Sa ei ole sisse loginud.
Tere!
Selline mure - kunagi sai korraks aparaadilt see vidin eemaldatud (et katsetada nurga all toimivat viewfinderit) - "eyecup" või "eyepiece", eestikeelset õiget vastet ei suutnudki leida, aga ühesõnaga see kummikaitsega metalljubin, mille kaudu viewfinderisse vaadata. Ja nüüd, mida aeg edasi, seda rohkem tuleb see juba minimaalsest puudutusest nö möödaminnes aparaadi küljest ära ja kardan, et kui see nii jätkub, siis võib see ühel heal päeval täiega kaduma minna.
On ehk kellelgi sarnast kogemust? Ja oskab ehk keegi soovitada, mida selle vastu ette võiks võtta? Päris permanentselt kinni liimida ehk ka ei maksa või mis?
Tänud juba ette!
Eemal
mul 10d omal l2ks seal yks neist k6rvadest, mis teda kinni hoiab, katki, tulemus sarnane .. kui nii, siis ilmselt uut vaja ..
Eemal
Mul oli 350d-l sama häda, kaotasin isegi lõpuks ära selle eyecupi. Paistab olevat selle mudeli tüüpviga.
Eemal
mina olen seda 20D-l juba korra vahetanud kuna kaotasin ära (tõsi, küll astro fotot tehes ja taskusse pannes kui pimendav riba ette sai), nüüd aga on asi mõranenud ning vajab vist ka varsti taas vahetust...
Eemal
Just nimelt. Need nagad mis silmakummi korpust kinni hoiavad, tikuvad katki minema. Ise leidsin väga hea lahenduse. Kuna selles poes, kust ma uut otsima läksin just 350-le seda kummi polnud, proovisin 20D oma ja see sobis suurepäraselt. Kinnitus on palju toekam ja töökindlam, ise on see suurem ehk varjab paremini kõrvalt tulevat valgust ja üks olulisimaid häid omadusi oli veel see, et oma laiusega varjab ta ära pildiotsija okulaari reguleerimisnupu, mis originaalsilmakummi puhul iga väiksema puudutuse peale paigast ära nihkus ja kui vajadus tihemini MF-i kasutada (macro- või lihtsalt MF- optikaga) siis oli see ikka paras nuhtlus. Nii, et - POODI ja PROOVIMA!
Eemal