Sa ei ole sisse loginud.

#1 30-05-2013 11:52:15

Zet
Uus kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 1

Monitori kalibreerimine

Tere,

Mure monitori värvidega. Punased toonid on liiga tugevad. Monitoriks on Asus PA246Q ja kalibreerimis vahendiks on Spyder 4 ELITE. Monitori ühendamiseks kasutan DVI kaablit.
Olen proovinud erinevaid v6imalusi kalibreerimiseks. Olen proovinud läbi k6ik spyderi pakutavad monitori taustavalguse tüübid. Proovinud ka seda, et toas on erinevad valgustingimused. M6tlesin ehk mingi videokaardi jama, t6stsin siis monitori emaplaadi külge ja täis kalibreerimine uuesti.
Olles k6ik need varjandid läbi proovinud, peab t6dema, et mingeid muutusi ei toimunud.
Oskab keegi n6u anda v6i lahendust pakkuda, kuidas sellest punasusest lahti saada.

Ette tänades,

Mauri

Eemal

 

#2 30-05-2013 15:36:29

apelsinikaru
Kasutaja
Asukoht: Tartu
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 121
Veebileht

Re: Monitori kalibreerimine

Tegelikult on protsessis 2 osa. Kalibreeirmine ehk monitori taustavalguse heleduse ja tooni paika seadmine vastavalt ettenähtud väärtusele (6500K ja 100 lumenit näiteks). Odavamatel monitoridel seda teha ei saagi. Igatahes ei tohi peale kalibreeirmist enam ühtegi seadet monitori peal muuta (igasugused automaatsed heledused tuleb enen juba välja lülitada) ja igaks juhuks mõistlik ka kõik seaded üles kirjutada.
Seejärel tuleb profileerimine mis loob operatsioonisüsteemi jaoks profiili, et kuidas tuleb värve monitorisse saata, et need õiged välja näeksid. Korralikult kalibreeritud monitori korral tuleb profiil kena sirge ja sisuliselt pole seda vajagi. Udupeente profimonitoride korral pannakse profiil hoopis monitori sisse.

Vaata oma kalibreeirmisprotsess üle (kas ikka sai valge punkt õigesti paika)? Kas programm millega pilte vaatab üldse oskab värve õigesti hallata? Kui need asjad korras ja ikka pilt punane, siis on viga kalibreerijas. Need Spyderid ei pidanud kõige paremad olema.

Eemal

 

Foorumi jalus

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB