Sa ei ole sisse loginud.
Minu oma ka
Eemal
Aus ülestunnistus - ei ole. Kasutan 95% looduspilt.ee külastamiseks läpakat. Väga suuri erinevusi kommentaaride lugemisel ja sellel mida ekraanilt näen ei ole täheldanud.
Eemal
igaks juhuks torkan vahele, et loodetavasti mõeldi nii küsimisel kui vastamistel ikka riistvaralist kalibreerimist, mitte mingit adobe gamma kiigutamist
endal kalibreeritud. reeglina kord kuus või enne mingit suuremat konvertimist kalibreerin üle.
Eemal
Sai kah ca poolteist kuud tagasi kalibraatorit laenatud. Praegu on juba tunne või kahtlus, et pisipojad kallal käinud ja vaja uuesti kalibreerida. Arvan veel, et üsna oluline on ka monitor ise, sest nende sooritusvõimel ju kah vahe sees. Endal paar aastat vana 17 tolline LG LCD kahjuks, mille kavatsen lähiajal uue ja parema vastu vahetada.
Eemal
üritan kalibreerida ikka kord kuus
Eemal
Kasutan oma monitori juba üle 3 aasta ja oli kalibreerimata. Nüüd kui sain seadme ja esimest korda sai monitor kalibreeritud (sellel kuul), siis arvasin, et küll tulevad nüüd kristallselged värvid . Aga võta näpust, vahe oli vaevumärgatav.
Eemal
Kalibreeritud ja peab tunnistama, et kasutatav LCD oli ikka suht paigast ära.
Eemal
Pole kunagi kalibreerinud, photopoindi väljatrükid on aga tulnud nii nagu arvutis nähtud, seega elan heas usus, et kõik on korras:)
Eemal
Eemal
Kalibreerin oma monitori Eye-One Display 2-ga enam vähem kuus korra. Peale esimest kalibreerimist olin ikka väga üllatunud erinevusest. Loomulikult, kui tahad, et teised näeks seda mida sina näed, siis netis esitlemiseks on oluline pilt sRGB värvidesse konverteerida ja kaasa panna ka värviprofiil, et erinevad brauseriprogrammid ei hakkaks pildi värvidega igasugust trikki tegema.
Eemal
Kalibreeritud. Enda CRT-l vahe väga suur ei olnud, aga mõne LCD-ga on küsimus tekkinud, et kas värvipimedad on monitori esialgsed värvid paika pannud :-).
Eemal
Ega ennem kalibreerimist aru saagi, kui metsas asi on. Oma CRT-l ennem kalibreerimist kõige heledama otsa hallid sulasid tabelis kokku. Peale kalibreerimist olid ka värvitoonide peensused ikka teised. Muidugi kui paar päeva mööda läheb, siis võtad olemasolevat tulemust juba loomulikuna
Kalibreerimise tulemusel on veebiga kõik oletatavasti ok. Aga Photopointiga läks ennem kaks katsetust kuni me jälle pilte ühtemoodi nägema hakkasime
Eemal
@Eduard Loomulikult ma eeldasin, et pilti sätitakse eelnevalt kalibreeritud monitoril. Kalibreerimata monitoril mina enam ei julgeks pilti korigeerida. Minu jutu mõte oli, et tihti unustatakse sRGB-sse panna ja värviprofiil lisada ja siis imestatakse, kui tuleb kummaline tagasiside värvide osas, kuigi monitor oli kalibreeritud.
Eemal
Paistab, et odavate LCD-de puhul on erinevused suured. Mind huvitaks just kallimate LCDd tulemused, kas ostes on erinevused väga suured või on ikka suht ligilähedased kalibreeritud tulemusele? Plaan kunagi muretseda Apple 23" Cinema HD või midagi sarnast.
Eemal
Apple 23" ja 30"-ga väga mööda ei pane, aga kui selles hinnas juba vaatad, soovitan pigem Eizot.
Eemal
Pole nii korralik monitor, et kalibreerimisega vaeva näha. Trükid on tulnud päris sarnased sellega mida ekraanil näen, seega väga ei muretse. Kui kunagi tuleb rohkem raha ja parem monitor, siis kindlasti kalibreerin.
Eemal
Oot, kuidas te kalibreerite, kas 6500K ja 2.2 või 5000K ja 1.8 või LCD omanikud Native Whitepoint?
Eemal
Eemal
on ikka, lihtsalt k6ik ei viitsi niisama asja-eest-teist-taga kirjutada ..
Eemal
Mnjah...mina kalibreerin Gretagmacbeth huey ga. Võib rahule jääda küll aga ilmselt spaideriga võrdlust välja ei kannata
Eemal