Sa ei ole sisse loginud.
Teen omaltpoolt adminnidele kaalumiseks ühe ettepaneku. Nimelt on viimasel ajal üha rohkem lisandunud loomade/lindude pilte, mis pildistatud välismaal. Minule isiklikult väga ei meeldi, et need pildid segunevad Eesti loomade ja lindudega - jällegi maitse asi!
Ettepanek: Eestis pildistatud loomad ja linnud võiksid olla eristatud välismaal pildistatutest ehk siis omaette kategooria nii nagu on looduspilt.ee-s välismaa maastik eristatud kodumaa maastikust.
Millised on teiste arvamused?
Eemal
Eemal
Samuti poolt!
Eemal
Eestist väljaspool pildistatud looomad, taimed jms. võiks olla eraldi kategooria all "Välismaa loomad". Ei saa hästi millibell'i küsimusest aru:)
Eemal
Eip millibell kui teha selline muudatus, siis ikka konkreetne ja üheselt mõistetav ehk kõik mis pildistatud välismaal (olgu see siis kasvõi Läti vares) jääb välismaa kategooriasse. Eesmärk oleks rangelt eristada kohapealset loodust välismaa loodusest, ka vahetult piiritagusest. Praegu on igaljuhul väga plass vaadata Eestis pildistatud metsloomade/lindude kõrval ahve, lõvisid jms. Kuidagi liiga võõras vaatepilt. Ma arvan, et on igati tore, et välismaa loodus siin esindatud on, aga see võiks olla selgesti kohalikust eristatav.
Eemal
Eemal
Et siis välismaa makrod ja välismaa veeelu kah? On seda elu siis nii keeruliseks vaja ajada.
Ja üldse, mis asi on kodumaa? Kelle kodu maa? Kui minu kodu ei ole Eestis ja ei satun Eestisse päris harva, siis saangi pilte ainult n.ö. "turistikate folderisse" visata?
Eemal
maris kirjutas:
Et siis välismaa makrod ja välismaa veeelu kah? On seda elu siis nii keeruliseks vaja ajada.
Ja üldse, mis asi on kodumaa? Kelle kodu maa? Kui minu kodu ei ole Eestis ja ei satun Eestisse päris harva, siis saangi pilte ainult n.ö. "turistikate folderisse" visata?
Jah Eesti loodus võiks ja peaks olema eristatud välismaa loodusest, olgu su kodumaa kus iganes!
Eemal
well, well ... kui mina olen eesti pool piiri, ja vares, keda pildistan, on läti pool, kas siis l2heks ka v2lismaa kategooriasse?
Eemal
Tommy ärgem ajagem pilli lõhki ennem lastakse sind maha kui varese pildile saad
Eemal
Vat, tommy, jama tekib siis, kui sa täpselt sel hetkel päästikule vajutad, kui vares riigipiiri ületab. Siis ei teagi, kuhu kategooriasse panna
Ma pigem toetan millibelli väljapakutud "eksootika" kategooriat, kuhu ahvid, lõvid ja sebrad ilusti sobiksid.
Eemal
Aga mereelukas rahvusvahelistes vetes? Taevakehad? Peab ikka kõik läbi mõtlema
Eemal
Toomas_T kirjutas:
Vat, tommy, jama tekib siis, kui sa täpselt sel hetkel päästikule vajutad, kui vares riigipiiri ületab. Siis ei teagi, kuhu kategooriasse panna
Ma pigem toetan millibelli väljapakutud "eksootika" kategooriat, kuhu ahvid, lõvid ja sebrad ilusti sobiksid.
Muidu mõni veel mõtleb, et need ahvid, lõvid ja sebrad on siin, meie metsades pildistatud
Eemal
Leian, et neid loomi/taimi, kes/mis ka meie looduses eksisteerivad, ei ole vajalik eraldada puhtalt sellepärast, et on piiri taga pildistatud.
Kui siis muuta "Välismaa maastikud" >> "Välismaa loodus" ja sinna alla panna kõik, keda/mida meil pole nähtud.
Eemal
Musikäpp kirjutas:
Kui siis muuta "Välismaa maastikud" >> "Välismaa loodus" ja sinna alla panna kõik, keda/mida meil pole nähtud.
Kui muutmiseks läheb äkki muudaks siis "Taimed" >> "Taimed ja Seened" - oleks poliitiliselt koreksem.
Eemal
klm76 kirjutas:
Kui muutmiseks läheb äkki muudaks siis "Taimed" >> "Taimed ja Seened" - oleks poliitiliselt koreksem.
Vaevalt et keegi pilte ringi tõstma hakkab. Kõik kes põhikooli (või hilisemas) bioloogatunnis käinud on vast seni seened ikka kategooriasse "muu loodus" liigitanud.
Kuigi galeriid vaadates tundub tõesti, et paljud sinna tundi jõudnud pole...
Eemal
mercar, ma usun, et 99% inimestest peab seeni taimedeks, ka mina. Sa oled VÄGA omas maailmas kinni. Bioloogiatunnis käisin viimati paarkümmend aastat tagasi. Või on sul näiteks kõik mata teoreemid meeles?
Eemal
Oma viimase seenepildi lisamisel jäin ka korraks mõtlema ... ikka panin taimeriigi alla, muu loodus oleks tõesti õigem olnud. Vaatan, et paljudel tekib seenepiltide lisamisel pisuke paus
Eemal
Mnjah, kaups, seen on umbes samapalju taim kui nt. jänes.
vt nt. http://anthro.palomar.edu/animal/table_kingdoms.htm
http://www.microscopy-uk.org.uk/mag/ind … assif.html
Veel levinud eksiarvamuste kummutamiseks:
- ämblikud ja hulkjalgsed ei ole putukad http://www.zbi.ee/satikad/
- samblikud ei ole taimed http://et.wikipedia.org/wiki/Samblikud
Kindlasti on veel paljugi, mis kohe pähe ei tule.
Kahjuks ma ei leidnud head ülevaatlikku Linné klassifikatsiooni.
-
Eemal
Vaatasin, et eksiarvamusele aitab kaasa ka näiteks selline kujundus/küljenduslahendus, et disainer on pidanud õigeks kirjutada Putukate ja ämblike looduse taskuraamatu (see roheline, mis meie poelettidel müügil) esikaanele PUTUKAD hiigelsuurelt ja ÄMBLIkKUD imeväikeselt. Tähelepanematum putukahuviline ei märkagi, et ämblikud on eraldi välja toodud ja paneb kõik ühte patta.
Eemal
Pets kirjutas:
Muidu mõni veel mõtleb, et need ahvid, lõvid ja sebrad on siin, meie metsades pildistatud
Kusjuures mõni välismaa külaline võib täitsa nii mõelda Aga no kui looduspilt.ee soovib jätta kõik ahvid, lõvid, elevandid jne meie loodusrikkuste kõrvale siis olgu nii.
Eemal
ErikM kirjutas:
Pets kirjutas:
Kusjuures mõni välismaa külaline võib täitsa nii mõelda Aga no kui looduspilt.ee soovib jätta kõik ahvid, lõvid, elevandid jne meie loodusrikkuste kõrvale siis olgu nii.
Kui see välismaa külaline ikka nii tumbaleele on, siis mul isiklikult kama, mida ta mõtleb ... või kuidas üleüldse välismaalane sellest kummalisest keelest, mida siin kasutatakse aru peaks saama
Eemal