Sa ei ole sisse loginud.

• Avaleht
  •  » Fotojutud
  •  » Paluks hüva nõu Minolta peegli omanikule, hinna ja kvaliteedi suhe?

#1 16-11-2007 14:57:05

jäljekütt
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 370

Paluks hüva nõu Minolta peegli omanikule, hinna ja kvaliteedi suhe?

Tere

Kuna neljajalgseid looduses vähe taga ajanud ja vahel ehk linde pildistaks, siis on Tokina peegeltoru oma fiks 8 avaga, meie kliimas ja ilmadega pea kasutamatu. Plaanis vaadata mõnda toru, seekord mitte peeglit (kuigi häbematult mugav sellega koterdada) samuti üks silmapiiril ka on Minolta peegel toru AF F6,3 aga eks seegi ääri sumedaks jätab. Ning meie kliimas vist 5.6 kinnisema avaga on üsna mõttetu (ilusa ideaaltingimustes ok aga palju on neid ideaaltingimusi).

Ehk annate nõu brändide suhtes. Toru läheb siis Minolta 7000, Minolta Dynax 7 ja Minolta Dynax 7D peale. Plaanis ka Sony Alfa osta, et siis hiljem ka sinna.

Olen veidi sobranud, reviwsid lugenud ja kamminud Ebays. Silma on hakanud 400mm F5.6 objektiivid Tokina, Sigma, Vivitar (üllatav et isegi viimasel üsna positiivseid torusid selles klassis).

Valikust peale on jäänud Sigma AF Tele 400mm F5.6 kas mis on kogemused seda laadi torudel. Eks ta üks odavama klassi toru ole ja kui kõrvutada 300mm F4 on vahe sees?

Aga mõni on soovitanud, et see 400mm jääb kangeks ja pimedaks. Võta vähem mm ja valgusjõulisem, n. 300mm ja F4 (Minolta või Sigma). Njaa, eks mul ole eelarveline lagi ees. Ma siin vaata ka hindasid, kuna fotovärk vaid üheks hobiks ja sada muud asja korraga pooleli (lisaks elamise ehitamisele). Et ki valida, kas üldse mitte osta (kallimat) või osta midagi millest hetkel jõud üle käib, siis ma valisin viimase. Kas see ka ära tasub, selles suhtes hukkamõistu ei ootaks.

Üks asi veel. Kuna olen manuaal fookusega harjunud ja kohati meeldibki ise käsitsi keerata kuna teatud oludes AF eksib. Siis rahaliselt on kordades odavam mõne vanema põlvkonna manuualfookus APO vms.

Et mis brändit eelistada?

Tänud abi eest wink

Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

#2 16-11-2007 15:10:47

Tarmo Kõlli
Vana Kasutaja
Postitus: 448
Veebileht

Re: Paluks hüva nõu Minolta peegli omanikule, hinna ja kvaliteedi suhe?

jäljekütt kirjutas:

Tere

.........

Et mis brändit eelistada?

Tänud abi eest wink

Mina eelistaksin siiski konjakit.

Eemal

#3 16-11-2007 15:18:37

jäljekütt
Kasutaja

Ahjaa, see peegel toru, oli Minolta AF 500mm F6,3 ja selline valge (nagu PRO) välimusega. Võimalus saada soodsalt kätte. Kas tasub proovida? Ja lisaks sellele oli mul võimalus saada peeglit Sigma AF 600mm F8, viimaseid küll järelturul eriti ei liigu aga ikka leiab kui kammida mingi periood.

Need MF (manual fookus) vanema põlvkonna torud on aga kole-jube rasked, heldene aeg mis statiiv peab neid kandma kusagil põõsaste vahel, pehme pinnas all, vist üsna keeruline opereerida higi otsa ees smile

Või võtta pigem Sigma Af 400mm F5,6 ära, mis on nö. üsna klassikaline ja laialtlevinud kõigil keredel.

Elan maal, vahel tarin ka fotoka kaasa. Pildistan peamiselt elu-olu ning enda lõbuks ja pildiarhiivi mõttes.

Eemal

#4 16-11-2007 15:19:54

jäljekütt
Kasutaja

Ma pidasin siiski silmas brändi vers. toru tootjafirmat. Alkoholi ma ei tarbi, mulle ei ole viinanali nali, sry sad

Eemal

#5 16-11-2007 17:35:28

Erik Mandre
Vana Kasutaja
Postitus: 738
Veebileht

vtl kirjutas:

jäljekütt kirjutas:

Kuna neljajalgseid looduses vähe taga ajanud ja vahel ehk linde pildistaks, siis on Tokina peegeltoru oma fiks 8 avaga, meie kliimas ja ilmadega pea kasutamatu.

