Sa ei ole sisse loginud.
Soovin osta Canon EOS 350D kere ette makroobjektiivi, minimaalseks suurendusvõimeks 1:1. Kahjuks pakub samas hinnavahemikus objektiive mitu tootjat, kuid äkki oskab keegi soovitada või välja tuua, mis ühe või teise toru konkreetsed head-vead on? Pbase.com näidispildid on üsna ühel tasemel, nendest ka suurt abi pole.
Valikus on:
Sigma AF 70mm F2.8 EX DG MACRO
Sigma AF 105mm F2.8 EX DG MACRO
Tamron AF 90mm F2.8 DI Macro
Tokina AT-X 100mm F2.8 PRO Macro
Tänud asjalike kommentaaride eest ette!
Katariina
Eemal
Pane veits raha juurde ja osta Sigma AF 150mm F2.8 EX DG MACRO
Eemal
Canoni 100mm sa ei plaaninud valikusse panna?
Eemal
Soovitan ka Sigma 150mm, dofikäsitlus on sellel oluliselt parem kui 100-105mm puhul. Sigma enda 105mm-ga võrreldes ka:
- tunduvalt kiirem (hsm)
- praktiliselt hääletu (105mm undab jõhkralt)
- ei muuda oma välismõõte (105 liigub teleskoobina sisse välja mis makro puhul on selgelt häiriv)
Eemal
Olen kasutanud 105mm Sigmat ja endale ostsin 150mm Sigma, ei kahetse ja väga rahul. Hinnavahe küll on, kuid arvan, et tasub siiski ära. Algatasin ka siis teema: http://www.looduspilt.ee/foorum/viewtopic.php?id=1343
Eemal
Oman sealt loetelust Tamroni makrotoru ning selle miinuseks võiksin välja tuua kehva autofocuse, lihtsam on käsitsi teravustada. Vähemalt minu konkreetsel mudelil Teravus on muidugi hea. Nende teiste torudega kokkupuudet pole, seega võrrelda ei oska.
Eemal
Soovitaks ikka Canoni originaaltehnikat, mul seisab peale 180-se makrotoru ostu juba üle aasta kasutult vähekasutatud canoni 100mm@2,8 USM. makrovõimendus 1:1, vaikne mootor, teravustamiskaugus alates 31 cm. Võimalik testida ning hind tunduvalt alla poehinna. konatakt: 5217100 Maldon
Eemal
Hmmm Maldon....mis Sul seal veel kasutult seisab?
Eemal
minul ka sigma 150 canoni ees ja minu meelest ka väga hea toru. sigma 105´ga ei anna võrreldagi ( kiirem, vaiksem ja ei pea nii ligi ronima asjale mida tahad pildistada).
Eemal
Mida selle objektiivi kohta ütlete?
Sigma AF 70-200mm F2,8 EX DG APO Macro
Eemal
See ei ole makroobjektiiv. Muidu enam-vähem ok.
Eemal
Eemal
Sain oma veast ka ise üsna kohe aru.
Aga tänud neile, kes vaevusid kommenteerima.
Eemal
Ise ostsin natuke aega tagasi filmikere ette. Alguses vaatasin 50mm 1.8 poole, aga valisin sigma, sest asi on universaalsem ja sain ka väga hea hinnaga. 5000.- ta eest vist ei maksaks ka. Ainukeseks makroobjeks teda vast ei võtaks, sest pildistamiskaugus on liiga väike, aga selliseks universaalseks asjaks on ta väga hea ja päris väike on ta ka.
Eemal
Kõik kiidavad 150mm toru, aga kui selleks raha pole siis, kas Sigma AF 105mm F2.8 EX DG MACRO ja Tokina AT-X 100mm F2.8 PRO Macro-l (ja Tamron AF 90mm F2.8 DI Macro-l) on mingi eriline vahe?
