Sa ei ole sisse loginud.
Leel vist polegi softi kiilfiltrit? Kataloogist vähemasti ei leidnud:
http://www.leefilters.com/downloads/ass … ochure.pdf
Singh-Ray, paljude maastikumeeste lemmik, neil jälle on.
On ka selline filter, mis on ainult keskelt - horisondi kohalt - tumendav (onju on?). Singh-rayl on kohutav koduleht, raske sealt üldse midagi üles leida. Brozüür:
http://www.singh-ray.com/SinghRayBrochure-J11.pdf
Singh-ray peaks olema kvaliteetplastik, st ei purune nii kergelt kui maha pillad.
Eemal
Vabandan ette ära oma võhiklikkuse pärast...
http://www.speedgraphic.co.uk/prod.asp? … +Polyester
Nagu ma aru saan, siis need on miskid softid ja polüesterfiltrid ning valed asjad (hind on selleks liiga ilus)?
odavama komplekti all pidasin silmas Cokini filtreid ja tarvikuid (ehk oskab keegi vajalikele asjadele viidata näiteks Photopointis, neil siin Tartus ei ole ja peab tellima, et siis valesid asju ei telliks endale).
Lisaküsimuseks veel, et kui kasutan Canon EF-S 10-22mm (filtrikeere 77mm), kas pean rauasaega mõned vahed hoidjalt maha saagima vms, muidu jäävad nurgad ette? Kuskilt vanast ajast on midagi sellist meelde jäänud.
Eemal
Äkki see abiks Cokinite kohta: http://foto.ok.ee/?op=body&id=218
Eemal
kaups kirjutas:
Singh-ray peaks olema kvaliteetplastik, st ei purune nii kergelt kui maha pillad.
igaks juhuks mainin, et lee-d on samuti plastikud, kui just pole juurde kirjutatud, et nad klaasist on. singh-ray'l veel see hea omadus ka, et ta ei tõmba uduseks nii nobedalt kui cokin teatud ilmastikus.
Eemal
suured tänud! olen isegi seda kaupsi linki kunagi sirvinud, kuid mu (kala)mälu oli oma tüüpilist unustamisenippi teinud:p
Kas nende filtritega on ka muidu nii, et kui Cokin on olemas ja proovida saab Lee või Singh Ray filtreid, siis enam Cokinit ei taha?
Eemal
poku kirjutas:
Kas nende filtritega on ka muidu nii, et kui Cokin on olemas ja proovida saab Lee või Singh Ray filtreid, siis enam Cokinit ei taha?
midagi sinnapoole jah.
Eemal
Endal plaanis ka korralik filtrisüsteem soetada ja sellega kaasnes paar küsimust. Kui võtta lee 100x100mm pola ja on seda soov koos kiiludega kasutada, siis nagu ma aru olen saanud tuleb võtta see filtrihoidja? Mitme mm laiuselt selle kompletiga üldse kannatab pilte teha ilma, et vinjettima ei hakkaks? Või kas on mõtekam võtta siis juba see ümmargune 105mm filter, koos vastava adapteriga?
Eemal
Eemal
Kasutan küll Leesid, kuid ei oska praegu aidata. Ma pole hästi aru saanud, milleks see 100x100 pola hea on? Koos kiilidega seda vist pöörata ei saa. Kasutan ise seda 105mm. Koos kiiluga saab täiskaadriga 19mm ilma vinjetita hakkama. Ilma kiiluta saab 17mm pealt ka. Laiemat pole proovinud.
Eemal
Filtrite kasutajad, kas mõteks oleks osta 77mm 100x150mm või 100x100mm klaasid?
Eemal
100 x 100 klaasi enam 10mm juures praktiliselt ei liiguta. Edasi pead ise mõtlema.
Eemal
Teab keegi Euroopas mõnda head kohta soovitada, kust Lee või Singh-Ray tooteid tellida?
Eemal
Kas mitte LOFO kutid ei tegelenud nendega kuidagi?
Eemal
Möh, Leed müüvad ju Photopoint ja Fotoluks.
aloee: 100x100 on ju täisvärvid (full) mitte kiilfiltrid (gradient)? Need on täiesti erinevad asjad, täisvärv ei peagi ülesalla liikuma.