Mina olen oma eksirännakutes jõudnud arusaamale, et kui 2.8 toru ei jaksa osta ja/või tassida, siis tuleb stabikaga toru võtta. Metsa all on ka 5.6 käest laskmiseks pime.

Ikka äärmusest äärmusesse smile Ma ei saa hästi aru väitest 5.6 on käest laksamiseks pime!!! See kuidas käest pildistamine õnnestub sõltub vast ikka käest, fookuskaugusest, säriajast jms. Sõltuvalt olukorrast saab ISO-t juurde kruttidest säriaega kiiremaks. Ise olen enamus pilte teinud 5.6 fiksiga. Alati võiks ju tahta valgemat toru, aga ega siis pilt sellepärast ka päris tegemata jää.

Eemal

#6 17-11-2007 02:13:01

jäljekütt
Kasutaja

Uups postitasin kogemata Raporteeri lingiga. Juhtub, omaarust tahtsin tsiteerida.

Eee, seda peegeltoru vaatasin siis järgi 500mm F6,3 on nö. walimex 500mm 6,3 jamps, st- vaatetorude tootja kaamera hübriid, neid ei saa aga tõsiselt võtta kuna pildid tulevad udused.

Eemal

#7 17-11-2007 20:19:06

spek
Uus kasutaja
Postitus: 16

Minu tagasihoidlikku objektiiviparki kuulub ca viimased pool aastat selline toru nagu Tokina AT-X 400 SD 5,6, Penatxi otsaga. Selliseid torusid ei paista siinkandis väga palju liikuvat, igatahes eestikeelsetest foorumitest pole leidnud ühtegi seda objektiivi käsitlevat kirjutist (kuigi siin-seal on mainitud). Et seda tühimikku täita, siis väike endapoolne kokkuvõte. Tegemist on mõõtmetelt üsna pisikese ja kerge (ca 1kg) toruga. Ehituskvaliteedilt sobib tänu oma metallkestale ilmselt ka rindele kaasavõtmiseks. Täisavaga jääb tsipa pehmeks, kui 8-se avaga joonistab juba päris kenasti, kuigi määratlus pehme/terav on sageli üsna subjektiivne. Kodukootud võrdlustest Pentaxi kitikaga (18-55) pikas otsas näitas, et Tokina joonistab ka täisavaga silmnähtavalt paremini, kui suhteliselt kiidetud Pentaxi 18-55 samade avade juures, kuigi iseasi, kas sellised põhimõtteliselt põlveotsas tehtud testikesed ka midagi näitavad. CA on "tasemel", nagu Tokina optika puhul ikka, kuid märgatavalt rohkem häirivad mind üsna tugevad lillakad varjud kontrastsetel piirkondadel (ehk siis inglise keeles purple fringe). Järeltöötluse käigus on see küll pildilt eraldatav, aga veidi tülikas ikkagi. Autofookust kruvib minu K10D mootor suhteliselt mõõduka tempoga, aga see-eest häälekalt. Aeg-ajalt kipub "saagima", kusjuures ühest otsast teise jõudes käib paras kolakas, millega on hea inimesi ja linde ehmatada. Ise harjub sellega pikapeale ära, kuigi alguses võib olla ehmatav smile

Soovitan sellist linki vaadata (kui pole veel sinna sattunud): http://www.dyxum.com/columns/articles/l … a400mm.asp. Sigma 400-se APO Macro väike võrdlustest Tokina AT-X 400 SD-ga. Minu Tokina näib joonistavat üsna samamoodi, kui siin testis näidatu. Üldiselt tundub, et see Sigma esineb veidi paremini. Nii Sigma kui Tokina 400-te torude puhul soovitatakse osta vaid viimaseid mudeleid. Vanemad 400-sed Sigmad ei pidavat kannatama võrdlust Sigma 400 APO Macroga, samamoodi ka vanemad 400-sed Tokinad pidavat AT-X versioonist kehvemad olema. Ise pole võrrelnud, seega ei oska kinnitada ega ümber lükata.

Aga oma Tokina kohta kokkuvõtteks nii palju, et selle ostu pole seni kahetsenud. Maksis teine kasutatuna umbes sama palju kui erinevad tele säästu-Sigmad ja -Tamronid uuena. Internetist leitud mõningad võrdlustestid Tokina 80-400 mudeliga näitavad 400-se fiksi paremust. Samas võrreldes oma teiste objektiividega (Pentax 16-45/4 ja 50/1,4) tundub Tokina samade avade juures veidi kehvem olevat.

