![]() |
Sa ei ole sisse loginud.
Kas on võimalik töötlusega päästa sellist pilti: http://bp2.blogger.com/_qHTalkR4uNI/Rm2 … /sokk5.jpg ?
Nii kahju on, hetk meeldib...aga teravusega on kehvasti. Ei tea, asi võib olla selles, et unustasin teravustamisreziimi "one shoti" peale...ei olnud Ai servo. Aga teie siin olete kogenud profid ja teate palju pildistamisest ja töötlusest. Äkki keegi teist oskab mind aidata. Kas seda pilti üldse annab kuidagi töötlusega päästa või olen lootusetult ära rikkunud?
Ette tänades,
Merily.
Eemal
Ega sest väga asja ei saa jah.
Ega siin muud kui fotokott selga ja proovid veel, ehk õnnestub
Eemal
jah seda pilti ei anna kuidagi paremaks teha, aga sulle jääb ta alati seda hetke meenutama
Eemal
menn, ega sa vist õieti tea mis asjad on säri, ava jms rasked sõnad? Kuna pilt on suht ühtlaselt udune, siis vaevalt asi teravustamismetoodikas kinni vaid liialt lühikeses säris. Mis on pildistamisparameetrid? Mis rezhiimis pildistad, Av, Tv, P vms? Ja mis on objektiiviks?
See pilt on täiesti tuksis, töötlus pole imevahend. Teravana poleks looduspildina just väga palju väärt: kadreering võiks olla paremale mitte vasakule, üksteisele "pähe" hüppav moment, suht nässus ülemine osa...
Eemal
Ma olen veel väga algaja jah, aga no eks ma õpin:)
Pildistan M re˛iimis. Objektiiviks on tamron 70-300.
Eemal
Mina soovitaks muidugi P re˛iimis pildistada.
Kahjuks seda pilti ei anna eriti päästa, ma loodan et sa saad ka sellest ise aru. Mul on ka palju selliseid pilte, millest jääb meelde hetk. Näiteks mäger kruusatee peal. (Lollike teravustasin kogematta kurvi näitavat märki)
Ega jah ainuke soovitus on ikkagist see, et võta kott kaenlasse ja mine uuesti metsa.
Eemal
kaups: pildistamisparameetrid on:
Camera Model Canon EOS 400D DIGITAL
Shooting Date/Time 11.06.2007 19:58:55
Tv( Shutter Speed ) 1/500
Av( Aperture Value ) 5.6
ISO Speed 800
Image Size 1251x1000
Flash Off
Eemal
Miks nii väike pildi suurus?
Eemal
Kas siin pole fokuseerimisega puusse läinud? Lihtsalt et päästikunuppu pole poole peale alla vajutatud teravustamise jaoks, vaid on kohe põhjani välja surutud? 1/500 säriga peaks ju igast asendist pildi kätte saama. Sellel pildil pole teravat kohta ollagi.
Eemal
Vähemalt 20D keeldub pildistamast ennem kui ta pole fookust kätte saanud. Kui tahad sellest üle olla on võimalus säri luku nupu alla progeda AF lukk, siis ta ignoreerib seda, et ta ei oma fookust ja tulistab. Seega ei tohiks 400D puhul ehk ka ilma fokuseerimata saada pilti teha kui just obje polnud MF reziimil Mida ka vahest juhtub
Eemal
Servo peaks ju laskma. Ise küll canonit ei tunne, aga teoreetiliselt nagu peaks ju?
Eemal
nope, servo saeb samat moodi kui sitas valguses oled. Servo laseb shootida vaid siis kui ta arvab, et tal on fookus käes (ta lihtsalt hoiab seda järjest). Päris suva kohas kui fookus on ei tohiks ka servo ikkagi shootida lasta. Pigem shoodid objekti mis on fookusest välja liikunud (peale esimest fookuse lukustumist), kuid AF pole teda veel uuesti fokuseerida jõudnud (eriti probla odavama otsa kaameratel, pakun, et mitte nii suur probla 1D seeria puhul).
Eemal
Ära päris M (manuaal reziimis) pildista kui päris algaja oled. Tee ava prioriteediga (AV, ava paned paika Sina, kaamera valib säri ise.) näiteks. Loomi pildistan ma peaaegu, et koguaeg AV reziimis. Kui mõõdab säri valesti (minu arust särib 400D pilte tiba üle) siis kompenseerid vähe.
Arvestades Tamroni hinnaklassi siis selle autofookus võib tiba aeglaseks jääda hüppava kitse peale saamiseks. Siin tasuks harjutada manuaal fookust. Mul alguses oli Sigma 70-300 tele, sellega oli ikka tükk tegemist, et saada liikuvat looma peale. Lõpuks ma loobusin ja teravustasin ise.
Eemal
Madis kirjutas:
Ära päris M (manuaal reziimis) pildista kui päris algaja oled. Tee ava prioriteediga (AV, ava paned paika Sina, kaamera valib säri ise.) näiteks. Loomi pildistan ma peaaegu, et koguaeg AV reziimis. Kui mõõdab säri valesti (minu arust särib 400D pilte tiba üle) siis kompenseerid vähe.
Ära seda juttu kuula. Tee endale särid ja avad selgeks ja kasuta just M-i. Ma kunagi naiivselt arvasin ka, et Av jne, isegi kui paned kusagil algul M-iga puusse, siis Av-ga võin kinnitada, et kompenseerides jne paned seitse korda rohkem puusse.
Kui mõõdab säri valesti ja 400D... Madis, tee endale see särivärk enne selgeks kui õpetama hakkad, onju.
