Sa ei ole sisse loginud.
Mis on sellel nimetatud objektiivil nö. "hea vahemik" , kus saab teha normaalseid pilte... olen kuulnud et kõige väiksema ja suuremaga ei tule just väga head... aga mis on see vahemik?
On kogemusi?
Eemal
Endal oli kunagi sama objektiivi ilma APO-ta variant. Hiljem proovisin ka APO versiooni, kuid vahe ei olnud kuigi suur. 300mm otsaga ja lahtise avaga pildistades tulid pildid ikka kergelt öeldes jubeda kvaliteediga. F8 oli juba parem, aga 300mm pealt head pilti oli suhteliselt keeruline saada. 200mm oli juba enamvähem ning 70mm otsa kohta väga palju halba ei saa öelda. Paremate objektiividega võrreldes on teravus, kontrast ja värvid siiski märgatavalt klass madalamal (iga fookuskauguse puhul). Üldiselt soovitaksin raha koguda mõne parema objektiivi jaoks. Kui tahad muidugi ära proovida, siis ega ma sind keelama ei hakka.
Eemal
Et vale arusaam ei tekiks, siis enamus jutust käib mitte APO kohta, aga nagu ma juba kirjutasin siis nende vahe eriti suur ei ole. APO mõnevõrra on siiski parem.
Eemal
mõtlesin APO-t
Eemal
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html on üks hea koht sellistele küsimustele vastuste saamiseks.
Eemal