Sa ei ole sisse loginud.
See aasta on seoses kurgedega vähemalt minul kõik tagurpidid. Tavaliselt näen pidevalt toonekurgesid ja siis kogu aasta peale mõnd sookurge. See aasta aga olen näinud kahe nädala jooksul 25-t sookurge ja alles eile kaht toonekurge.
Huvitav kas sookured lendavad varem kohale võrreldes toonekurgedega? Tõenäoliselt paljude jaoks on Eesti ka vahemaandumise kohaks, kust edsi minnakse.
Olen siis vist rände ajal õigetes kohtades olnud
Eemal
Mina olen ka sel kevadel seni ainult sookurgi näinud seni.
Eemal
mina nägin ahjal kaht toonekurge, aga sookurgi pole üldse näinud. kusjuures eelmine aasta nägin ma kuidas suitsupääsukesed esimest korda minu maja juurde tulevad ja ennast elama sätivad. tants ja trall ei kestnud kaua...pikk tee oli seljataga.
Eemal
Just täna koju sõites pani kah imestama. Polnud veel see aasta kurke näind, aga täna oli mingi peaaegu 10 sookurge ühel põllul. Tavaliselt ei näe aasta jooksulgi nii palju sookurgi.
Eemal
nujah, minu skoor on üks toonekas ja kaks sookat niiet ka sookaid rohkem
Eemal
6 ... 7 sookurge , mitte ühtegi toonekurge
Eemal
Sookured alustasid laulmist juba oma 3-4 nädalat tagasi. Esimene sats tuli õite vara. Nüüd on neid umbes nädala jagu juba näha veidi ka põldudel, enne hoidsid raba peale, ju siis polnud põllult võtta miskit.
Täna nägin kokku mitu paari. Oleks vaid kangemad objed olnud oleks saanud väga häid pilte. Nad on üsna arad teised, peab varitsema või hiilima.
Valget kurge pole veel kohanud, kuigi meie kandis pesasid palju ja paiksed kured olemas, need ei ole veel kohale jõudnud (kui Aafrikas neid näljahädas nahka ei pistetud nagu meie pääsukestega seal vahel juhtub).
Aga sookure hõikamine rikastab maaelu vaikust ja on nii omane kevadel ja sügisel.Ilusad linnud teised, eriti kui tantsu panevad.
Eemal
nii nõme, et kaamera ei funka hetkel:S. Saaks maal lauda katuselt haigruid pildistada. Jõudsid kah kodu paar nädalat tagasi. Ja oleks siis neid aint üks, päris mitu teisi. Karjuvad seal, mul pole muud teha, kui jälgida niisama silmaga poose, üks parem kui teine:O.:S
Eemal
Sookurgesid liigub jah üsna palju ringi...viimase nädala jooksul näinud üle kümne sookure, toonekurgi aga mitte ühtegi.
Eemal
Soovitan minna Soomaale, seal mõlemad esindatud. Luhtadel sookured, pesades aga korda sättimas valge-toonekured ( http://veljo23.blogspot.com/2007/04/wwwsoomaacom.html ).
Eemal
No nüüd on igastahes toonekad ka täiega platsis, vähemalt lõunaeesti oli neid täis.
Eemal
Pärnumaal oli küll Vändra kandis umbes 9 toonekurge näha. 6 neist tegid pesa.
(Loomulikult mingi kilometriste vahedega.)
Sookurgesid on ohtrasti, eriti Raplamaal.
Eemal
Üks eelmise nädala toonekurgi. ( Vabandan kvaliteedi pärast)
http://stepselkarl.blogspot.com/2007/04 … conia.html
Eemal
mis kvaliteedil häda?
Eemal
Eemal
täna 2 sookurge.
Eemal