Sa ei ole sisse loginud.
Tervist!
http://breakthru.planet.ee/.stuff/asjad … C_8235.JPG
Oskab keegi öelda, mis siin toimunud on?
Pilt eelmisest aastast, vahepeal on sellist asja ikka ette tulnud.
Eemal
sensor segi kamminud sellisest valguse kogusest... Kui endiselt pärast seda korralikult töötab, siis vast ei pea muretsema väga palju, kuid väike kõhklusmoment jääks mulle küll alles... Eeldusel, et pilt RAW-s pildistatud. JPG puhul võis ka ühekordne pakkimise/kaardi viga olla...
Eemal
sõbral sama rida, pildistas päikesesse. sensor nässus.
Eemal
aavo13 kirjutas:
aga kas kaamera manuaali lugesid? Digi ei taha(seal kirjas, et ei tohi ) ereda valguse suunaski kaamerat suunata. Päikesest rääkimata
No ikka olen lugenud
Sellised asjad aga meelde ei jää...ja eriti ei huvita ka...pildistan edaspidigi vastu päikest, kui vaja...
Eemal
Aa...ja keegi kunagi mainis, et talle oli räägitud, et IR-filter ei tee ka sensorile head. Hmm...eks ma siis paras kaamera retsija olen
Eemal
Juhan88 kirjutas:
Aa...ja keegi kunagi mainis, et talle oli räägitud, et IR-filter ei tee ka sensorile head. Hmm...eks ma siis paras kaamera retsija olen
jaa-jah, kõige ohutum sensorile on siis, kui üldse ei pildista
Eemal
Ma olen küll isegi 500mm-ga päikest pildistanud teadmatusest, aga kõik õnneks töötab endiselt.
Eemal
täpselt enam ei mäletagi, ta küll klõpsis sellega, sisetingimustes mingid läbupildid olid täitsa tavalised. siis kui päike või intensiivne valgus oli, tekkisid mingid veidrused. ülevalgustatud, nagu surnud pikslid või midagi sellist
Eemal
kaameraks oli mingi odavseebikas, ostis uue
Eemal
Juhan88 kirjutas:
Sellised asjad aga meelde ei jää...ja eriti ei huvita ka...pildistan edaspidigi vastu päikest, kui vaja...
No kui kasutad suvalist seadet valjaspool ettenahtud parameetreid ei tasu parast imestada kui seade rikkis voi ei kaitu nii nagu lootsid... Tegelikult ei toeta enamus tootjaid ka alla nulli kraadi, kuid pildistame ikka ja korvalnahtudega riskime ka vastavalt...
Niiet pildista ikka vastu paikest aga ara siis nuta kui pildid perses voi veel hullem ka kaamera peetis...
Eemal
Ega`s sensor üksi,nii võib katikuribad kah kabelisse saata.Aga noh,eks igaüks peab oma rehajäljed ise otsaette saama:D
Eemal
ma lihtsalt kommenteerisin su tugevat vastuhakku aavole, ta lihtsalt heatahtlikult teavitas, et sedasi void tuksi keerata kaamera ja sa vastasid vaga lapsikult, et keeran kui tahan :p
Eemal