Eemal
Jah müüvad, aga enamus asju on otsas ja tulevad alles kuu keskpaigas. Samuti ei ole müügis pehme üleminekuga ega blender tüüpi filtreid.
Singh-Ray toodangust huvitav see reverse grad, aga Euroopast seda vist keeruline saada?
Eemal
toruonu kirjutas:
Kas mitte LOFO kutid ei tegelenud nendega kuidagi?
Eelmise aasta algusepoole tegelesime nende maaletoomisõiguste saamisega jah, kuid kuna siis muutusid nad meie fotokaupmeeste juures kättesaadavaks, polnud mõtet enam teist korda jalgratast leiutada :-).
Eemal
Lee filtreid võib tellida "Speedgraphic" UK. Tellisingi ise sellepärast et
eesti poodides ei olnud enam täiskomplekti (hoidja+adapter+filtrid)
Kui osta kiilu siis juba 3-ne kompl. (0,3ND,0,6ND,0,9ND) tuleb palju
odavam kui ükshaaval ostma hakata. Saatmine oli kuni 2kg väikepakk ca 12 inglise naela. Kuid ikkagi koos saatmiskuludega tuli
UK-st tunduvalt odavamalt kui meie poodidest.
Eemal
Oskab keegi öelda, kas Hoya super Pro1 Circ.Pol filterit (77mm) annab koos LEE filtrikomplektiga(filtritehoidja) kasutada.Ja kas Lee enda circ.pol filter on kõvasti parem kui see nimetatud Hoya.
Eemal
Cokin läheb küll selle ette. Loogikaga peaks siis Lee ka minema.
Ju see Lee Hoyast mingil määral ikka parem peaks olema.
Katsetamast hoiab kõva hind. Lee ikka 2,5 korda kallim. Lisaks Hoyaga võrreldes vajalik hoidja + ümarfiltri rõngas. Needki maksavad.
Eemal
Ise küsin ise vastan.Ilmselt LEE puhul on kasuks cir.pol filtri kasutamine koos teiste filtritega ja ta on ka läbimõõdult suurem 105mm peaks vähem vinjetti tekitama.
Hetkel on see 2,5 kordne hind takistuseks.
Eemal
Nojah, kui Lee filtrihoidja ja kiilud juba olemas, küll see cirpol ka ükskord tuleb
Vinjetiga vist nii, et ise peab küll endale vastama, millisele objele pola ette paned.
Eemal
question kirjutas:
Oskab keegi öelda, kas Hoya super Pro1 Circ.Pol filterit (77mm) annab koos LEE filtrikomplektiga(filtritehoidja) kasutada.Ja kas Lee enda circ.pol filter on kõvasti parem kui see nimetatud Hoya.
Ei saa, kui näpuga teist ees houda ei taha.
Eemal
question - saab ikka kasutada, kui sul on olemas ka Lee filtrihoidja sama keermega. Ma kasutasin selliselt, et esmalt keerasin pola obje otsa ja siis pola külge Lee hoidja koos kiilfiltriga. Natuke tüütü on aga saab pilti teha küll. Kui raha üle on tasub ikka Lee pola võtta. Mul ka uus pola soetamisel.
Eemal
melbert kirjutas:
question - saab ikka kasutada, kui sul on olemas ka Lee filtrihoidja sama keermega. Ma kasutasin selliselt, et esmalt keerasin pola obje otsa ja siis pola külge Lee hoidja koos kiilfiltriga. Natuke tüütü on aga saab pilti teha küll. Kui raha üle on tasub ikka Lee pola võtta. Mul ka uus pola soetamisel.
Sedasi ei anna laia nurka täielikult ära kasutada, filtrihoidja servad hakkavad sisse sõitma, sest filtrihoidja läheb sellisel juhul ettepoole, kui mõeldud on (kui just filtrihoidja pole ainult ühe kiilfiltri hoidmiseks ära 'kohitsetud').
Tegelt tuleb Lee filtrihoidjat nii ehk naa ka puhta kasutamise korral 'kohitseda', Kui 1,3x cropise sensoriga ja kolme filtri filtrihoidjale Lee 105mm pola ette keerata, siis kasutatav lainurk on ca 20mm, alla selle tulevad pola nurgad sisse.
Eemal