Eemal
See on nüüd küll suhtkoht isiklik mida keegi kasutab või mida kasutada meeldib. Mina kasutan ka reeglina Av-d, enamus mu tuttavaid ja sõpru kasutab Av-d, valdavalt ja kõik toimib kui oskad kompensatsiooni kasutada. Seda eriti juhul, kus valgusolud ja/või pildistamisnurk võivad muutuda.
Eemal
kaups kirjutas:
See on nüüd küll suhtkoht isiklik mida keegi kasutab või mida kasutada meeldib. Mina kasutan ka reeglina Av-d, enamus mu tuttavaid ja sõpru kasutab Av-d, valdavalt ja kõik toimib kui oskad kompensatsiooni kasutada. Seda eriti juhul, kus valgusolud ja/või pildistamisnurk võivad muutuda.
Oluline pole Av või mitte Av, vaid säritamine peab selge olema, sest nii nii M kui Av reshiimis on tehniliselt õige säri täpselt see sama. Av-s samas suunas pildistades krutid mõõtmisala muutudes kompi (ehk siis enamus olukordade puhul kogu aeg), M-s on asi paigas olenemata mõõtmisala muutumisest, aga see on juba maitse asi, mida kasutada, kui tead, mida teed.
Sest usun, kaups, et Sa ei kasuta särikompensatsiooni kaameramargi järgi.
Eemal
Imbi kirjutas:
Kas siin pole fokuseerimisega puusse läinud? Lihtsalt et päästikunuppu pole poole peale alla vajutatud teravustamise jaoks, vaid on kohe põhjani välja surutud? 1/500 säriga peaks ju igast asendist pildi kätte saama. Sellel pildil pole teravat kohta ollagi.
Kui ikka hästi "püüad", siis pole mingi probleem pisut pikema toruga ka 1/500 juures asi käes ära väristada. Küllap siin ongi muidu igati põnevast kohtumisest inspireeritud käevärin udususe peapõhjus.
Eemal
ee... äkki kodanik pidas silmas teravustamisel M-rezhiimi? Siis saab ilusti nupu l6puni vajutada ka kui pilt pole ebaterav. Mina näiteks usaldan oma silma palju rohkem, kui igasugus servosid.
Eemal
Miskipärast arvan, et Merily pildistas manuaalses teravustamisreziimis ja mitte manuaalsäri reziimis. Kui ma valesti arvan, siis pekske pikka. Õnneks mina väga pikk pole- harju keskmine.
Eemal
eks ta isiklik ja harjumise asi ole. mulle isiklikult tundub Av ja see pidev kompenseerimine tüütu. rääkimata sellest, kuidas erinevad toonid ja asjad vähegi nurka vahetades särimõõdikut lollitada võivad. manualis säri paika ja anna minna. kui iga viie sekundi tagant keldrist õue ja õuest keldrisse astud on muidugi teine teema. reaalselt "objektil" pildistades on siiski inimlikumad olud.
Eemal
udumartin:
originaalpildi täielik info
File Name IMG_8786.JPG
Camera Model Canon EOS 400D DIGITAL
Shooting Date/Time 11.06.2007 19:56:34
Shooting Mode Manual Exposure
Tv( Shutter Speed ) 1/320
Av( Aperture Value ) 5.6
Metering Mode Evaluative Metering
ISO Speed 800
Lens 70.0 - 300.0 mm
Focal Length 300.0 mm
Image Size 2816x1880
Image Quality Fine
Flash Off
White Balance Mode Daylight
AF Mode One-Shot AF
Picture Style Faithful
Sharpness 0
Contrast 0
Saturation 0
Color tone 0
Color Space sRGB
Noise Reduction Off
File Size 2231 KB
Custom Function C.Fn:01-0
C.Fn:02-0
C.Fn:03-0
C.Fn:04-0
C.Fn:05-0
C.Fn:06-0
C.Fn:07-0
C.Fn:08-0
C.Fn:09-0
C.Fn:10-1
C.Fn:11-0
Drive Mode Single-frame shooting
Owner's Name unknown
Camera Body No. 1030592602
ehk siis pildistasin manuaalse särireziimiga ja automaatse teravustamisega:)
Eemal
Niisiis, teravus läks totaalse ähmi nahka
Loen, et säri oli 320 ja toru oli maksimaalselt 300 peale keeratud. See nõuab väga-väga kindlat kätt, et selle toruga sellise säriga terav pilt kätte saada. On nii, nagu Urmas ütles.
Eemal
300mm pealt 1/320 sekiga terava pildi tegemiseks piisab keskmise kindlusega käest küll, ei pruugi olla mingi eri betoonkäsi Sellest ju ka soovitus, et säriaeg võiks olla vähemalt 1/fookuskaugus. Kuid eks see ole individuaalne. Kui veel kusagile toetud ka (küünarnukkidega maha), siis võib õnnestuda näiteks stopijagu aeglasema säriga.
Kahju, et teemaalgataja link enam ei toimi, mulle ei tundunud see äravärisenud pildina, vaid lihtsalt möödas fookusega, aga võin valesti mäletada.
Eemal
Noh kui krop faktor 1,6 kah arvesse võtta, siis ei tohikski alla 1/500 pilti saada. Olen ise ka sama kooslusega 1/1000 pildi ära väristanud ja 1/30 -ga kaasavedamisega terava pildi saanud.
1/1000 väristasin eile kotkaga ära, terava sain 1/30 Tartu Lõunakeskuse Fotopoindis leti juurest peaukse juures liikuvaid inimesi kaasavedamisega pildistades.
Eemal
panen lingi uuesti http://bp3.blogger.com/_qHTalkR4uNI/Rm6 … G_8833.JPG
Ja üks teine pilt ka, mis te sellest arvate:
http://bp2.blogger.com/_qHTalkR4uNI/RnA … /sokk2.jpg
Eemal