Sa ei ole sisse loginud.
Ostetud 09.09.2005 a. Fotoluksist
Hind: 16000.-
Eemal
... Canoni bajonetiga...
Eemal
uus hind 15 000 .-
Eemal
Objektiiv uuesti müüki !
Eemal
Seda testi ei ole ma seni läbi saanud viiagi - pole konverterit võtta kusagilt...
Eemal
aga mis põhjusel müüd, kas rahalaev tuli sinu sadamasse:) ja kuidas ise sellega rahul olid/oled? kui siis mille vastu välja vahetad?
Eemal
Ei tulnud see rahalaev mu sadamasse miskit. Vastasel juhul jätaksin objektiivi alles.
Üldjoones olen rahul olnud. Kui vajad pikka ja universaalset toru, siis alla 20k 50-500mm objena on minuarvates üks asjalikumaid. EX seeria on Sigmal ehituselt tugev, HSM on kiire ja täiesti hääletu. Teravuse üle ma nuriseda ei oska. Seni olen teinud 8Mpix failist maksimaalselt A3 väljaprinti ja tulemusega väga rahule jäänud. Mäletan hetke, kui olin vahetanud vana logiseva Sigma 70-300 50-500 vastu, siis näole venis lai naeratus ja meenus vanameister Sylvester Stallone... Toru on ikka Bigma nime tõesti väärt.
Lindude pildistamisel suurepärane. Piisavalt eredas valguses kannatab ka käelt rahuldava teravusega pildi teha, kuid ntx 1,6x sensori lõikega nõuab 800mm kindlat tuge.
Kinnitan internetiski mainitud tolmuprobleemi. Jah, imeb sisse küll, kuid ajapikku ei ole mina täheldanud, et sellest pildikvaliteet oleks langenud. Sama rääkis mulle ka hr Assar Fotoluksist, kui uurisin objektiivi puhastamise kohta.
Valgusjõust olen ühes varajasemas postis pajatanud ja matemaatikat teinud. Mina antud objektiivi valgusjõu üle ei nurise. 500/6.3 on tegelikult isegi suts parem näitaja kui 300/4 (420/5.6 või 600/2)
Eemal
novot, kiidujutt on iseenesest kena, oleks vb isegi huvitatud, aga minu rahapaadike sõuab veel vaikselt. läheb natuke aega enne kui ostmiseni jõuaks.
Eemal
Kaugel see kevad nüüd enam on. Varsti on esimesed tiivulised kevadekuulutajad kohal. Paras aeg torud üle vaadata...
uus hind 12 000.- ja ainult selles foorumis
Eemal
kas kuskil on selle toru näidispilte ka.
Eemal
http://www.pbase.com/cameras/sigma/50500_463_ex_apo_rf <- seal midagi on. Vb. on siin lehel kah selle objektiiviga tehtud pilte.. pole uurinud.
Eemal
Sellest torust on omajagu jauratud siin foorumis, pilte on mu unarusse jäänud kodukal ja googeldades leiab samuti kõikvõimalikku infot.
12k võiks olla nüüd juba küll see piir, et huvilisi aina tormab uudistama...
Eemal
Ausõna pole Metsavenna tuttavgi, aga antud toru kohta annan näidispiltide kohta vihje wwww.photosight.ru ja kui nokkida rubriiki fotojahi kohta, siis seal on üks tegija Proma kes Nikon d70 ja 50-500mm on küll vägevaid pilte nokkinud. Peab muidugi tunnistama, et Aafrikas on valgusolud paremad kui meil, kuid teravust on sel torul 12kilo eest küll
Eemal
Eelnev jutt on selle objektiivi ajalugu. Ca. aasta olen ise sellega pilte teinud kui Metsavenna käest soetasin.
Hind 9999.-
Eemal
Kahju et selline asi 1,8kg kaalub ja ei ole mugav reisimiseks. Muidu võtaks ära küll.
Eemal
Mulle see muret ei valmista, fotokotis on lisaks veelgi raskust. Aga kui arvestada fookusvahemikku siis erinevate torude kaasavedamine oleks isegi suurem raskus . Arvan, et sellise hinna ja kvaliteedi suhtega kasutatud toru on suhteliselt raske leida.
Eemal
Okei, ehk homme on ilma ja jõuan mõnest fotopoest läbi hüpata ja antud isendit proovida ja siis otsustada kas konverter või see obje, mis hind muidu on ? 10k ?
Eemal
Näed, lahke mees pani ise krooni juurdegi
Eemal