Sa ei ole sisse loginud.
On üks koht, kus viimasel ajal ei jää kordagi pasknäär nägemata. Nad praegu tegusad ka, muidugi. Samas pasknäärile niisama hästi ligi ei saa, oleks mõistlik varje tekitada. Kuna varem varjest linde pildistanud ei ole, siis ongi küsimus, et kuidas täpselt. Kas staatiline putka või varjetelk? Kas konkreetse liigi puhul rohkem metsa sisse või lagedale? Kas ja millega peibutada ning mis kohustused ma endale toitmisega võtan (igapäevaseks käimiseks liiga kaugel)? Igasugune nõu on teretulnud, aitäh!
Eemal
varjetelk sobib väga hästi. pildistasin ise septembris pasknääri vist peaaegu nädal aega järjest. eesmärk oli küll vähe teistsugused linnud, aga pasknäär oli iga päev platsis nagu 5 kopkat. peibutamiseks kõlbab hästi liha.
Eemal
Loe Sveni jutukesi:
http://www.photopoint.ee/fotojutt.php?koik=1
Eemal
Oi kui palju kasulikku infot viimasena antud lingis.
Eemal
Oeh.. sellist lapsiku ülbitsemist ja tähe närimist on viimasel ajal siin ikka natuke olnud. Eks ta ole jah, et kui kusagil midagi näed laita seal mine ja mölise..
Varjest pildistamine I osa.
Varjest pildistamine II osa.
Varjest pildistamine III osa.
Läks jah link vähe nihu aga ega siis kohe ei pea vaenu õhutama hakkama.
Eemal
Madis, skisofreeniahoog tuli peale? :) kakk avaldas headmeelt sellise koguse hea info üle mitte ei ironiseerinud.
Eemal
Kurat.. äkki ma sain valesti aru. Tõsi.. Eero96 poolt viidatud lingis on tõesti palju infot.
Kakk ära isiklikult võta. Maibääd...
Eemal
Ei võta isiklikult.
Mul oli tõesti hea meel.
Eemal
Imetlen seda lindu! Väga tark ja nutikas "Sakamaa vares".
Hea nõuanne, leia kiirelt mõni metsa lähedal olev aed-park kus on tammesid. Hea on minna luurele lehtmetsadesse kus tammesid leiab ja nad on seal askeldamas. Alles eelmine nädal käis tammetõrude tõsine vedu talvekorterisse. Mul polnud aega aga see kena lind kaadrisse saada on küll hea fotosaak
Eemal
P.S. Osad peavad pasknäärideks tavalisi hallrästaid, meie kandis on see nii tavaline. Eks nad rästad ja kädistajad ole kõik aga suur vahe on sees. Nii kena teist lindu annab otsida.
Eemal
pasknäär lähedalt vaadates jah päris kaunis lind. mingist soome linnuraamatust lugesin, et nende maal üks värvilisemaid linde üldse.
http://toomasili.com/?pid=239 - mu eelmise posti illustratsiooniks mõned pildid üleval ka.
Eemal
jäljekütt kirjutas:
P.S. Osad peavad pasknäärideks tavalisi hallrästaid, meie kandis on see nii tavaline. Eks nad rästad ja kädistajad ole kõik aga suur vahe on sees. Nii kena teist lindu annab otsida.
Ma usun, et siin on sul endal nimed segi läinud. Nimelt kutsutakse mõningais paigus hallrästast rahvapäraselt paskrästaks. Aga ega inimesed teda sellegipärast veel psknääriks pea (kõigi eest pead muidugi ei anna, aga selline kodanik on loodetavasti erand).
Vt. ka http://bio.edu.ee/animals/Linnud/linnulist5.htm
Eemal
peavad, ikka peavad .. nii imelik kui see ka ei ole ..
Eemal
Kui küsida HArju kesmiselt tädi Maalilt või onu Vellolt, et milline on pasknäär, siis nad peavad silmas hallrästast, kes nende kirsside ja sõstarde kallal käivad. Parem lugu on see, et nad eristavad musträstast hallräästast.
Mulle on see väga kodus teema, kuna olen hobi korras vahel veidi aednik (suur viljapuu aed) + tuttavad kellel ka majapidamised jms. Olen paaril korral
Aga jah osad ütlevad hallrästa kohta pasakas, pasanäärr jms. oleneb kohast ja murdest vms.
Aga see on juba lapsest saati meeles, et oli ütlemine Saksmaa vares on ikka ilus. Kusjuures ma ei teagi kust rahvasuu sellise nime sellele linnule võtnud on, kas tõesti seal Saksamaaga midagi pistmist (leviala) või on see nagu "peenem vares" või "kaunis vares" vms. Vot seda ei tea.
Nüüd külmade tulekul pole neid pargis kohanud aga nendele väga omapärast häält küll, ikka liiguvad.
Mis on aga huvitav: http://www.looduspilt.ee/index.php?page=pilt&id=257 kas sellel linnul on lõua all kotike kuhu mahub kraami? Suust paistab pähkel ja osad linnud saavad tõesti kuhugi kurgu alla asju toppida? Kas keegi oskab lähemalt seletada?
Eemal
jah, on. selliseid p2hkleid mahub sinna 7..10 ...
Eemal
Nojah, omal ajal nimetati toonekurge saksa pääsukeseks. Käisin jälle kaemas, see konkreetne isend ennast tõrudega ei vaeva (tükk aega passisin, ei midagi) vaid käib sigade söödakohas vilja/õunu/kartuleid nosimas.
Eemal
Madis Pilt kirjutas:
Oeh.. sellist lapsiku ülbitsemist ja tähe närimist on viimasel ajal siin ikka natuke olnud. Eks ta ole jah, et kui kusagil midagi näed laita seal mine ja mölise..
Läks jah link vähe nihu aga ega siis kohe ei pea vaenu õhutama hakkama.
Kas neid tekste oleks kuskilt veel võimalik lugeda? Ei avane need minul.
Eemal
Lingid natuke muutuunud jah
Eemal