Sa ei ole sisse loginud.
Tervitus kõigile loodufoto huvilistele!
Tahan teada anda, et valminud on 3 uut kodulehekülge.
Esiteks on Jaagu (draa) lehekülg saanud facelifti:
http://foto.dvaa.ee/
Jaagu disainist inspireerituna tegi Mario (toruonu) ka omale ning mulle uued leheküljed.
http://galerii.nicpb.ee/
Minu uue lehe lõppvälimuse kujundas välja Looduspildi ametlik disainer Kristo (Musikäpp):
www.zacekfoto.ee
Loodame, et need valminud loodusleheküljed inspireerivad ka teisi ning on lihtsalt nauditavad vaadata.
Tagasiside oodatud.
Eemal
Lisaksin omaltpoolt niipalju, et minu lehe facelifti käigus sai lisatud nii mõnigi varem sahtlis olnud pilt -- seega tasub ka varasematel külastajatel pilk peale visata.
Eemal
Nojah kui nüüd neid kolme saiti kõrvuti vaadata siis tundub, ei tegelikult need ju ongi nagu ühe lauaga löödud. Natuke rohkem võiks isikupära olla kujunduses. Tundub et piltidega olete hakkama saanud isikupäraselt
Omaltpoolt soovin palju uusi ja huvitavaid pilte millega neid uusi kodukaid saaks täitma hakata.
Eemal
Eemal
ettepanek: kuna kõik jooksevad sama softi peal, siis: kui avad pildi suureks, on üsna tüütu seejärel back nupuni aerutada (ok, minul on bäckiks küll keskmine hiirenupp, aga see pole levinud). seetõttu võiks suurel pildil klikates javascriptiga backi visata. annaks ergonoomiale juurde.
draa, nice kiili portree :)
Eemal
Mis back? Iga suure pildi all on eelmine-tagasi-järgmine, mida kasutada, kui slideshow ei ole ja ükshaaval vaadata tuleb...
draa, suur-punasuru röövik kaitseasendis väga lemmik
Eemal
selena kirjutas:
Mis back? Iga suure pildi all on eelmine-tagasi-järgmine, mida kasutada, kui slideshow ei ole ja ükshaaval vaadata tuleb...
Ergonoomiast rääkides - next/prev nupud võiks ekraanil paigal olla, et ei peaks neid alati hiirega taga otsima ehk siis pildist üleval pool, seal tühja ruumi küll. Pärast seda võib üldse mingist ergonoomiast rääkima hakata alles
(kusjuures minu 1400x1050 resolutsiooni juures tuleb lehte kerida, et navigatsiooninupud leida!!!)
Ahti.
vat vat, need edasi-tagasi nupud on nii peidus, et ma ei märganudki neid.
Eemal
ahjaa, kui teil on kasutusel uued urlid, siis abiks need ka looduspildi esilehel ära vahetada.
Eemal
Tnx rahvas, see on tegelt hea mõte, et edas-tagasi üles tuua.
Eemal
Sven, augustis Sa kirjutasid:«Praeguseks võin avaldada, et uus kodukas on arendamisel koos sõprade abiga. Loodan, et talv tuleb jällegi tegus ja külastusaktiivsus võib jällegi tõusta». Kas nüüd, kui looduspildi esilehel on juba viide Sinu uuele pildigaleriile, on loodusjuttude osa väljagi jäänud? Sellest oleks küll kahju.
Eemal
Sa mõtled neid jutte, mis ma talvel foorumisse lisasin?
Paraku on ajad nii kiired, et ei jõua enam oma retki niimoodi kirja panna, hea kui pildid üles saab. Kuid mul on mõttes teha selline Uudiste rubrik, kuhu siis kord kuus paneksin "Selle Kuu Pildi" ning kirjutaksin selle saamisloost ning miks see mulle meeldib.
Eemal
Jah, mõtlesin neid loodusretkede jutte foorumis. Oli tõesti huvitav lugeda Uute nauditavate piltide saamislugude ootuses siis...
Eemal
Sven, oli küll, väga huvitav oli lugeda ja näha pilte SINU retkedest
Eemal
Musikäpp kirjutas:
sven su kodukas ajab küll kohati vanduma ... ilusad pildid
Rõõm kuulda
Eemal
unitra: selleks kasutab mootor PHP image meetodeid ja kuigi seal on kvaliteet suht kõrgeks keeratud genereerub ikka suht rets thumb. Kui kellelgi ideid kuidas sellest mööda saab, siis ise häirib ka see kõige rohkem
Eemal
Kusjuures lehekülge on disaintud nii, et kui praegu tavapärane LCD resolutsioon on 1280x1024 ning väga paljud CRT-d kasutavad sama resolutsiooni, siis task bar + brauseri jura peaks jätma täpselt lehekülje veel skrollimisest välja (minul jätab kõikides masinates kus vaatan va läppar kus on 1024x768).
Samas kui mozillas hakata brausima tabidega, siis lükkab kohe footeri välja ning ilmub skrollimine Aga jah full screen ka alati võimalik
Eemal
toruonu, php ei oska pilte lõigata. kvaliteetselt teeb seda ImageMagick: http://www.imagemagick.org
Ise kasutame seda kõigis oma süsteemides.
Eemal
Well ma kasutan ImageCreateFromJPEG funktsiooni ja vähendan selle lihtsalt kindlatesse mõõtudesse, mingit lõikamist ei tehta kuna thumb võiks olla kogu pildist... Salvestamisel kasutatakse kvaliteeti 100 niiet ...
Aga ImageMagick-ga teed shellis tükke või on interface?
Eemal
ma ei teagi, imagemagick on lihtsalt serveris mingi soft, mida meie cms vms lahendus kasutab kui vaja lõigata.
Eemal
ImageCreateFromJPEG on GD(2) funktsioon (aga vbla kasutusel sama nimega ka teistes rakendustes) See funktsioon loob mõnes pointeri lähtepildile. Peale seda tuleks kasutada pildi thumbimiseks GD2 puhul ImageCreateTrueColor ja ImageCopyResampled funktsioone. Looduspilt kasutab nt thumbi tegemisel kvaliteediastet 80 ja suure pildi puhul 91 (GD2 puhul siis).
Ma ise pusisin selle kallal ka mõnda aega, ennem kui koitma hakkas, mismoodi rahuldav tulemus saavutada. Õpetusi ja õpetajaid oli netis igat masti, aga nagu alati, enamus õpetusi ja soovitusi oli puhas pullikaka.
Muutsin Sven esilehel Su koduka viite ka ära.
Eemal
Ehh Lihtsalt huvilistele:
$im=ImageCreateFromJPEG($imgloc);
$w=ImageSx($im);
$h=ImageSy($im);
if ($w>$h) {$nw=150;$nh=$h*($nw/$w);}
else {$nh=150; $nw=$w*($nh/$h);}
$nim=imagecreatetruecolor($nw,$nh);
imagecopyresized($nim,$im,0,0,0,0,$nw,$nh,$w,$h);
imagejpeg($nim,$thloc,100);
niiet tegelt saab isegi 100 kvaliteediga tehtud ja tulemus ikka on nagu on ...
Eemal