Sa ei ole sisse loginud.
Kallis Imbi! Eestis on tohutult peresid,kelle laste jaoks põder,hirv,kits või mis iganes metsloom kooliteel ei ole (jumal tänatud)tohutu ime,vaid elu,mida me oleme aastatuhandeid siin maalapil elanud.
Eemal
http://www.feim.ee/RoosaonlahE
siuke mees siis. tsiteeriks siinkohal paar lauset:
raamat » FHM
jook » Jack Daniels
ehk siis täitsa mees juba.
Eemal
Ja kui peakski olema sellise püsivusega laps, et sellise pildi koju toob, siis ei tohiks selline pilt kodus tähelepanuta jääda. Oma jahisaagi toovad suuredki lagedale, mis siis veel lastest rääkida. Kus on vanemate huvitatus pildi päritolu kohta? Pigem on siin tegu täieliku ignorantsusega vanemate poolt.
Eemal
Brenner, kas sina ei jaga kodustega oma "jahisaaki"? Või nahistad vaikselt salaja öösel arvuti taga, et keegi ei näe?
Eemal
Artikli järgi võib aru saada,et poisi isa on jahimees.Kui asi "Eesti jahimehes"avalikuks teha,saab klutt loodetavasti vähemalt triibulised kodust.Meie korrakaitseorganid jäävad siin kardetavasti mannetuks.
Eemal
Tegemist minu koduküla poisiga. Pole ma teda ega tema vanemaid kordagi kuskil fotokaga ringi liikumas näinud. Oi kui ta mulle kuskil jalgu peaks jääma...
Eemal
Jah, sellist asja ei tohi maha vaikida.
Eemal
huvitav, paljudel teist muidu fotodel exif on küljes kui fotod netti olete riputanud vaatamiseks?
400D on näiteks rida, kuhu saab sisestada fotoka omaniku nime ja see kajastub ka exifis. et pm kui nöutakse exifit ja fotokas toetab sellist rida ning pole seda ka völtsitud, peaks olema üsna kerge juba eoses leida foto orginaal omanik.
Eemal
Väga kahetsusväärne juhtum. Siin on autori nii isiklikke kui varalisi õigusi jämedalt rikutud. Jaak kindlasti teavita konkursi korraldajad, kuna see auhind tuleb tühistada ja samuti on konkursi korraldajate kohustus seda üleshaibitud juttu nüüd tegelikkusega asendada. Avalikkust tuleb sellises olukorras kindlasti teavitada ja iseenesest ei välista see sul veel lisaks kriminaalasja initsieerimist kuriteoteate näol, samuti vajadusel võlaõigusliku nõude esitamist.
Eemal
Ma arvan, et ma lähehen asjale algul siiski ilma politseid kaasamata. Ei taha 13-aastase elu päris ära ka rikkuda. Veidi paneb imestama, et meedia jaoks (võõraid?) pilte näidates jne mingit hirmu ei tekkinud vms, et sellel asjal on suur oht välja tulla... Või ei osanud ta lihtsalt 5-da Lofo lk 43-e ette näha? Samas, mulle jõuab hilinemisega Eesti Jahimees ka, seega välja oleks see tulnud nii ehk naa.
Muidugi, kui keegi mingis etapis põtkima hakkab, siis küsin asjadele ametliku käigu andmise osas Sinult nõu, Erik.
Eemal
Harju Ekspressi ja Eesti Jahimehe artikli autor Eda võttis minuga ühendust ja arvan, et leidsime kõiki pooli rahuldava lahenduskäigu.
Selles osas mõtlen, kus ja kuidas piltide autoriõiguste teemat kajastada saaks. See pole paraku nii 'verine' teema, millest kõik ajakirjanikud lennult kinni haaraks.
Eemal
draa kirjutas:
Ma arvan, et ma lähehen asjale algul siiski ilma politseid kaasamata. Ei taha 13-aastase elu päris ära ka rikkuda. Veidi paneb imestama, et meedia jaoks (võõraid?) pilte näidates jne mingit hirmu ei tekkinud vms, et sellel asjal on suur oht välja tulla... Või ei osanud ta lihtsalt 5-da Lofo lk 43-e ette näha? Samas, mulle jõuab hilinemisega Eesti Jahimees ka, seega välja oleks see tulnud nii ehk naa.
Muidugi, kui keegi mingis etapis põtkima hakkab, siis küsin asjadele ametliku käigu andmise osas Sinult nõu, Erik.
Anytime Jaak Loodame, et asjad saavad õiglase lahenduse. Mina sooviks väga, et see ka avalikkuse ees siiski välja tuleks ja seeläbi tõstaks ka teiste noorte teadlikkust neis küsimustes. Sellest kaasusest saab iseenesest väga õpetliku loo ning sellel noormehel on vaja väga tõsiselt järelemõelda oma tegudele. Mina tooksin siin kindlasti mängu ka noormehe vanemad ja selgitaksin tehtut ka neile.
