Sa ei ole sisse loginud.

#1 21-04-2007 15:00:57

Tõnis Tuuga
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 134
Veebileht

Küsimus

Ma vaatan, et siin kuulutustes on kirjas nt sigma objektiiv canonile, aga poes on kirjas, et sama objektiiv sobib Pentax, Canon, Nikon-ile. Ega siis canoni fototoka ees olnud objektiivi (sellist millel on sobivus paljude fotokatega) ei  pea ju järgmine kasutaja ka just canoni ette panema. Või on mul midagi väga tähtsat objektiivi ostes teadmata, sest nt minu Sigma  objektiiv logiseb veidi Canoni ees. Kas see võib olla just sellest?

Ette tänades, Tõnis

Eemal

#2 21-04-2007 15:15:11

Toomas Ili
Alaline elanik
Postitus: 1175
Veebileht

Re: Küsimus

smile seesama objektiiv mis seal poes nii pentaxile, canonile kui nikonile sobib, on ainult mudelilt sama. bajonett ja vastav sisemine elektroonika on siiski erinevad. sigma teebki ka canonile objektiive, see et ta sul seal ees loksub, on mingi kinnituse kulumise vms jama, sigma kerele toodetud sigma toru sa oma canoni ette ei saaks kohe mingi valemiga. sama ka nikon-canon jne.

Eemal

#3 21-04-2007 15:15:51

okaskera
Kasutaja
Postitus: 203
Veebileht

canon, nikon ja pentaks on siiski kõik erinevate objektiivikinnitustega ja sigma toodab samu objektiive eri kinnitusega. seega siis canonil ees olnud sigma sobib ka edaspidi ainult canonile.

Eemal

#4 21-04-2007 16:34:07

Tõnis Tuuga
Kasutaja
Veebileht

Kulunud ei tohiks seal midagi olla, sest suht uued asjad alles. Poes pole ju erinevate kinnitustega samu objektiive, ma pole vähemalt näinud ja ei küsitud ka, mis digikas mul on. Peaks ma selle loksuga midagi ette võtma või äkki on kellelgi sarnane probleem olnud?

Eemal

#5 21-04-2007 19:26:27

Toomas Ili
Alaline elanik
Postitus: 1175
Veebileht

teeme nüüd asja veel puust ja punaseks. kui sul on canoni ja nikoni peeglid ja tahad mõlemale sigma 105mm 2.8 makro toru osta, siis sa lähed poodi ja ütled, et sul on vaja kahte sigma 105 makrot - üht nikonile ja teist canonile. canonile mõeldud sigma ei istu nikonile ja nikonile mõeldud sigma ei istu canonile. punkt. nii ka pentaxi ja olympuse ja millega iganes veel. on küll olemas mingid adapterid, millega vanu nikkoreid canoni ette keeratakse, (ilmselt ka vastupidi) aga sellest on sulle vist vara rääkida smile

ma ei tea kui palju ta sul seal loksub, väike bajonetiloks on kõigil torudel. silma järgi nii millimeetri jagu. kui ta sul suurusjärgus 5 millimeetrit edasi-tagasi loksub, mine teenindusse. aga ole täiesti rahulik, see ei tulene sellest, et keegi seda toru varem näiteks nikoni ees kasutanud on wink

Eemal

#6 21-04-2007 20:18:13

Tõnis Tuuga
Kasutaja
Veebileht

Äitäh tom. Adapterite ülesannet ma arvan teadvat, aga see väike millimeetrine loks pani veidi muretsema. Nüüd on selge ja süda rahul:)

Eemal

Foorumi jalus