Ehk siis selline pisike kokkuvõte. Võib-olla on sellest kellelegi midagi kasu smile

Eemal

#8 18-11-2007 13:22:13

Tõnis Kannel
Kasutaja
Postitus: 332
Veebileht

Päris huvitav...Konverteriga pole proovinud paaritada?Ostsid ookeani tagant või lähemalt?

Eemal

#9 18-11-2007 13:49:09

spek
Uus kasutaja
Postitus: 16

Konverteriga pole proovinud, tõenäoliselt sellest midagi väga head välja ei tuleks ka. Ostetud Saksamaalt kõikvõimsa ebay vahendusel.

Eemal

#10 18-11-2007 16:39:38

Tõnis Kannel
Kasutaja
Postitus: 332
Veebileht

Krt,vaatasin,seal oleks mõtlemisainet küll,aga keelega jääb hätta: (((

Eemal

#11 18-11-2007 23:38:26

Jyrka
Foorumi Guru
Postitus: 956

Mina siin leierdan taas oma peegeltele teemalist juttu: kui sellise asja peale üldse mõtled, siis unusta igasugused kaheksase avaga asjad ära - sellega pole peale keskpäevapäikese midagi peale hakata. Haara 2500-3500 kr eest korralik vene Rubinar 500/5,6, millel on pikkust, valgusjõudu ja selle hinna eest päris head kvaliteeti. Pärast pole kahju ka kui seisma jääb.

Tokina 80-400/5,6 AT-X-i olen saanud kunagi ammu proovida - tõepoolest korralik ehitus, metall. Hea kompaktne. Miinused: pikkus muutub, pehmem loomulikult kui nt Canon ja ilmselt ka muud sarnased originaaltorud, samuti ka aeglasem ja lärmakam. Aga parem ikka, kui odavamad 70-300/5,6-d, kes neil iganes ka tegijaks on.

Eemal

#12 18-11-2007 23:39:45

Jyrka
Foorumi Guru

Sorry - võrdlesin vale toru. Ülal oli Tokina fiksist juttu, minul zoomist. Seega - palun vaadelda antud asju eraldi.

Eemal

#13 19-11-2007 01:19:22

Jyrka
Foorumi Guru

just. ja tavapeeglitele jääb vist praktiliselt kõigile ette. aga see piiraja julgu pole midagi sellist, millega näpuosav mees/naine hakkama ei saaks.

Eemal

#14 19-11-2007 01:21:07

Jyrka
Foorumi Guru

tahtsin öelda "piiraja lugu" ja tavapeeglite all mõtlen kõiki odavamaid peegleid, millel välk on. Ning M42 adapterit on ka muidugi vaja.

Eemal

#15 19-11-2007 12:06:29

Jyrka
Foorumi Guru

Kaheksase avaga asjad muidugi lähevad ette, aga me räägime 5,6-st. Jah, need kuulid saab sellesama tavotiga tagasi panna. Kes kunagi jalgratta "tirri" on kokku-lahku võtnud-pannud, sellele tuttav lugu.

Eemal

#16 21-03-2008 11:39:25

jäljekütt
Kasutaja

vtl kirjutas:

Minolta 7000 ja Dynax 7 on filmikaamerad, kuhu saad äärmisel juhul "kruttida" 400-se filmi. 7D müra kohta kogemus puudub, aga DPReview lehele kiirelt pilku heites eriti ei usu, et rohkem kui ISO 800 kasutada kõlbab.

Njah, olemas on nii Dynax 7 SRL kui ka Dynax 7D.

Mis ISO-desse puutub siis mulle tavaoludes meeldib pildistada üleüldse madalatel ISO-del. Teleobjektiivide puhul peab selle jah unustama, kuna tavaobjedega muud valikut ei olegi.

Tahtsin siis tegelikult jooksvalt küsida seda, et  kumba objet eelistada:

1) Sigma 400mm AF 1:5.6 Minolta

2) Tokina AT-X AF400 Close Focus SD 400mm 1:5.6 Minolta

Välismaa foorumites oli mõnbes kohas arutelu, kus mainiti et TOKINA teatud torud on tunduvalt paremad kui SIGMA omad. Kas kellegil on siin kogemusi?

Samuti küsin, kas peab paika mu arusaam et markeering SD on peaaegu sama mis APO?

Eemal

• Avaleht
  •  » Fotojutud
  •  » Paluks hüva nõu Minolta peegli omanikule, hinna ja kvaliteedi suhe?

Foorumi jalus