Sa ei ole sisse loginud.
Keda võib kohata sügiseses rabas? Mis looma või lindu?
Eemal
bioloogiatunnis anti kodune ülesanne ja ei viitsi väga ise siblida?
Eemal
Aga Birgit palun mine sügisesse rabasse ja avasta loodust. See on väga kosutav kogemus.
Eemal
looduspiltnike keda siis veel
Eemal
http://www.google.ee/search?q=raba+elus … =firefox-a
http://www.endlakaitseala.ee/?id=578 kirjutas:
Rabade võlumaa Endla Looduskaitseala kuulub rahvusvahelise tähtsusega märgalade hulka. Siin hoitakse soid, märgi metsi, järvi, jõgesid ja allikaid. Selle ala võtmesõnaks on vesi. Endla soostik on veesäilitusala ja looduslik puhastusseade Pandivere vetele. Laugasterohkeid rabasid ümbritsevad madalsoo- ja siirdesoometsad, millest suur osa on kraavitatud-kuivendatud.
Inimasustuseta soo- ja metsaalad on elupaigaks enam kui 450 taimeliigile ning 180 linnuliigile. Kaitsealal võib kohata kotkaid ja kurgi, luiki ja väikseid laululinde. Endla järv on üks linnurikkamaid järvi Eestis, mis muistendi järgi on Vanemuise kasutütre Juta kaitse all.
Metsades jätkub ruumi Eestis tavalistele suurtele ja väikestele loomadele - ka karule, hundile ja ilvesele. Kobras, saarmas ja mink on veekogude ääres sagedased tegutsejad.
Eemal
Ei ole kodune ülesanne .
Ma lihtsalt plaanisin minna nädala vahetu rappa (sest päikest lubas ilma.ee järgi) ja lihtsalt tahtsin teada mis loomi ma võin sügiseses rabas kohata .
Eemal
Ei taha pessimismi külvata, aga on võimalik, et sa ei näe kedagi. Aga muidugi alati võib üllatusi ette tulla:D
Eemal
Ega ma ei usu, et ma kedagi näen. Lihtsalt unistada ju võib . Aga kui ma üks kord käisin, siis nägin põtra. Aga kahjuks ta jooksis lihtsalt eest läbi ja siis pilti ei saanud.
Eemal
Ei taha küll pessimismi külvata aga arvatavasti sa päikest ei näe kui ilm .ee seda lubas
Eemal
Noo, eks ma siis ootan nädalavahetuse ära ja vaatan mis ilm kaah teeb . Ja kui päike paistab siis rappa.
Eemal
Rappa tuleb ikka enne päikesetõusu minna, muidu magad kõige ilusama aja maha!
Eemal
kõrgrõhkond paneb põhja poole. seega ilmselt väga kenat ilma ei tule. sellist kus päev läbi päikest oleks.
Eemal
samas võib ntx. päiksetõusu ajal olla väga ok ilm ja alles mingi aja pärast keerab ilm ära Alati tasub ennast üles ajada ja vaatama minna. Talvel ju väga hea.. päike tõuseb suve mõttes lõunal
Eemal
noo, seda jaah. Aga kuna ma olen 14 ja autot ei oma, siis pean ema nõusse saama .
Eemal
Väga tõenäoliselt ei satu rabas liikujale kedagi ette, sest liikumine tekitab sageli hääli mida kohalikud juba kaugelt kuulevad....
Kuid kui Sa kusagil raja ääres pikema peatuse teed ja vaikselt püsid siis hakkad varsti enda ümber elu nägema - esialgu küll külmunud taimeriiki enda ümber ( vaata asju hoolega ja võta kaasa ka lähipildistamiseks sobivad riistad ...... ) ja kui Sul veab näed varsti kedagi lendamas ja kui eriti hästi läheb siis kedagi ka kõndimas / kalpsamas.
Eemal
Ei vaadanud postituse kuupäeva sest see tundus ilmateatega sobivat.
Birgit , kuidas tookord läks? Ka eelolevaks laupäevaks ennustatakse ilma ilusat .....
Eemal
Kuna eelminekord hüppas ema alt ära ja ei tahtnud minna, siis homme kuna mitmest kohast olen vaadanud, et lubab päikest ja külma ilma, siis homme minek.
Ma muidugi loodan, et ema alt jälle ära ei hüppa. Aga eks ta ise tahab ka vast looduses ringi liikuda. Ma vähemalt loodan .
Eemal
Seda vaid tore kuulda
Homme peaks päikest kindlasti nägema.
Eemal
Kui homme on selline ilm nagu täna siis see oleks super .
Eemal
Kuna auto ei läinud käima jäi täna rappa minematta .
Miks peab just nii olema, et kui kuhugi minna tahad, siis mingi asi ikka ei funka.
Eemal
Birgit kirjutas:
Kuna auto ei läinud käima jäi täna rappa minematta .
Miks peab just nii olema, et kui kuhugi minna tahad, siis mingi asi ikka ei funka.
Ära muretse, mul läks täna auto küll käima ja käisin ka rabas aga ütleme nii, et seda mida ma sinna otsima läksin seda ei saanud.
Eemal
Aga värsket õhku oli ju ikka tore hingata .
Ja eks ma siis järgmine kord lähen.
Eemal
Njah, käisin minagi siis ükspäev meenikunnos ära. Nh ilm oli algul küll päris kõle, aga tagasiteel avanes pilvekangas ja päikeseloojang oli seda täiesti väärt. Päikeseloojangumajake oli seekord kenasti kohal ja mõne kena pildi ikka sai, kuigi ühegi sellel portaalil olevaga need võistelda ei suuda.
Minge rappa! Kui midagi ei saa siis midagi ikka saab.
Eemal