Sa ei ole sisse loginud.
Kui siin mõni softiekspert on... mina ei tea progemisest kahjuks midagi :)
Eemal
Küsimus rohkem RSS formaadis... vajalikule kujule tegemine on teine point...
Eemal
Ok, probleem lahendatud Nüüd näitab nii safaris, ie-s kui firefoxis. Pidin lihtsalt ä jne noteeringust üle minema täpitähtedele uuesti, siis hakkas tööle.
Eemal
toruonu kirjutas:
Ok ok kaups kuna nii mitu korda seda juba maininud oled siis otsustasin uurida kui kerge/raske seda bloody asja siis teha on Selgus, et tõesti ei olnud raske
Nüüd siis mul endal galeriis asi olemas ning eks need kes galerii endale hankinud on ja nüüd huvi tunnevad, kirjutage mulle, siis jagan ka teile. Mis küll hetkel jama on, on see, et pole galeriis salvestatud piltide juurde kuupäevasid millal pildid lisatud. Seetõttu võib piltide järjestus feedis olla mitte kõige adekvaatsem, kuid pildi ID järgi nad reastatud väljundis on niiet see osa võiks töötada... Mõtlen selle kuupäeva värgi üle ka, äkki leidub mingi lahendus siiski...
Need, kes minult on koduka softi saanud, neil on lisamise kuupäev pildi juures baasis olemas. Kas neile ka too RSS läheb või peab seda enne mudima?
Eemal
RSS läheb ühte moodi. Sinu koodi omaga saaks hetkel automaatselt genereeritavad kuupäevad asendada baasis olevatega, siis oskaks ka näitajad võib-olla sorteerida "today", "this week" jne järgi asju. Järjestus peaks igal juhul õige olema.
Eemal
Tore, et asja ette võtsite! Jaagu lehe pisipiltidega RSS tundub mõnusam, kuna tagasihoidliku kiirusega Kõue ühenduse otsas võtab 18 suure pildi avamine Toruonu RSS-is omajagu aega.
Eemal
safari näitab jaagu rss-s, et kõik pildid on lisatud Today, 01:41 PM, firefox seda rida üldse ei näita..
Eemal
Lisamise kuupäev ei olegi hetkel integreeritud. Kui jaak tahab siis tema saab oma softis selle baasist võtta, muidu genereerib RSS generaator kuupäeva koheselt genereerimise ajal (mitte väga optimaalne lahendus). Vähemalt asi töötab, eks järgmises versioonis on juba asi rohkem integreeritud.
Eemal
mida järgmise versiooni all mõtled? galerii v2 või uuemat RSS-i? esimest tõenäoliselt pead veel kaua ootama ja teist ... well ta on valma kuid parem integratsioon ka v2ga koos
Eemal
No ütleme nii, et vastupidiselt M$-le, kellel juba järgmise windowsi schedule väljas pole mul õrna aimugi kaua on kaua
Eemal
Üha enam tekib mõte (mis ajapuudusel muidugi teostamatu) teha üks korralik kvaliteetpiltide galerii-portfolio-server kuhu lastakse piltnikke ligi "läbi tutvuse ja piltide kvaliteedi". Kõik istub ühe mootori küljes, värvid jms templeidindus oleks muudetav, igaüks saaks oma domeeni oma kontole suunata.
Selline mõte idanes aastaid tagasi juba. Aga jah, mõte mõtteks :) Kui asja taha nuputaks mingid ametlikud kultuuri- või looduskaitse-blaah-rahad, siis võib mõelda. Et asi väga hästi teha - suht suur töö. Arendusest rääkimata.
Eemal
Planet.ee saatis sellise kirja:
-------------------------------------------------
Hea PLANET.EE kasutaja!
Nüüdsest on Sul võimalik oma PLANET.EE kodulehekontol kasutada ka MySQL
andmebaasi! Andmebaasi kasutamiseks on serveris installeeritud MySQL
versioon 5.0.x.
MySQL-i kasutamine on tasuline ja see maksab 9 krooni kuus. MySQL-i
võimaluse saad aktiveerida logides sisse PLANET.EE keskkonda ning järgides
sealtoodud juhiseid.
NB! MySQL-i aktiveerimise hetkest alates saad sa seda aga ühe kuu jooksul
kasutada täiesti tasuta! Kuu aja möödudes MySQL-i võimalus deaktiveerub,
selle taasaktiveerimiseks tuleb osta kasutusõigus vastavalt viidatud
hinnale.
MySQL tabelite muutmiseks soovitame kasutada phpMyAdmin rakendust, mis asub
aadressil http://pma.planet.ee. Sinna saad logida MySQL kasutajanime ja
salasõnaga. PHP skriptides tuleb MySQL aadressina kasutada järgmist:
mysql.planet.ee.
Lubatud MySQL andmebaas tohib olla maksimaalselt kuni 50MB suurune. Kui
andmebaas ületab lubatud suuruse, siis võetakse MySQL kasutajal ära INSERT
õigus.
