Sa ei ole sisse loginud.
Mida arvate arvutis pildi mustvalgeks pööramisest? Hästi , halvasti?
Selline loll küsimus ,kuna kui pööran pildi mustvalgeks siis hakkab hoopis rohkem meeldima ,et tahaks teiste arvamusi selles vallas kuulda.
Eemal
Mis selles halba peaks olema ? Targem on ju alati pildistada värviliselt ja hiljem vaadata, kuidas parem tundub ( minu arvamus ).
Eemal
Väga hästi arvame.
Keeruline on aga pilt mustvalgeks keerata nii, et asi jääks kvaliteetne. See on sootuks midagi muud kui "desturate". Ühtset tõde pole, üks võimalus on otsida abi googlest
http://www.google.com/search?hl=et& … te&lr=
On olemas ka spetsiaalseid BW konvertimise tarkvarasid, näiteks see
http://www.fredmiranda.com/shopping/BW
Eemal
kaups,..kuidas siis tavaliselt tehakse, kas pildistatakse must-valgena ?
Eemal
Digiajastul pildistatakse ikka värvilisena.
Ma pole BW-spetsialist ja nii palju kui Musikäpalt olen püüdnud infot pinnida, siis ka tema väitel pole ühtegi ülimat tõde.
Nii et mõnusat googeldamist ja ülalviidatud FredMiranda plugin on ka täitsa asjalik.
Eemal
Tammik, kardetavalt on ka seal kõige klassikalisem desaturate, mis jätab pildi kahvatuks ja plassiks.
Eemal
Kõige lihtsama lähendusena vaata rohelist või punast kanalit eraldi. Sageli on roheline üksi mustvalgeks suht sobilik. Kui tõsisemat teooriat aluseks tahad, siis Dan Margulise Professional Photoshop raamatus on sellest pikk peatükk.
Eemal
Üks popimaid meetodeid on kasutada PS channel mixerit. Seal on linnuke Monochrome, mis muudab pildi mustvalgeks, samal ajal saab määrata värvikanalite osakaalu protsentides. Kokku peaks tulema niisiis 100%, et saavutada sama heledus.
Mugavamaks kanalite miksimiseks võib tekitada kolm eraldi layerit, mis on eri kanalitest mustvalgeks tehtud ja siis nende layerite läbipaisvust kruttida. Portreede puhul on näiteks üüratu vahe, kas kasutad rohkem rohelist või punast kanalit.. Filmimaailmas on selleks värvilised filtrid.
Eemal
Tammik, kui sinu looduspilt.ee profiilis olev mail (...014@mail.ee) toimiks, siis oleksid minult kasulikku infot saanud. Paraku tuli sinna saadetud kiri tagasi: User does not exist. Meili mulle kaupo ätt okia ee kui teema endiselt huvi pakub.
Eemal