Sa ei ole sisse loginud.
Kuidas rästikuga toimida, kui oleks teist vaja transportida ühest kohast teise, näiteks kuurist aia taha
Eemal
sa pead rästiku kuhugi kotti sisse panema kui julged ega sa teistmoodi ikka ei saa teda transportida. aga kuuri tagant aia taha viia ei ole mõtet siis ta tuleb tagasi ikka, sa pead ta ikka natuke või isegi palju kaugemale kuhugi metsa sisse viima või soisele alale, siis ta enam tagasi ei tule. üleeile oli just raadio kahes juttu rästikutest et mis teha tuleb ja nii.
Eemal
põhimõtteliselt võid sabast kinni võtta, kui julged, rästik ei jõua pead üles keerata ja hammustada ta ei saa, ära proovitud (tegelikult ei soovita järgi teha ). Kui sul neid palju on, siis muretse endale selline pika varrega näpits, millega mingid tegelased parke jm koristamas käivad.
Eemal
Mul sõbra äiapapa rääkis et kui nad kunagi praegusesse koju kolisid oli seal palju rästikuid olnud. Alati kui ta külatee peal siili oli näinud oli selle sikli külgkorvi tõstnud ja koju toonud. Varsti kadusid ka rästikud.
Eemal
Kui käega läheneda nö selja tagant ja haarata ta pea juurest kinni, siis hammustada ta ei saa, pidavat vaid kerima ümber käe; kui tahad maha panna, siis heidad ta jõuga käest lahti ja ta peaks ise haardest lahti laskma. Nii olen kuulnud...
Eemal
ii tsuku: sinu versioon suht riskantne ...
Eemal
Liblika- või pisema kalakahvaga võib proovida. Olen kunagi nii teinud. Ainult eelnevalt peab veenduma ,et kahvas poleks pisematki rebendit. Isegi priske rästik pigistab end suhteliselt väikesest august läbi. Kukla tagant võtmine on vast väga vilunud maopüüdja võte. Mürgita madu olen ise nii võtnud.
Eemal
Minu praktika seesugune: aseta maapinnale küljeli puhas pudel (olenevalt ussi suurusest kas 0,5 või 1,0 ltr. pudel). Võta oks, millel oksaharu otsast ära murdes tekib otsa väike hargikene. Seesama hargikene aseta ussi kuklale ja sunni teda seega valima suund pudelisse. Pudelis ei pea olema peibutiseks piima vms. Tavaliselt roomab rästik üsna ruttu pudelisse. Nüüd kork pääle ja sõit metsa poole. Metsas keerad korgi päält ja ootad veits, kuni uss lapiti pudelist välja roomab. Seegi ei võta tavaliselt kaua aega. Seesugune transportimine ohutu, kuna pudelis on uss ikka kindlalt hoitud. Kusjuures viimati juhtus minuga nii, et sõitsin rästikuga kaks korda järjest (a 5 km) metsa. Nimelt unustasin esimesel korral fotoka koju.
Eemal