Sa ei ole sisse loginud.
Et siis plaan endale muretseda (foto)printer ja skänner.
Hinnaklass suht paigas (2000+2000) ja võiks saada fotot kah printida ja hädapärast skänneriga ka filmi skännida.
Et skänneritest selline valik:
Epson
Canon
Ja printerites olen vaadanud:
Epson
Canon
Et kaks seadet on plaanis osta ja ilselt siis kas Canoni paar või Epsoni paar või äkki ka eraldi firmad?
Kuidas te soovitate?
Villu
Eemal
Ja veel üks asi.
Esindustes väideti mulle, et Canoni printeri lahutusvõime on 9600 x 1200 dpi e et tolli kohta. Ei tahaks väga uskuda... äkki ikka A4 kohta mõeldud?
Sama Epsoni kohta: 5760 x 1440 dpi , no kui 300dpi juba fotokvaliteet on, mis se 5760dpi siis veel teeb
Eemal
Loe läbi http://www.scantips.com/basics3b.html või http://www.wildpicture.com/pages/photography/dpi.htm , saad selle dpi asja endale selgemaks.
Eemal
Draa ma saan aru küll mis dpi tähendab. lihtsalt raske uskuda, et 2000 kroonine printer prindib 9600 punkti tolli kohta. siis ei ole ju fotoprinterit üldes vaja... lähed k-arvutisalongi ja ostad 500 kr eesti printeri... seal on printeri kõrval kah kirjas 1200x1600dpi peaks ju piisama;)
Eemal
sa villu vist ei lugenud siiski neid draa antud linke:
Printer specifications are real and accurate and meaningful, but are not to be confused with image resolution. Printer ink dots and image pixels are simply very different things, and one color image pixel requires many printer ink dots. This is why we need a 1200 dpi printer (ink dots) to print an image at 250 dpi (pixels).
Eemal
jap nüüd saan aru.
see on vist jällegi lollide eksitamiseks tehtud...
sama asi oli neti valikuga paar aastat tagasi. kilobaidid ja kilobittid...
Operaator kirjutab ju reklaami ikka bittid, saab suurema numbri ja ühendus näeb kõvem välja;) aga see on juba teine teema.
Et siis tasuks eelistada Canonit?
Eemal
Mina soovitan -- loe oma vaitud printerite kohta reviewsid netist. See dpi pole ainus näitaja, mis pildi teeb. Lisaks on tint, paber ja sada muud pisiasja. Vaata, kas järsku mingit x paberi/tindi jne kombinatsiooni tuuakse tihedalt välja vms ja siis otsusta. Nende tootjate tehniliste andmete põhjal valimine on selline loterii küsimus, kui oled Viking Lotoga suurema summa võitnud, võid proovida, aga mina ei prooviks.
Eemal
Kui ootad praktilise kogemusega seotud vastust, siis mina soovitaks Canon PIXMA iP8500. Samasuguses teadmatuses printerit ostma minnes sai usutud canoni poiste soovitust, mis osutus absoluutselt õigeks. Vähemalt mina olen rahul. See mark oli vist mullu isegi printerite hulgas testivõitja. Loe kusagilt enamat ja mõtle, kas sullegi sobib.
Eemal
ma soovitaks kindlalt epsoni printerit sest sellel tunduvalt rohkem erinevaid värve kasutusel ja lõpptulemus on ka poole parem kohe tänu sellele. epson suudab paremini tuua esile neid pooltoone tänu mitme erineva värvikasseti kasutamisele.
Eemal
Kas kellelgi on kogemusi Epson Perfection 3590 PHOTO skänneriga (link) ? Aparaadi teeb ahvatlevaks just automaatne filmisöötja.
Kas on sellega lootust saada paremaid tulemusi kui annab odavaim laboriskänn?
Eemal
Vabandust, korrektne link [url=http://www.kulbert.com/index.php?id=1&type=tooted&prodId=8,973]siin[/link]
Eemal