Sa ei ole sisse loginud.
Metsas luusides sattusin sellise liblika peale:
Talle meeldis istuda puude all padrikus kellegi junni peal.
Pilt on käest 1/30 säri ja 200 mm fokuskaugusega, seega ära värisenud
Statiivi see isend kartis ...
Küsimus, kellega on tegu ?
Eemal
Haavalumik, Limenitis populi
Eemal
PS. Liblikas oli suur, tiiva pikkus ca 5 cm.
Eemal
Imbil õigus, see on haavalumik
Eemal
isane haavalumik (Limenitis populi) ehk?
Eemal
Imbi kirjutas:
Haavalumik, Limenitis populi
Googli otsing andis jah samasugused pildid.
Aitähh.
Eemal
Sellest pole juttu olnud kuskil, aga minu arvates on haavalumik suurim päevaliblikas Eestis. Liblikate puhul räägitakse tiibade siru-ulatusest ja haavalumikul on see 7-8 cm. Pääsusaba pole mul õnnestunud Eestis näha ja nii suurt isendit ka mujal mitte kui just haavalumik Järvamaal.
Eemal
Pääsusaba on ikka suurem, siruulatus kuni 95mm (emased on isastest suuremad)
Eemal
Suurematel isenditel suurusega suurt vahet pole. Kui haavalumik nats peale 5 cm, siis ikka väga väike isend.
8-10 cm kanti siruulatuselt kasvavad pääsusaba, haavalumik ja leinaliblikas. Seda muidugi suuremate isendite näol. Kahe viimase keskmine on pääsusabast muidugi nats väiksem. Mul hea võrrelda, kuna noorem tütar korjab liblikaid üpris hoolega
Pildistamise suhtes haavalumik kõige ergem, aga samas kui talle mingis kohas ikka midagi väga meeldib, siis tasub kannatlikult tagasitulekut oodata. Iseasi, kas lumiku huviobjekt (enamasti ei ole õis) fotogeeniline on.
Eemal
taod kirjutas:
Suurematel isenditel suurusega suurt vahet pole. Kui haavalumik nats peale 5 cm, siis ikka väga väike isend.
ca 5 cm pakkusin tiiva pikkuseks mis teeks siru-ulatuseks ca 10 cm
Kas siru-ulatus sellel isendil just 10 cm oli, aga 8 cm oli kindlasti.
Liblikat täpsemaks mõõtmiseks kinni ei püüdnud.
Kisub vist kalamehe juttuks
Eemal
No siis normis isend. Ega need teised liigid suuruselt samasse kanti. Pääsusaba lihtsalt kujult teine ja ka lend iseäralik, mis just silma torkab.
Liblikate puhul on alati kalamehe jutt, kui kinni pole püüdnud. Sageli ei määra liikigi ennem, kui võrgus
Eemal
Kohtasin kah teda nädalavahetusel paaril korral. On tõesti väga suur liblikas ja oi-oi-oi kui ilus. Eriti ägedad on tiibade alaküljed. Pildile aga ei tulnud sindrinahk. Tundub, et veel keerulisem pildistda, kui pääsusaba. On mille poole pürgida
Eemal
Paar nädalat tagasi kui olin ametis pääsusaba pildistamisega maandus minu kõrvale tõeline hiiglane, ehk siis haavalumik. Tegin kiiruga paar kaadrit lumikust ja siis oli pääsusaba läinud aga polnud hullu, kohtasin samal päeval veel 3 pääsusaba . Korralikku pilti kahjuks ei saanud.
Eemal
alari kirjutas:
Eriti ägedad on tiibade alaküljed.
Alaküljed olin jah huvitavad, laigulised. Aga ühtegi jäädvustust mul alaküljest teha ei õnnestunud
Siin toodud pilt on muide täiskaader. Aga kompa puudub ja üks tiib on udune - ei ole looduspilt.ee kõlbulik
Eemal
harri kirjutas:
Paar nädalat tagasi kui olin ametis pääsusaba pildistamisega maandus minu kõrvale tõeline hiiglane, ehk siis haavalumik. Tegin kiiruga paar kaadrit lumikust ja siis oli pääsusaba läinud aga polnud hullu, kohtasin samal päeval veel 3 pääsusaba . Korralikku pilti kahjuks ei saanud.
http://markoki.pri.ee/index.php?showimage=293 - kas ka siin on tegemist pääsusabaga?
Eemal
Pääsusaba see nüüd küll ei ole.
Eemal
taavip kirjutas:
Aga kellega on tegu?
Eemal
Mark0 kirjutas:
taavip kirjutas:
Aga kellega on tegu?
Haavalumik mitte pääsusaba.
See on pääsusaba:
http://www.tonuling.com/pildid/26.jpg
Eemal
Ei ole küll spetsialist, aga sarnaneb väga väikelumikuga.
Eemal
Pidasin silmas MarkO pilti.
Eemal
On väikelumik. Kuna tegu on liigiga, kelle esinemist Eestis jälgitakse, oleks tore teada täpsemat pildistamise kohta?
Eemal
baptria kirjutas:
On väikelumik. Kuna tegu on liigiga, kelle esinemist Eestis jälgitakse, oleks tore teada täpsemat pildistamise kohta?
http://www.hinnavaatlus.ee/images/news/ … a_uus2.jpg - kaardil on Valgejõe juures punane rist. Seal samas.
Eemal
2005 juulikuus oli lendamas näha korraga nii haavalumikut kui ka väikelumikut Võrumaal, Rõuge vallas Nursi metsas.
Eemal
Mark0 kirjutas:
http://www.hinnavaatlus.ee/images/news/ … a_uus2.jpg - kaardil on Valgejõe juures punane rist. Seal samas.
Haavalumik keda nägin, on pildistatud sellest kohast 5 ... 6 kilomeetrit põhja pool
Eemal