Kas MySQL-i kasutamisel on muid piiranguid? Jah. Iga kasutaja saab kasutada
vaid ühte MySQL andmebaasi. Tabelite arvu osas piirangut ei ole. Juhime ka
tähelepanu sellele, et väljaspoolt veebiserverit MySQL andmebaasile ligi ei
pääse.
NB! MySQL-is ei tohi kasutada keerulisi, aeglaseid ja optimiseerimata
SQL-päringuid, mis koormavad serverit. Ükski päring ei tohiks aega võtta
kauem kui 1 sekund.
Lugupidamisega,
PLANET.EE meeskond
---------------------------------
Kas nüüd on võimalik toruonu koodi seal jooksutada ?
Kui on siis oleks huviline.
Eemal
Toruonu kood töötab nüüd ka planet.ee keskonnas - testitud.
Mõne aja pärast panen uuenenud koduka avalikusele ülesse.
Eemal
hmm... kui mu meil ei tööta, siis see viitab tõsistele probleemidele sinu meiliserveris kust meili saata üritad. Tagasi tulevas meilis peaks ka probleem kirjeldatud olema koos lahendusega. Selle peaksid saatma oma meiliserveri adminnile, tegemist on üldisema probleemiga kui minule meili saatmine
Mis aga koodi puudutab, siis kahjuks mul ainult üks aadress mida kasutan, MSN äkki siis?
Eemal
Tere
Ehk aitab kedagi. Olen ise testinud ja proovinud php, flash ja ka ajax galerii mootoreid e. tarkvarasid. Enamus asjalikud on tasulised aga on ka mõned vabavaralised leiud.
30 Scripts For Galleries, Slideshows and Lightboxes
http://www.smashingmagazine.com/2007/05 … ightboxes/
Eemal
mul ka nüüd päris oma koduleht, õige pisut vajab veel kõpitsemist, kuid kriitika on teretulnud ! p.s. hetkel avalehel olevad pildid ei ole just kõige värskemad.
järgnevatele tüüpidele luban välja teha : draa, toruonu, tommy
Eemal
Ainus, mis silma natuke kriipis oli see sinakaslilla kiri petsifoto. Ei sula minu silma jaoks väga hästi üldmuljega kokku.
Eemal
Madis kirjutas:
Ainus, mis silma natuke kriipis oli see sinakaslilla kiri petsifoto. Ei sula minu silma jaoks väga hästi üldmuljega kokku.
noh, esialgu jätaks nii, tahaks kirjafonti mingi aja pärast nagunii muuta.
Eemal
esiteks, otsi api failist üles koht nimega imagecopyresized, ja kirjuta selle asemele imagecopyresampled.
viimase puhul tekitab süsteem edaspidi ilusad "pehmed" thumbnailid, versus neile treppidele mis praegu on. kaups kunagi juhtis tähelepanu sellele, tänud takkajärgi veelkrod.
teiseks, linnud on ka loomad
kolmandaks, kuskohas see petsifoto sinakaslilla on?
Eemal
tom kirjutas:
esiteks, otsi api failist üles koht nimega imagecopyresized, ja kirjuta selle asemele imagecopyresampled.
viimase puhul tekitab süsteem edaspidi ilusad "pehmed" thumbnailid, versus neile treppidele mis praegu on. kaups kunagi juhtis tähelepanu sellele, tänud takkajärgi veelkrod.
teiseks, linnud on ka loomad
kolmandaks, kuskohas see petsifoto sinakaslilla on?
tänud tom tähelepanu juhtimast. thumbnailid nüüd korras. linnud on jah ka loomad aga tahaks need kategooriad eraldi hoida ja see nagu rohkem maitseasi, kuidas neid nimetada: neljajalgsed, loomad, imetajad, linnud, tiivulised, mammals, animals ...... jne jne. ma arvan, et las jääb nii, nagu on.
alguses oli petsifoto sellise tooniga, millele madis tähelepanu juhtis, selleks ajaks, kui sina vaatasid oli juba muudetud.
Eemal
to Pets: Seda,et kõik pildid on uute piltide all.
Kas peabki nii olema?
Eemal
... ja RSS tahaks kah üle käia.
Agamuidu kena ja Õnnitlused!
Eemal
Ma ei tea, kas nõnda ongi see plaanitud, kuid osad seda koodi kasutavad galeriid töötavad tulirebasega ka siis, kui järgmisele lehele liikuda, osad näitavad järgmise lehekülje asemel tühja akent. Oletan, et see võib olla seotud küpsistega. Mul on küpsised keelatud ja näen nii, nagu eespool kirjeldasin - tühja akent. Kui Exploreriga vaadata (seal kolen küpsised lubanud), töötavad kõik lehed. Ka Petsi leht ei taha mulle pilte näidata esimesest lehest edasi. Toruonu galerii töötab ka ilma küpsiseta, vist... Või olen sellele galeriile varem küpsiste loa andnud, vot ei mäleta enam...
Eemal