Sa ei ole sisse loginud.
Tere!
Mul on väike jama fotokaga ja objektiiviga, nimelt ma kasutan Nikon d80 fotokat ja Sigma 100-300 apo dg objektiivi, probleem on selles et objektiiv fotoka ees natukene liigub, ehk siis väike loks on sees! Kas see on suur probleem ja peaks põõrduma kuhugile või ei juhtu midagi?
Aitäh!
Eemal
Kui see just pildistamise ajal ei liigu siis pole hullu.
Eemal
No, ei tohiks ta seal eriti küll liikuda. Kõige lihtsam on, kui pöördud sinna, kust toru või aparaadi ostsid ja lased vaadata, kas nende arust on normaalne või peab miskit ette võtma.
Eemal
Pea igal torul-kerel on omavahel väike loks sees. Nii millimeetri jagu on mul vast kõigiga. Mõni toru istub kuidagi kindlamalt kinni. Kui see loks üle 2mm on, tasuks bajoneti kruvid üle kontrollida, nii torul kui kerel. Või siis lasta kontrollida.
Eemal
Enamjaolt see loks Sigma torudega on rohkem tunda kui näiteks canoni omadega. Ma kasutan canoni tehnikat, nikoni loksudest ma ei tea midagi
Eemal
ma ei ütleks, et Sigma 150-se makrotoruga ( Canoni ees ) see loks suurem on, kui näiteks Canoni 100-400-ga .. sama
Eemal
Huvitav. Mul küll ükski toru millimeetri jagu ei loksu. Mingi millimeetrikümnendik võibolla, kui sedagi. Vast ikka päris nii palju ei ole? Sellisest praost mahub juba valguski sisse.
Eemal
Ei ega see loks siis ei ole nii pidi, see on ikka keeramis suunas olev loks
Eemal
No mul loksub Nikkori 500mm f4 samuti oma milli jagu siis mõistagi keeramissuunas. Aga igaks juhuks bajoneti kruvid tasuks üle kontrollida küll.
Eemal
Ikka keeramise suunas muidugi. Ma ei teagi kas sel on mingit loogilist seletust, miks tootjad selle loksu sinna sisse jätavad. Mõlemad pooled ju metallist ja peaks saama ülitäpselt neid detaile treida. Mul on kõige suuremad loksud näiteks konverteritega.
Eemal
Endal D90 ja see sama Sigma 100-300 HSM ning samuti on väike loks sees. Konverteriga veel rohkem (nö 2 loksu). Siiani ei ole see seganud.
Eemal
Loksusid Canoni ja nüüd loksuvad ka Nikoni ees, nii canoni L torud, Sigmad kui ka Nikkorid. Ei midagi meeletut aga algul ehmatas ära küll, et võiks sellise raha eest tehnika olla ikka ilma loksuta
Eemal
Oh mind lolli - ma tõesti mõtlesin juba, et kõigil tilbendavad objektiivid 1mm võrra pikisuunas edasi-tagasi
Eemal
Mul sama toru ja samamoodi loksub. seega pole põhjust eriti karta.
Eemal
Endal väikest kruvikeerajat pole? Sul ei pruugi need kruvid lahtigi olla, proovi ikka enne ise kui hakkad raha laiali jagama.
Eemal
Eemal