Sa ei ole sisse loginud.
Mis aegadel kährikud oma urust üldjuhul väljas käivad? Passisin oletatava uru läheduses nii varahommikul kui õhtul, kuid metsas kohtasin neid juhuslikult aga keskpäeval. A no kunagi, kui kährikud veel mu maja ümbruses luusisid, siis oli neid ainult öösiti kuulda. Kas neil on äkki pojad ja seoses sellega graafik teistsugune või oli see mul mingi erijuhtum?
Ma enne juunit ei saa küll kahjuks uuesti varitsema minna, aga mõtlesin, et niikaua võiks teooria selgeks saada.
Eemal
mina käisin paar nädalat tagasi mägralinnakus kus oli ka kährik ja see oli enne 9 väljas seal
Eemal
Minul on kährikutega olnud kohtumisi õhtupoolikul ja siis keset päeva.
Eemal
Mõõk, üldjuhul on nad siiski hämara aja loomad, päikese metsataha kukkumisega nad enamasti samal ajal välja ronivad aga kui juuni alguses alles minna saad, ja urus pojad peaksid olema, siis liigub vanaloom pidevalt ringi ja uru juurde satub siis kui parajsagu kõhutäidet on leidnud. niipalju kui minul nendega kogemusi on olnud (eriti just kiidelda ei saa )
Eemal
Mina olen kährikuid näinud magamas nii sula ilmaga talvel, kui ka suvel, seal kus ta päeva saabudes juhtub olema. See tähendab et ta otsib tihedama põõsastikuga koha ja paneb magama lageda taeva alla. Ühel talvel magasid kaks isendit lume peal roogus nii rasket und, et ka rookombaini mürin ei ajanud neid üles. Olin siis sunnitud neid kahte kraest kinni võtma ja masinaga metsa äärde sõidutama.
Eemal
siig, ei saa aru sellest viimasest lausest?
Eemal
Asi väga lihtne. Mul oli vaja see rootukk maha niita. Nii siis panin nad kombainile, viisin metsa äärde ja lasin lahti. Ja olidki nad läinud.
Eemal
kuidas nad sul kombainis püsisid?
Eemal
Päris rahulikult. Kährikul on nimelt selline kaval loom, kes teeskleb surnut. Lamab nagu surnu ja ei liiguta. Kui siis lähed kolm- neli meetrit kaugemale, pistab punuma.
Eemal
jeh, meil jahil üks avastas(vähemalt arvas), et koer kähriku maha murdnud. Võttis siis selga ja kõmpis, siis metsas mingi 2km kütiliinini, kus kähriku maha pani. Hetk hiljem jooksis kährik minema:D
Eemal