Sa ei ole sisse loginud.
Kui peegelkaameral on film, kas siis saab pilte arvutisse ka laadida muidu?
või saab pilte kätte ainult ilmutamisega?
Mul endal kaamerat ple muidu, seega küsin ette. )
Aitäh
Eemal
Okei, aitäh info eest.
Eemal
Tegelt tahtsin seda ka teada, kas canon eos 300v on filmipeegelkaamera või digipeegelkaamera?
st ma ei mõista, miks see nii odav on igal pool...?
Eemal
Filmi omad ongi tunduvalt odavamad digi omadest. Canoni digi omadel on numbri järgi D.
Eemal
Aga mida arvate Olympus SP-510 Ultra Zoom -ist?
nh, see on digipeegelkaamera...
ja maksab 3990.-, ei tea kas see väärib sellist hinda?
Eemal
sp-510 pole kindlasti peegelkaamera.
Eemal
Sorry, see pole digipeegel. Peegelkaamera tunned ära sellest, et objektiiv on vahetatav. Odavaima uue digipeegli (vanem mudel) võid poest 8 tonni kanti saada. Kasutatuid võid siitki müügist leida.
Antud Olympuse mudelit iseloomustada ei oska. Niipalju ehk, et küllaltki suure müügieduga. Järelikult hind ja kvaliteet peaks ühtima
Eemal
olympusel on olemas ka peegelkaamerad millel ei saa objektiivi vahetada.
Eemal
Okei, see oli photopoindis, see Olympus SP-510 Ultra Zoom on digikaamera, huvitav kas see vääriks ostmist?
kallimateks nagu raha eriti ei jätku...
Eemal
kui huvi on tõsisem siis filmipeegleid saab tänapäeval väga odavalt, hiljem vahetad kere digi vastu.
Eemal
aga mis mõttega?
oot et nagu ostad filmipeegli ja siis nagu vahetad sama firma vms kere(digipeegli) ära ja sisemus jääb samaks? ma ei saa aru, jääb segaseks...
Eemal
kui ostad sellise filmikere millele sobivad objektiivid, välgud jne käivad sama süsteemi digikere külge on hiljem lihtne digile üle minna.
objektiivikinnitust pole muutnud nikon ja pentax. minolta ja canon on mingil hetkel süsteemi muutnud nii et uuemad af kered ühilduvad digikeredega, vanemad käsifookuskered mitte. minolta kohapealt võin ka pada ajada, mul on olnud ainult üks af kere.
Eemal
Oled õigel teel, et vahetad kere ära. Aga kere vahetatakse ikka kogu täiega. Kasutada saad edasi objektiive ja muid lisatarvikuid. Need maksavad natuke paremas variandis ikka kerest rohkem.
Ja taoline pika zoomiga kompakt nagu Olympus 510 vist alustuseks piisav. Kui just ei ole soovi raha juurde korjata. Igaüks peab ikka ise otsustama, kui kiire tal aparaadiga on, kui sügav rahakott jne.
Eemal
Aga ma ei saa aru, kas oleks targem siis enne osta see olympos sp-150 või peaks ma hoopis enne filmipeegli ostma? (kuid need kallid ikkagi...)
ma ausalt ei jaga asjast midagi, üleüldse, kas sellel on objektiiv vahetatav...
kusjuures siin lehelt leidsin selle olympose...
http://www.photopoint.ee/toode.php?id=11457
Eemal
Appi inimesed see kisub jaburaks, tüüp ei saa mitte millestki aru ja küsib juurde, süvenemata eelnevasse infosse.
flemzy: mine poodi, lase natuke seletada mis on mis, siin sa jäädki seda foorumit pommitama. Kuigi üldiselt: kuna sa olen ilmselt fotograafias ümmargune null, siis osta näiteks see mida viimati linkisid (see ei ole peegelkaamera ega saa ka objesid vahetada, samas on võimalikult mitmekülgne ja annab aimu, mida tulevaselt peegelkaameralt ja selle objektiividelt tahta) ja siis proovid, kas fotograafia on üldse sulle.
Eemal
otsutama pead muidugi ise.
kui tulemuse kättesaamisega on väga kiire on loomulikult digil eelis. kõik oleneb kuidas ja mida pildistad, teatud maani saab kindlasti viidatud kaameraga hakkama.
kui kannatad pildistamisest piltide kättesaamiseni oodata annab filmipeegelkaamera suuremad võimalused paremate piltide saamiseks.
mina liikusin filmipeeglilt digikompaktile ja sealt kiiresti filmipeeglile tagasi. alles siis kui slaidiilmutamisega jamaks läks ostsin digipeegli.
Eemal
kaups, ära ärritu. tütarlaps on lihtsalt veidi segaduses.
Eemal
Olgu, suur aitäh kaups...
eks ma olen jah ümmargune null fotograafias, sellepärast küsin ühte küsimust veel, et mis on digikompakt?
Eemal
sinu viidatud kaamera on digikompakt. kõik on ühes tükis (kompaktne), midagi vahetada ei saa.
Eemal
aa, okei, suur aitäh teile kõikidele, saingi natuke targemaks...
aga mis kaameraid ise kasutate muidu? (lihtsalt huvi pärast)
Eemal
pentaxi digipeegel ja sama süsteemi ricoh'i filmipeegel (mustvalge filmiga)
Eemal
enne seda canon fd süsteemi a-1 ja ae-1 ning minolta af filmipeeglid. paraku ei olnud fd süsteemi asjad ef (eos) digikerega kasutatavad (ok, tegelikult 1400.- adapteriga isegi oleks saanud objektiive kasutada) läksid vanad kered ja objektiivid müüki ning tuli täielik süsteemivahetus.
Eemal
on siin kõiki, tean ka minolta kasutajaid.
Eemal
to-OnuEnn! Mis Olympuse peegelkaamera selline on, millel objesid vahetada ei saa!!!???? Ma pole mingi selle brändi fänn, aga see on kohe eriliselt kummaline....
Eemal
Nojah, ega siis kõikidel ei ole ju ühesugused...
Eemal