Sa ei ole sisse loginud.
Tekkis hvui, et millised on head programmid? Mida kasutate?
Eemal
Foorumit uurides oleksid kindlasti aru saanud,et väga hea programm on Photoshop
Eemal
Photoshoppi photoshopina kasutab vaid üks pisike osa kõikidest, ülejäänutele ajaksid asja ära ka muud programmid. Samas, ma kujutan ette, kuida kohe tekib massiliselt mitmegigase faili mitme layeri kasutajaid, kes teevad 10x20 m plakateid
Eemal
Kaamera(Canon) originaaltarkvara ja IrfanView. Saab väga eduliselt hakkama.
Eemal
Kui Picasa2 enam ei rahulda siis PS
Eemal
ma kasutan paint.net'i niipalju kui viitsin
Eemal
erko kasuta mass teravustamiseks ja mõõtmete vähendamiseks eazy thumbnailsi, täiesti tasuta saadaval ja teeb head tööd ka, seal saab veel heledust ja tumedust ja kontrasti ka muuta.
Eemal
erko kirjutas:
Mõtlesin ka vahepeal PS-i peale. Siis vaatasin hinda - 12500 krooni. Enam ei mõtle PS-i peale.
Aga teemast, kasutan Lightroom + PS Elements kombinatsiooni. Minu vajadustele vastavad praktiliselt täielikult. Puudust aga tunnen ja otsin tarkvara, mis võimaldaks fotode mõõtmete vähendamise ja järelteravustamise masstöötlust ja mis ei oleks PS CS3 (või selle action).
Kahju, et Elements'il batch töötlus nii piiratud on ja action'ite tugi praktiliselt olematu
12 kilo pole yldse vaja välja käia PS2 saab põhimõtteliselt tasuta
Eemal
põhimõtelislt sain ma ka Adobe creative suite 3 Design tasuta.
Eemal
Mind kah huvitaks kus neid litsensiga photoshoppe jagatakse...
Eemal
erko kirjutas:
Valmar, vaatasin su pakutud tarkvara, ainult üks parameeter teravuse kontrollimiseks paneb selle tööriista kasulikkuse kahtluse alla.
Ma kasutan nt väikeste eelvaadete genereerimiseks tihti ka just seda (Easy Thumbnails siis). Eelised: hea resize/resample algoritmide valik; saab lasta kogu kausta kallale korraga, ilma et selle kausta pilte peaks enne kuhugi laadima hakkama, samas on soovi korral võimalik vaadata tegevuse mõju suvalisele kataloogis sisalduvale pildile 100% pildisuuruses (ja kohe ka tegevust korrigeerida). Just see viimane on minu jaoks paljudes teistes (vabavara)programmide batchides puudu: neis saab tegevusi rakendada küll kaustale (või avatud piltidele), kuid eri piltide/tulemuste eelvaade 100% suurendusel pole tavaliselt võimalik. Olen Easy Thumbnailsiga saadud tulemusi võrrelnud ka mõne uuema analoogilise batch-resize-vabavaraprogrammi omaga, millel muid häid omadusi olnud, kuid ET on senini kahjuks parema kvaliteediga tulemusi andnud.
Jep, teravus ainult ühe parameetriga, ja ega nt päris Looduspildi-kõlblikud sellised ET ja batchiga saadud tulemused ikka üldjuhul pole. Samas - ega batch ei anna (ega saagi anda) üheski programmis iga individuaalse pildi jaoks optimaalset tulemust. Ja muidugi on siin jutt ainult ühest osast fototöötluse juurde kuuluvatest tegevustest; muude asjade jaoks (täiendavalt) teisi programme vaja. See siinkirjutatu ainult suht hea võimalus tervete jpg-kataloogide kiireks läbilaskmiseks (RAW-d ei tunnista kahjuks).
Eemal
erko kirjutas:
Valmar, vaatasin su pakutud tarkvara, ainult üks parameeter teravuse kontrollimiseks paneb selle tööriista kasulikkuse kahtluse alla. Võibolla proovin siiski järgi.
kasekas, kui sa nüüd piramisele ei vihjanud siis kuulaksin hea meelega põhimõtteliselt tasuta saamiseks soovitusi.
Põhimõtteliselt vihjasin küll
Eemal
Capture One LE näiteks on mõnus asi tuleb tunnistada kui RAW-ga töötada, samas lõpu töötlus tuleb ikka shopis hetkel. Capture One LE näiteks tuleb kaasa 4GB SanDisk Extreme III mälukaardiga
Eemal
Enamasti kasutan ikka Photoshopi ning RAWi töötlemisel kasutan juba toruonu poolt mainintud Capture One LE-d, mille sain kaasa 1gigase kaardiga
Eemal
Aga kuhu jääb GIMP?
Eemal
Kas keegi DxO-d ka proovinud on?
Eemal
alari kirjutas:
Kas keegi DxO-d ka proovinud on?
Mis see on?
ja offtopic: Alari mul ammu mõlgub peas küsimus kuidas Sa suudad hommikuti 8-10 vahel olles ise eetris veel siia kommentaare lisada ja foorumit lugeda ?
Eemal
tal pole seal ju essugi teha, ... igav, ... rutiin
Eemal
Ma siiani kõik fotod endal teinud GIMP'i abiga. PS ei saagi kasutada.. pole teisest linuxi versiooni. Kuigi kui vaja terve kataloog pilte väiksemaks lõigata siis shellis abiks convert (ImageMagick) Edasi juba "for i in *; do convert $i -geometry 650x650 small_$i;done"
Eemal
Mul see DxO olemas ja kohati teeb päris head tööd. Mingis meeltesegaduses ostsin mingi aeg tagasi. Pole lihtsalt saanud aega asjaga póhjalikumalt tutvuda.
http://www.dxo.com/intl/photo
http://www.kenrockwell.com/tech/dxo/optics-pro.htm
Eemal
ErikM, Sinu valdkond: kasekasele ja valmarile äkki väike õpetlik sõna piraatluse propageerimise teemadel?
Eemal
mis siin ikka õpetlike sõnu raisata, isegi tean juba et ei ole õige kasutada piraate.
Eemal
Apple Aperture. siiani parim neist mida kasutanud olen.
Eemal
kaups kirjutas:
ErikM, Sinu valdkond: kasekasele ja valmarile äkki väike õpetlik sõna piraatluse propageerimise teemadel?
Karm värk, kohe BSA -ga ähvardama
Ise kasutan põhiliselt Känoni oma RAW konverterit ja
IrfanView -u pildi suuruse muutmiseks, lõikamiseks ja järelteravustamiseks.
Kui vaja teravustada, siis mitte lihtsalt teravustamine vaid: Efektid -> Efektide brauser -> Teravustamine. Sealt saab väärtust valida, tavaliselt 10 .. 12 hea.
Samuti saab IrfanView -uga heledust ja kontrastust kruttida.
Seal on ka punasilmsuse vähendamise tööriist, oleks ka clon stamp sensorisodi väljakloonimiseks ...
IrfanView on kodukasutuseks vabavara ja mõnedel versioonidel ka Eesti keele tugi.
PS -i ja Gimpiga ei ole oskusi ümber käia
Eemal
klm, ei ähvarda, usun, et on ka parem, et teatakse, et see asutus on siin esindatud ja ehk kujundab ka seisukohta:)
Eemal