast pildistanud ja nii millimeeter, kaks keeran jah tagasi. Vb kitile iseloomuliku loksu pärast:D
Eemal
vtl kirjutas:
Enamus objektiive võimaldab teravustada pisut "lõpmatusest kaugemale", ehk ka lõpmatuses olev objekt hakkab fookust teatud punktist edasi keerates uuesti udusemaks minema.
True. Mu mõttekäik oli täpselt sama, keeran lõpmatusse ja tuld. Tuli välja, et tähed on lähemal kui lõpmatus. Mis loogiliset õige ju on :)
Eemal
Olen teadlik, et vanade objektiividega on nii, kuid minu ainus moodne objektiiv ehk kit seda võimalust ei paku, nii et pidasin kõiki uusi objektiive selles osas homogeenseks.
Eemal