Sa ei ole sisse loginud.
Eemal
Käisin eile juhuslikult läbi ja liiga roheline veel. Tuleb kannatust varuda. Seenelisi oli ropult palju. Huvitav, kes neil seal mootorsõidukiga liikuda on lubanud? Vallavalitsused?
Eemal
Tee peal võib ju ikka autoga sõita.
Eemal
Kui mulle meenub, siis pea igas teeotses on keelukad, milledel all viide väljaaarvatud vallavalitsuse lubadega. Kui tean, siis räägin, kui ei, olen tavalisel kuss
Eemal
Nüüd aga loen Endla looduskaitseala kaitse-eeskirja ja imestan isegi. Kaitsekorra üldpõhimõtted punkt seitse ütleb:
(7) Kaitseala teedel on lubatud sõidukiga sõitmine. Maastikusõidukiga sõitmine on lubatud kaitseala valitseja nõusolekul. Sõidukiga sõitmine väljaspool teid ja maastikusõidukiga sõitmine kaitseala valitseja nõusolekuta on lubatud järelevalve- ja päästetöödel, käesoleva määrusega lubatud metsatöödel, põllumajandustöödel, poollooduslike koosluste hooldamisel, kaitseala valitseja nõusolekul teostatavas teadustegevuses ja kaitseala valitsemisega seotud töödel.
Kell vähegi rohkem huvi, siis täis pika eeskirjaga saab tutvuda siin: http://www.endlakaitseala.ee/?id=856
Eemal
Veljo, ma ei saa siin päris hästi aru, kas on sõidetud ka väljaspool teid? Või maastikusõidukiga? Kaitse-eeskiri teedel liikumist tavasõidukiga ei keela.
Tundub siis tegemist olevat vallavalitsuse kehtestatud lisapiiranguga. Aga teades paljude isikute kultuuritust, liiklusmärkidest mittekinnipidamist. Kui just pidevat kontrolli ei ole ja karistust ei järgne, siis taolise lisapiirangu kehtestamisel suurt mõtet pole. Otstarbekam ehk füüsilise takistuse paigaldamine.
Eemal
Veel on vabu kohti pühapäevasele ( 21. okt) retkele!
Eemal
Nädalavahetused suht kinni, kui keegi viitsiks nädala sees midagi orgunnida, oleksin kindlasti tulemas.
Eemal