Sa ei ole sisse loginud.
See teema sai alguse sellest, et Harri msn-s ärkas ja märkas, et "oi, Sven on ju ka fotokalas ja oi kui huvitavad algusaja pildid tal on".
Kuidas keegi looduspildistamise juurde sattus?
Paljude meie tõsisem pildistamisajalugu on noorem kui Looduspilt. Minul näiteks, sest kuigi terve kooliaeg sai tegeletud 80ndatel, ei olnud see kuigi teadlik pildistamine ning tõsisem huvi tekkis alles 2004 aastal esimese digiseebikaga, 2005 digipeegli ja esimese objektiiviga: Sigma 105mm.
Seetõttu vähemasti minu piltide käiku on kõik näinud algusest peale ja mul pole midagi ette näidata peale paberil seebikarbipiltide reisidelt ja sünnipäevadelt.
Aga kas kellelgi on kusagil üleval looduspilte aegadest "enne Looduspilti"?
Näiteks Sveni algusaegade pildid fotokalas on nii nunnud :)
http://fotokala.ee/baas.php?aktsioon=te … ;page_r=20
Eemal
oma fotokala accoundi likvideerisin ammu ära, aga siit leidsin küll paar huvitavat "looduspilti" enda nime tagant
need pildid ei tohiks seal küll enam üleval olla, aga tore oli nostalgitseda praegu. enamus neist kuskil 2002-2003 aegadest, kui veel külmkapp velviat täis oli tuubitud ja looduspilt tähendas eelkõige udust või härmas rabahommikut või siis LOOMULIKULT "udust" vett. see asi ei muutu vist kunagi, tänaseid alustajaid vaadates on motiivid enam-vähem samad.
Eemal
pärast keskkooli on saanud ikka vahelduva eduga pilte teha, see siis pärast 2001 aastat. Looduspildiga sai liitutud vist 2005 aastal ja sellest ajast ka loodusfotosid tehtud
Vanemad pildid sai tehtud negatiivile ja zenidiga, enamus pilte arvutisse ei jõudnudki aga mõned siiski:
http://fotokala.ee/baas.php?aktsioon=te … or_id=3622 fotokalas siis, seal ka mõni uuem pilt siiski sees
http://cover.rodesign.ee/index.php?kasutaja=cis ja sellisel lehel nagu RodCover
Eemal
Aastal 2005 sai esimene digikas ostetud ja esimesed klõpsud tehtud, sõbra soovitusel ka siia lehele registreeritud ja nii ta algas. Esimesed pildid siia üles jõudsid küll peegliga tehtud piltidest juba.
Loodus ja loomingulisus on muidu ikka sõbrad olnud, pildistamise juurde aga suht hilja jõutud jah. Mingeid vanakooli pilte aga näidata ei olegi
Eemal
palusin ja kustutati. sesmõttes, et pildid lasin maha lasta kõik. kasutajanimi on vbolla veel alles, pole vaadanud. missiis?
Eemal
Oma esimese seebika (Skina) ostsin u. 10 aastat tagasi. Pilte sai palju tehtud. Mingi aeg kadus igasugune huvi pildistamise vastu ning alles selle aasta aprilli kuus käisime elukaaslasega poes ringi ja otsustasime, et ostame omale digiseebika (Canon powershot a630). Alguses tundus vägagi korralik aparaat olevat, kuni sain elus esimest korda käes hoida digipeeglit. Nii 4...5 kuud suutsin end tagasi hoida ja mitte mõelda uue fotoka peale, kuni ühel hetkel moosisin elukaaslase ära ja ostsime mulle 350D.
Looduspilti regasin end alles hiljuti, sest käisin siin niivõinaa pidevalt pilte vaatamas ja foorumit lugemas. Proovisin ka korra ühe pildi üles riputada, kuid saadeti tagasi. See olekski lühidalt kõik.
Eemal
Taadil oli FED 2 ja eks seal tema juures pimikus ja looduses see pisik külge jäi.Pimiku punases tontlikus valguses vaadata,kuidas nagu võluväel tühi paber elama hakkab,oli lapse jaoks tõeline elamus.Enda esimene aparaat oli Lomo,mis on praegugi alles:)Siis FED4-taadi sõber kinkis.Ja siis...hunnik seebikaid,kuni sattusin Looduspildi peale:)usute,või ei!Pildiisu tuli jälle peale ja loogilise jätkuna ostsingi 30D(aitäh,Archie:))Praegu,vaadates jahilkäikudelt ja metsashulkumistelt seebikaga tehtud pilte,mõtlen küll,et "ehh,oleks siis korralik pill olnd ".Paar päeva tagasi avastasin end arvutamas,kui valge ja pika toru ma saaks oma aastate jooksul vaevaga soetatud relvade eest...Vot selline lugu.Looduspilt,kui foto-ja loodusmeelsete inimeste kogunemispaik on eriti meeldiv just seetõttu,et siin pole seda tõeliste tegjate poolt algajatele kõrgelt troonilt pähesirtsutamist,mis mujal lausa haiglane komme on.Ja tegijaid siin on-oioi,on kuhu püüelda:)
Eemal
Tegelt tuli mulle meelde et sai ka koos isaga väiksena pimikus pilte ilmutatud. Isal oli vana fed5b millega ma ise ka pilte hiljem tegin. Siis soetasin zenit ET ja peale seda zenit TTL ja siis tuli see hea päev kui sain digipeegli endale, oh seda rõõmu siis
Nii, et ma olen ikkagi suht väiksest poisipõnni east saadik fotondusega seotud olnud
Eemal
Pildistamist sai alustatud juba 80'ndatel teismelisena.
Meil klassis kõik poisid pildistasid.
kodus sai vannitoast pimik kohandatud ja siis seal solberdatud ja suurendatud.
Esimeseks aparaadiks oli SMENA 8M .
Hiljem sai ka ZENITH ET ostetud kuid rõõm sellest jäi suhteliselt üürikeseks, ühel paadimatkal Ahja jõel sai aparaat vett.
Soinaste masti alt üks mees tegi küll korda aga välgusmõõtjat päästa ei õnnestunud. Lisaks hakkas teine filmi lõhkuma ise nägu tehes, et kõik on OK.
Mõni aeg hiljem sai kah Skina soetatud:)
Siis oli juba värvifilmi ja IFI aeg.
Siis laenasin korraks Skina välja ja see lõhuti ära.
Sai ostetud mingi väga kahtlane ja väga vilets seebikas.
Sellega seoses kippus asi soiku jääma - jaanipäeva ja jõulu pildid jäid samale filmile.
Kuus aastat tagasi sündis perre laps ja ostsime naisega Olympuse filmiseebika - see tõi uuesti pildistamis soovi tagasi.
Vahepeal sai oldud sellisel tööl kus tuli iga nädal teha ajalehte
2 A6 mõõdus tootepiltidega reklaami, sealt siis see mõningane digikogemus.
4 aastat tagasi ostis naine endale digifotoka - aga kujunes nii, et
mulle meeldis seda metsa kaasa võtta. (Metsas on mulle alati kolada meeldinud).
Siis avastasin Looduspilt.ee
Huvi läks tõsisemaks ja kuna töö oli kah selline poleldi päevavarga töö -
öösel ja nädalavahetusel tööl nädala sees vaba tekkis lisaks aega.
Sai siis endale digipeegel muretsetud - Canon 350D.
Eemal