Eemal
Tere minu nimi on Egert ja palun väga vabandust ja ma tahaks kokku saada ja rääkida sellest.Ma sain selle pildi selliselt leheküljelt hullumaja.com.
Eemal
hea koht see hullumaja.com ... osad varastavad sinna ja osad omakorda jälle sealt.
Eemal
täpselt aga tõsiselt ma olin loll et nii tegin ja tahaks kuidagi selle heaks teha. nii nagu draa tahab
Eemal
Ma saan aru teist ma olen välja teeninu karistuse ,sest kui ma julgesin teha pean julgema ka tunnistada ja se on õiglane tehke nii kuidas heaks kiidate ,sest mina ei saa enam midagi teha .
Eemal
Egert mina sooviks teada, kus su mõistus tollel hetkel oli, kui otsustasid võtta võõra pildi (vahet pole kust kohast sa selle said, see ei puutu üldse asjasse) ja seda enda nime all konkursil esitleda? Kas sul südametunnistust üle üldse eksisteerib? See, millega sa hakkama said ei ole pelgalt enda ehtimine võõraste sulgedega, see on sisuliselt vargus - teise inimese intellektuaalse vara varastamine.
Kas sa oled seda sorti noormees, kes teiste isikute omandit ihkab ja on valmis seda igal hetkel varastama? Kas näppad oma klassikaaslastelt ka raha, nende asju jms? Küsin seda selleks, sest see millega sa praegu hakkama said ei erine millegi poolest viimasest ning võib sulle kaela tuua kriminaalmenetluse ning tsiviilnõude tekitatud kahju hüvitamiseks. Vanasti raiuti sellistel meestel käed maha!
Eemal
ei ma ei varasta teistelt ma pole seda teinud aga ma ei tea mis mulle sisse läks JA see on õige et se on vargus ja autoriõiguste rikkumine.
Eemal
Hea, et sa oled sellest ka ise aru saanud. Intellektuaalse vara vargus võib väheteadlikule inimesele tunduda esmapilgul suhteliselt tähtsusetuna, eriti võttes arvesse tänapäeva elektroonilisi võimalusi ja kopeerimise lihtsust. Samas on tegemist tõsise süüteoga, millega võib kaasneda karistusõiguslik vastutus (rääkimata tsiviilõiguslikust). Viimane tähendab omakorda musta plekki sinu isiksusele kogu eluks. Mõtle palun sellele sügavalt järele. Loodan siiralt, et sa seda eksimust enam eales ei korda ning et saate autoriga ja fotokonkursi korraldajaga asjad korda aetud. Olgu see õppetund kogu eluks!
Eemal
Mina leian, et Egerti samm tulla siia ja vabandust paluda on igati mehine tegu ja usun, et ta on edaspidiseks õppetunni saanud. Loodan siin looduspildis, Egert sinu omatehtud pilte näha.
Eemal
kui juba möne karistuse seadusega enda nimele on külge saanud, tähendab see seda, et tulevikus on nt riigitööl tema suhtkoht mitte eelistatud isik. lisaks ka eraettevõtjad, kes saavad rohkem infot inimese taustast.
ma arvan ka, et kuigi isik tuli siia ja vabandust paluma. võiks meedia sellest siiski suuremalt kirjutada nii foto autori, nii konkursi korraldaja kui ka varastaja vaatest. ehk oleks see tuleviku mõttes hoiatuseks teistele, kes tahavad olla parimad ja võita võistlusi, kuid kasutavad selleks teiste tehtud fotosid.
ehk siis isiku vastu vb kriminaalkaristust mitte rakendada (mitte asi viia menti) kui foto autor on sellega nõus, et rikkuda mitte liiga vara isiku tulevikku. ka nooruspõlves tehtud lollused võivad nii mõnegi olulise sammu tulevikus seetõttu tuksi keerata.
aga jah, mingi moraalne kahjutasu võiks foto autorit soosida ja auhind anda üle õigele isikule.
Eemal
Egert, saada palun mulle oma õige meiliaadress, siinolevale kirjutades tulevad kirjad tagasi.
Eemal
Ma ei kujuta ette, miks inimesed enda kodukal ei kasuta seda, et blokkida hiire parem klõps, mille all on "save this picture as".
Eemal
Olgerd kirjutas:
Ma ei kujuta ette, miks inimesed enda kodukal ei kasuta seda, et blokkida hiire parem klõps, mille all on "save this picture as".
see ei päästa eriti targemad saavad ikka kätte fotod.
Eemal
busse kirjutas:
Olgerd kirjutas:
see ei päästa eriti targemad saavad ikka kätte fotod.
Saavad küll jah, aga üldjuhul targemad inimesed ei varasta ka.
Eemal