Sa ei ole sisse loginud.
Olen tegemas esimesi katsetusi RAW konvertimisel ja ei saa hästi pihta, mitu pikslit uniti (tolli) kohta oleks mõistlik panna, max on 2000. Vaatasin siin EXIFtes on väga erinevad suurused kasutusel. Kas erinevate lõplike pildiformaatide korral tuleks kasutada erinevat pikslite arvu? Kas see mõjutab ka kuidagi detaili jpeg-l?
Eemal
Arvutiekraanil vaatamiseks pole mingit vahet mis seal on. Tegelikult ka fotolaboril pole vahet kui on ette öeldud, et tahad näiteks A4 peale oma saadetud failid.
Eemal
Tegelikult: laboris siiski on väike vahe kui suudad teha 1:1 pildi ja resos, millega laboris pilt trükitakse. Arvutiekraanil vahet pole, ekraan näitab alati 72 dpi.
Eemal
Erm kaups, selles viimases sa minumeelest küll eksid. DPI on ikka sõna otseses mõttes mitu punkti on tollile. Kui sul on näiteks 1280x1024 17" LCD või 1280x1024 19" LCD, siis nende DPI-d on erinevad. Võta horisontaalmõõde (joonlaud abiks või teades oma monitori proportsioone, siis saad ka diagonaali pikkust kasutada eeldusel, et sa kasutad nähtavat diagonaali mitte kirjade järgset) ja sõna otseses mõttes jaga pikslite arv tollidega.
Minu laiekraan LCD-l oli minumeelest 105dpi -d. Eriti lihtne on ka kontrollida pärast sellega, et kui teed pildi täpselt A4 mõõdus ja ütled talle zoomis, et print size, siis päris A4 ja ekraanil näidatav peavad olema ühesuurused Ehk lükka paber monitorile ja teadki kas on sul õigesti arvutatud (shopil saad settingutes panna paika DPI-d)
Eemal
kaups kirjutas:
Arvutiekraanil vahet pole, ekraan näitab alati 72 dpi.
Millel _pildi_ puhul ekraanil ei tohiks olla mingit tähendust.
http://www.scantips.com/no72dpi.html
Eemal
no maeitea, mul on määratud konvertimisel pidev 300dpi, nii ka shopis töötlen ja ma ei saa aru, milleks vaja miskit 72dpi, monitoril nagunii üks pilt, lihtsalt kui printi tahan, ei pea uuesti mudima. Ja ka laborile sobib ju 300 dpi.
Eemal
http://en.wikipedia.org/wiki/Dots_per_inch ja 'See Also' viited abiks asja selgitamisel, mis ?PI-d on olemas ja mida miski tähendab.
Eemal
No üldine lihtne loogika on see, et dpi näitab mis mõõtudes pildi sinu pikslitele vastavast pildist saab. Ehk kui sul kaamerast tuleb mingi 3000x2000 pilt näiteks, siis see tähendab 10"x6.67" pilti ehk ca 25.4cm x 17cm pildi kui teed 300dpi-ga. Ega muud see dpi väga ei tähendagi. Kui ekraanil vaatad, siis kasulik oma ekraani resolutsiooniga kokku ajada, et print size zoom tähendaks ka seda, et sa näed ekraanil nii suurelt kui asi prindist tuleb (vend arvestab pildile määratud DPI-d mis on üldiselt printimise eesmärgil seal). Väga mingit musta maagiat pole, see kas konverdid 10 või 100 või 300 dpi-ga peaks täitsa savi olema, sest shop töötleb ikka pikslites
Eemal