Sa ei ole sisse loginud.
Millises Tallinna pargis oleks kõige tõenäolisem oravat kohata? On neil mingit pähklite eelistust kah? Põhjus on see, et olen elus ainult ühe korra oravat näinud ja see oli kah vilksamisi 10 aastat tagasi :/
Eemal
Hmm... kui ma veel hiiu kandis elasin, siis askeldas seal kogu aeg oravaid ringi ning käisid lindude söögiplatsilt toitu noolimas. Nüüd kui olen ca 1-2km kesklinna poole valdeku pargi ääres, siis siin näen oravaid suhteliselt harva (keskmiselt korra kuus max).
Mustamäel arvaks ka, et on (TTÜ lähedal metsas/pargis), kuid kindlalt ei oskaks küll pakkuda, eks seal kandis elavad inimesed oska täpsemalt öelda.
Eemal
Kui Nõmmel elasin, käisid oravad iga päev lindude söögilauda ründamas. Mõned julgemad olid valmis pähkleid lausa käe pealt napsama. Üks agar otsustas akna luhvtaugu kaudu köögilauda revideerima tulla. Olid ajad...
Olen justkui kuulnud, et Pelguranna kandis pidid ka oravad ringi askeldama.
Eemal
Kevadel kohtasin korduvalt oravaid Nõmmel hüppetornide juures. No ikka mitu korraga. arvan, et seal tasub hulkuda.
Eemal
TTÜ juures männikus on neid ikka. Kooli minnes olen neid paar korda näinud. Jube julged on nad küll, ühekorra oli lausa kahju, et kaamerat koolis kaasas ei vea, kuradi lähedale lasi.
Eemal
Saan aru, et sa, m66k, oled pooleldi Vilsandi poiss Siis võid minna ka Kuressaare linnaparki, seal oli vähemalt vanasti neid elukaid murdu. Panid pähkli peo peale, hüüdsid: "miki-miki-miki ning!" tuli võttis sul peost süüa. Kui vedas, siis näkitses ka seal meetri kaugusel
Eemal
St. lossiparki, tahtsin öelda...
Eemal
kuressaare lossipargis ple vist juba ammu enam oravaid, kohalikud kassid vast oma panuse andnud seal
Eemal
Tallinnas Nõmmel on neid oravaid ikka päris palju. Ma sinna väga tihti ei satu, aga kui satun siis ikka näen. Viimati kui käisin nägin(me) väikest oravapoega, pildile kahjuks ei saanud, sest mälukaart oli kahjuks täis.
Ja linnas elavate oravate kohta: mingi kaks nädalat tagasi nägin Tartus Riia maanteel kuidas ühest teed ületavast oravast päris kiire hooga üle sõideti. Kurb
Eemal
Nõmme metsa oravaid olen jälginud praktiliselt terve elu. Veel 5 aastat tagasi oleks julgenud öelda sulle, et tule Nõmme metsa ja näed oravat 100%. Praegu nii kahjuks ei ole. Mõned aktiivsemad ja väljapaistvamad pesad olen välja endale otsind, mida metsas käies jälgin, kuid enam ei ole nii, et lähed ja näed. Kõige kindlam koht, kus oravate elu vaadata on keskuse peatuse juures olevas pargis. (Mustamäe polikliiniku ja keskuse peatuse vahel). Hommikul, päiksetõusu ajal sinna lähed, siis näed kindlasti. Inimesi (pigem kahjuks kui õnneks ma ütleks) väga ei karda, kui piisavalt usaldusväärne tüüp oled, saad pai ka teha .
Eemal
Ma ütleks, et tule külla Mul on koeral kaks põhilist ajaveetmis viisi, esimene on vareste tagaajamine ja teine on oravatega sama pull (tahaks küll, et ta sellest kombeks loobuks, aga mis sa teed, kui on vaja peremehe ees eputada). Antud hetkel olen ikka iga päev neid siin askeldamas näind. Tallinnas, Nõmmel, Võidu tänavas mändide otsas ja traatide peal jne.
Eemal
heh, postitasin eelmise ära ja jalutasin kööki aknast piiluma, et kas on ? Oli Talvel ei saand lindudele toitu üldse välja panna, hommikuti olid oravad mitmekesi kallal ja lumi sihvkakoori täis, mitte et nad ei võiks süüa, aga mõte oli linde toita.
Eemal
valmar kirjutas:
kuressaare lossipargis ple vist juba ammu enam oravaid, kohalikud kassid vast oma panuse andnud seal
ma ei tea kuidas kuressaares, aga tlnas pidid kodutud orvaid püüdma ja sööma
Eemal
Kadriorus on neid natukene. Tallinna ääre peal Iru vastu on kuusikud/männikud, kus on neid tohutult. Praegu käib ka vilgas talvemoona kogumine, niiet nad on eriti julged.
Eemal
Aitäh kõigile.
Otsustasin Nõmmele minna, hüppetorni ümbrusest ei leidnud, aga leidsin ühe paari surnuaial tegutsemas ning ühe sealt edasi minnes trepi juures.
Väga vahvad tegelased ikka, lähen kindlasti sinna veel millalgi tagasi, natuke päikselisema ilmaga loodetavasti.
Eemal
Erm... antud pildil vist valgebalanss puus... megalt lilla on...
Eemal
Hmm, niigi liitsin AWB-le photoshopis veel +150 temperatuuri ja -5 tinti. Minu silma jaoks tundub normaalne.
Eemal
millibelli: vareste vähesuse üle ma ei kurdaks minu maja ümbrusest olen kokku lugenud vähemalt 6 pesa ning pesade tihedus on ülejäänud pargis ka suht sarnane. Hetkel isegi olukord selline, et koerad enam ei viitsi neid isegi aiast minema ajada muul ajal kui siis kui näevad, et ma vaatan Varesed ka veits rasva läinud kuna koerad ikka vahest jätavad toitu järgi ning siis on varesed ka varsti platsis seda nillimas ja koerte jooginõust joomine ja seal pesemine on ka suht pidevad nähtused
Iseenesest suht julgeks on nad jah läinud, kuid pilti ma pole neist veel üritand teha. Kui viitsiks, siis tõenäoliselt ei tohiks väga raske olla suht lähedale saada kuna niisama aias askeldades nad ikka mingi 4-5m kauguseni eriti ennast häirida ei lase. Koos fotokaga tõenäoliselt võtaks aega, et neid harjutada samale kaugusele, kuid ma meelega väga pole teind, pärast ei saagi neist lahti enam aiast
m66k: midagi on siis igastahes väga puus kuna orav on pigem lilla kui pruun siin pildil. Sabas peale lillade toonide ei olegi ning ka kõik muud osad pildist mis võiks olla pigem valged või hallikad (need heledad alad männil) on tugevalt lilla tooniga. Tagumine mänd ka suht lilla. Kuna ma muudel piltidel ei näe sellist lillat tooni, siis oma monitori ei kahtlustaks hetkel Ja noh tõesti on tegemist rämelilla pildiga, mitte kerge tooniga
Eemal