Miks eelistatakse odavama makrona just sigmat? Vaid veidi suurema fookuskauguse pärast? Parem joonis? Või mis.
Oskab keegi viidata nende mõnele torude testile (st testile kus neid torusid omavahel võrreldud on?
Eemal
Kõiki on testitud siin: http://www.photozone.de/8Reviews/index.html
Paha pole ükski ja ehituselt on nad ka sarnased, kõik pikenevad lähemale teravustades. Tamron on teistest teravam ja on enamuse valik selles fookuse- ja hinnaklassis. No tõesti on terav toru.
Eemal
Pigem eelistatakse just Tamron AF 90mm F2.8 DI Macrot. Mõni peab seda lausa "best ever" makrotoruks
Eemal
upitaks vana teemat, kui ikkagi sigma 105 ja tamron 90, kumb siis parem on? või pole vahet? ja miks pigem eelistatakse tamronit?
Eemal
mina ise kirjutas:
upitaks vana teemat, kui ikkagi sigma 105 ja tamron 90, kumb siis parem on? või pole vahet? ja miks pigem eelistatakse tamronit?
Tamroni 90mm on lihtsalt parim, tehakse seda al. 60-ndatest sama skeemi alusel.
Ja üks lahedamaid portreekaid
Eemal
et targutan veel:
enne kui spets makrotoru muretsete, mõelge, kui palju temaga üldse pildistama hakkate. Plöksite oma isu täis ja seisma ta jääb, talvel seisab veel rohkem.
Oma uudishimu rahuldamiseks kasutan vahel vene makrolöötsa, vaheröngas canoni ette ühel pool ja teiselpool zeniidi mingi punn vöi industar,hinnaks mönisada krooni, loomulikult pole see mingi körgem klass, näide ühe tütarlapse katsetusest http://nagi.ee/photos/Kessuputukas/5771611/
Hr. Saaliste keeras canoni KIT-i teistpidi, vedas juhtmed teisele poole ja treis ka kinnitusotsa ringi ja nüüd pildistab sipelgate nägusid, hinnaks jälle mönisada krooni,aga tal on ka kuldsed käed
Spetstorudest kiidaks köigepealt canon 100mm, tamron 90 teeb ka väga head tööd, aga MF peab kasutama, canon 180 ärajooksvate-lendavate isendite jaoks hea, Maldon pani vist sellele röngaid lisaks, aga mulle ei meledi sellel taust. canon 50mm/2,5 on mu lemmik, aga sinna peab 1:1 saamiseks veel rönga vahele panema ja elukale peab peaaegu tagumikku ronima, aga selleeest taust super
sigmadest ei arva ma midagi, korra kätte lagunt, enam ei taha näha
maitse asi, mis muud
Eemal
ehee, ei jää ta seisma midagi, makro ongi üks millesse rohkem süveneda tahaks... vene makrolõõts on ka olemas, aga selle peale ei tulnudki. peaks proovima, adapter ainult jube kirves... tänud igatahes!
Eemal
ja näiteks tamron 180mm ja Sigma 180mm macrod - mis neist arvata, ons keegi võrrelnud? kuidas on võrreldes näiteks sigma 150 või tamron 90-ga af ja teravus?
Eemal
Millist sa siis tahad? Lühemat või pikemat? 150-st Sigmat on siin juba korduvalt taevani kiidetud. Mida sa veel kuulda tahad?
Eemal
küsimuses oli eesti keeles kirjas - tahan kuulda arvamust 180 mm makrode kohta... või on siin juba kõik öeldud ja rohkem küsida ei tohi?
Eemal
Lisaks 180 makro kohta, tahad ju ka arvamust 90, 105 ja 150 kohta. Tahan öelda, et kui soovid arvamusi siis mine konkreetsemaks. Oluline on see, mida pildistada tahad mitte kõikide makrotorude teravuse võrdlus. Kõik nad on teravad. 180-ned tiba vähem.
Eemal