Sa ei ole sisse loginud.
Lugu juhtus siis OLYMPUS XD mälukaardiga (1GB). Kõik töötas korralikult kuni ükskord kaamerat tööle pannes ei lasknud ta teha muud kui CARD FORMATIT (või lihtsalt välja lülitada). Noh ja seda siis nüüd alati kui teen proovi. Card Formatit tehes, kustuvad aga kogu mu pildid, mida oli seal umbes 500 ümber ja mis oleks mulle väga vajalikud. Kui panen kaamerale juhtme taha või mälukaardi otse arvutisse, ei näita ühtegi pilti, ometi peavad nad seal minu mõistuse juures olema, sest pole ju kustutanud. Oskab keegi aidata?
Eemal
Mälukaardilt kustutatud pilte taastada pole mingi probleem.Selleks on olemas spets tarkvara.Kui sul seda pole võin saata sulle Sandiski oma.
Aga seda küll öelda ei oska miks kaamera mälukaardi formattimist koguaeg tahab.Pole Olympuse omanik.
Eemal
Proovi mingi programmiga sinna kaardile ligi minna. Mina olen taolistel juhtudel abi sanud programmist "Digital Image Recovery". Netis on neid recovery programme palju, otsi ja katseta, äkki saad mõnest programmist abi. Koos suuremate mälukaartidega on mõnikord selline tarkvara kaasas.
Eemal
niipalju kui mul on olnud kogemusi, kus 400d sandiski kaardi peale bloki ette viskas pärast pildistamist, siis sansa enda soft jäi hädiseks. ei suutnud ta isegi ära tunda, et üldse mälukaarti peaks leidma. (http://www.busse.pri.ee/2007/10/01/mida … aba-annab/)
Eemal
Aivar P. kirjutas:
Mälukaardilt kustutatud pilte taastada pole mingi probleem.Selleks on olemas spets tarkvara.Kui sul seda pole võin saata sulle Sandiski oma.
Aga seda küll öelda ei oska miks kaamera mälukaardi formattimist koguaeg tahab.Pole Olympuse omanik.
See eeldab, et ma siis teen ikkagi formati ära, et enne pole mõttet neid taastamisprogramme üldse proovida?
Eemal
anew kirjutas:
See eeldab, et ma siis teen ikkagi formati ära, et enne pole mõttet neid taastamisprogramme üldse proovida?
ma nt ei saanud pärast seda kui mälukaart fotokas errori andis ja arvuti niisama ka ei tundnud midagi formattida
otse päästma ja sjo. sain kätte pildid.
Eemal
Mul laseb formattida, aga ei tea kas julgen. Äkki rikun sellega oma viimasegi võimaluse neid pilte kätte saada ära:(
Eemal
ilma formattimata ei ole aga senini need programmid tulemusi andnud.
Eemal
Peale formaatimist pole küll midagi muud, kui uusi pilte tegema minna. Siis taastab ehk midagi ainult kaasaegne luure. Kui seal oleks mingeid neid huvitavaid pilte.
Vana nali, et kõige parem arvutialane käsklus on format C. Kõik mured ühe korraga kadunud
Kui nüüd tõsiselt, siis katsu ise või kellegi targema abiga pilte kätte saada. Alles pärast õnnestumist või loobumist formaadi.
Eemal
ma prooviks alguses formattimata ja siis kui ei aita. lajataks formati peale ja siis prooviks taastada.
Eemal
@busse, kas su soovituse tagumine osa on ikka õige. Format käsklus kirjutab minu meelest kaardi üle. Delete ja format ikka täiesti erinevad mõisted. Taastada saab tavavahenditega ikka ainult kustutatud faile.
Eemal
Hei-hei - pea nüüd hoogu. Peale formaatimist ei saa sealt midagi enam kätte. Teeb kaardi täiesti puhtaks. Selles asja mõte ongi.
Eemal
formaatimine on samuti kustutamine. ma olen formaaditud kaardilt vabalt asju kätte saanud. low level format kirjutas data ala nullidega üle.
ps - ma ei vastuta, kui te ei saa oma formaaditud kaardilt pilte kätte.
see mis minul õnnestus ei pruugi kellelgi teisel õnnestuda, inimesed ja masinad on erinevad.
Eemal
Ei ole veel formaati teinud! Proovind veel erinevate programmidega, kuid enamus ei lase mul üldse mälukaardilt otsidagi.
Eemal
Tahaks sellest loost midagi õppida. Kas ma tegin midagi valesti, et nii juhtus või tuleb paratamatult leppida sellega, et tehnika veabki vahel alt.
Eemal
ma kaaluks tõsiselt alexi soovitust fotokalas, äkki ongi klemmid mustad.
Eemal
Silmaga vaadates on küll puhas. Igatahes, kuidas ma seda siis puhastama peaks?
Eemal
Mul hakkas kunagi xD mälukaard sellepärast jamama, et kaamera sai koos mälukaardiga külma. Päris mitu korda jäin piltidest ilma. : )
Eemal
taod kirjutas:
@busse, kas su soovituse tagumine osa on ikka õige. Format käsklus kirjutab minu meelest kaardi üle. Delete ja format ikka täiesti erinevad mõisted. Taastada saab tavavahenditega ikka ainult kustutatud faile.
ma ei tea, ma ütlen, et ma ei saanud sandiski enda softiga muffigi, kui mu kaart lendas nii pekki, et formattida ei saanud ning ei läbi fotoka ega ka mälukaart otse arvutisse lajatades ei leitud isegi ära. mille ma külge pistsin.
see, mida ma oma puhul kasutasin, kirjutasin ka blogis ja mul funkas lahendus. pildid käes. maksid vaid softi ostu hinna.
sp. enamus programmid on rohkem ilu jaoks. ma proovisin ka tasuta ja tasulisi mingi kümmekond läbi, enne kui leidsin, mis saab hakkama ka.
Eemal
>> Hei-hei - pea nüüd hoogu. Peale formaatimist ei saa
>> sealt midagi enam kätte. Teeb kaardi täiesti puhtaks.
>> Selles asja mõte ongi.
hei-hei, pea hoogu jah. enamus kaasaegseid asju teeb nn quick-formati, mis datat yle ei kirjuta yhtegimoodi, teeb root-kataloogi ja fati tyhjaks, failid j22vad sinna kus nad on ..
ja viisakatele recovery-vahenditele peaks yksk6ik olema, kas kaart on formatitud v6i ei. kui sellest juba yle ei saa, siis on v2he lootust, et ta muudki asjalikku teeb ..
Eemal
Piltide kadumisel võib olla vähemalt kaks põhjust. Esiteks klemmid mustad st. on sõrmedega klemmidest kinni võetud ja teine on arvutiga piltide kustutamine kaardilt. Minu haldusalas on umbes sadakond fotokat ja seda juhtub vähemalt korra kuus. Enamasti on võimalik pildid taastada sandiski taastusprogrammiga. Mustad võivad ka olla fotoka kaardipesa klemmid.
Eemal
kui aga tahad, et kindlalt pilte kätte ei saaks, kirjuta uuesti üle kogu mälukaart dataga
kusjuures endal oligi see tore ka taastamisel, et kuna 4gb polnud veel ennem kordagi ääreni täis saanud, sain ka veel eelnevalt formatitud pildid kätte. ehk siis 4gb kahe fotokorra jagu
Eemal