![]() |
Sa ei ole sisse loginud.
Olen veel päris algaja, kuid soovin osata pilte teha paremini, parema aparaadiga. Praegune digikaamera on Olympus Mju 780. Kuid tahaksin teada, milline kaamera oleks algajale sobiv, võiks olla ka pisemat sorti, mitte liiga suur.
Ja kui tohib, siis küsiks veel siia juurde:
Kuidas saab praeguse kaameraga (mju 780) sättida avasi?
Eemal
Soovitan Hasselbladi:D
Tegelikult aga KASUTA OTSINGUT!!!
Eemal
mju seeria puhul ei saa kindlasti ava seada, sest käsiseaded puuduvad. Ainult erinevad programmid (portree, maastik jne) muudavad ava. Kuid see on koba lähenemine.
Muus osas tõesti: vaata siin teisi teemasid, igas teises küsitakse nõu millist osta. Canon S5, vaata sellist uut mudelit.
Eemal
Probleem lahendatud.
Isal on olemas Canon S2, kuid ma ei teadnud varem, milline Canon tal täpselt on. Nüüd üritan siis sellega hakkama saada.
Eemal
kas kallid adminid poleks mötekas teha üks nupuke, kus oleks kokku kogutud asjalikumad soovitused siin foorumis algajatele, et mida vötta/jätta jne teema, et enne kui uus topic teha, hakkaks olemasolev help teema juba kaugelt silma?
Eemal
busse kirjutas:
kas kallid adminid poleks mötekas teha üks nupuke, kus oleks kokku kogutud asjalikumad soovitused siin foorumis algajatele, et mida vötta/jätta jne teema, et enne kui uus topic teha, hakkaks olemasolev help teema juba kaugelt silma?
Nii algaja ei ole vast keegi, et ei teaks mis tähendab sõna "otsi". Ma olen kindel, kui see nupuke panna suurelt punasega veel lisaks vilkkuma, ei muutuks mitte midagi.
Eemal
püsivaks võiks osad pikemad arutelud võib-olla tõesti teha... siis nad püsivad alati esimeste seas ja tekib teemasid ka vähem...
Eemal
siilur kirjutas:
busse kirjutas:
Nii algaja ei ole vast keegi, et ei teaks mis tähendab sõna "otsi". Ma olen kindel, kui see nupuke panna suurelt punasega veel lisaks vilkkuma, ei muutuks mitte midagi.
asi polegi vilkumises, vaid pigem nt 'millist kaamerat algajale soovitada', 'soovitav lisavarustus pildistajale', 'vajalikud seaded parema tulemuse saamiseks' jne..teema pealkiri peaks olema selline, et enne alafoorumisse uue teema tegemist hakkaks silma, et ahaaa, 'millist kaamerat algajale soovitada' sirvitakse läbi, saadakse ettekujutus. ja ehk see päästaks siiski korduvteema tekkimise.
aga jah, teoorias on alati asjad ilusamad, kui päriselt.
Eemal
toruonu kirjutas:
püsivaks võiks osad pikemad arutelud võib-olla tõesti teha... siis nad püsivad alati esimeste seas ja tekib teemasid ka vähem...
No ei teki, sii vahepeal oli 3 või 4 soovitage objet/kaamerat teemat järjest, kusjuures kahes olid vaagimisle enam-vähem samad objed, kui mu mälu ei peta. Asi on ikka tahtmises kinni, ei miskis muus.
Mis puutub 'help'-iks teemade tegemist, siis a) tehnika vananeb kiiresti ja b) tehnika arvustajad arvustavad eri tasemete pealt, kes netist loetu põhjal, kes enda kogemusest. Seega 'help' alla ma ei julgeks küll nii kirjusid soovitusi panna.
Eemal
draa kirjutas:
Mis puutub 'help'-iks teemade tegemist, siis a) tehnika vananeb kiiresti ja b) tehnika arvustajad arvustavad eri tasemete pealt, kes netist loetu põhjal, kes enda kogemusest. Seega 'help' alla ma ei julgeks küll nii kirjusid soovitusi panna.
tehnika vananeb, töesti kuid nt 350d pole siiani moest läinud, kuigi kah öuld öuld
aga vahet pole, kui ei, siis ei ma ant soovitasin.
Eemal