Sa ei ole sisse loginud.
Heips! Kuna talv on külm aeg ja väga värviküllas ei ole, siis küsin. Milliseid riideid siinsed fotojahimehed kasutavad. On need kombekad või püksid ja jope. Mis materjal tagab sooja ja vaikuse. Mis värvus. Jalatsid, kindad.
Peab varsti endale midagi vaatama hakkama kuna just siniste tunkedega lagedatel põldudel loomadele lähenemine on puht mõttetu :
Aitäh!
Eemal
Vaata Looduspildi avalehelt Jahivarustuse netipoodi.Need riided rahuldavad ka väga nõudlikku looduses kondajat.Ja sellise hinnaga ei saa neid vist mujalt,kui Kanadast-seal on outdoor riiete ja jalanõude valik meeletu ja hinnad ei hammusta.
Eemal
Ise olen talvel maskeerimiseks kasutanud riiete peale tõmmatud valget maalrikombinesooni.
Osta saab neid ehituspooditest ca 50.- krooni eest.
Kusjuures odavam on parem, kallim on õhukindel ja sees kipub niiskeks minema.
Eemal
Osad suusapüksid "vilistavad" jube valjult kui käies jalad üksteise vastu hõõruvad. Selline veider tähelepanek. Juba mina oma kõrvaga kuulen sellist kõndijat paarisaja m pealt :)
Eemal
Ise kannan musta kombekat (soe pesu muidugi all) ja Crocsi kummikuid. Niimoodi on väga mugav kõndida, minu kombekas kahjuks teeb liikudes tasast hõõrumishäält.
Eemal
Muidu on talvine varustus selline:
Veekindla aerosooliga immutatud Columbia Titanium matkasaapad, sees pikkad matkasokid.
Northland suusapüksid (sahisevad, aga ainult natuke see-eest peavad mõõdukalt vett: vööni lained ei tee eriti midagi)
Eriti külma ilmaga on all veel villased retuusid.
Saabaste peal on põlvini ulatuvad Swedteam säärised. Rabas ja muidu soisetes kohtades on väga abiks asi kui juhtud nõrgast jäätunud pinnasest läbi vajuma jäävad jalad kuivaks.
Seljas on Brynje võrksärk mille peal õhuke villane d˛emper (eriti külma ilma korral paks kampsun) ja peal on Kroonuaidast ostetud Bundeswehr'i tuulemantel.
Peas tavaline suusamüts.
Käes lahtiste sõrmeotstega jahimehekindad (neopreenist kalamehekindad pidid paremad olema).
Plaan veel rätsad osta.
Ja nagu sai mainitud, siis peale panen vahest maskeerimiseks maalrikombe.
Passimiseks on kaasas lisaks pikk ja soe mantel.
Eemal
NB. Brynje võrksärk on selline pikkade varrukatega ja kõrge kaelusega, vist müüakse polo nime all.
Eemal
Jahiriided,kui vastikult see sõna ka ei kõlaks,on tehtud silmas pidades seda,et oleksid soojas,kui pead pikalt ühe koha peal passima,samas peavad nad olema hingavad ja ka vett pidavad.Vähe sellest-need riided tehakse nn"hääletutest"materjalidest.Kes on talumatus vaikuses end liigutama metsas pidanud,see teab,millest jutt.Seda juttu võib pikalt jätkata,aga ma soovitan soojalt mõnes pädevas müügikohas külas käia.Korralik fotovarustus ei ole odav,samuti ei ole seda riietus,mis pikemas perspektiivis on oma tervise eest hoolt kandmine.
Eemal