Sa ei ole sisse loginud.
Mul on D40x, mis pirtsutab objektiividega tervaustamise suhtes. AF-S-iga pidavat tervavustamine töötama vaid. Samas see Nikoni AF-S 105mm micro on jube kallis.
Kuskilt siin mõni teema allpool lugesin, et makro pildistamisel rohkem käsitsi tulebki teha. Ausalt öeldes, see käsitsi sättimine suure avaga on mulle paras kunsttükk, 50mm ja 1,8-ga proovisin. Millise objetiivi ma võiks omale ette soetada, et arvestatavat pildikvaliteeti makrovõttes saada (jättes selle Nikoni enda 105mm välja).
Eemal
60mm-sega peab vist ikka väga nina alla ronima?
Oh oli mul vaja 2000.- eegu pärast põdema hakata ja D80 ostamata jätta,urrrrrr.
Eemal
Ma olen küll üsna tagasihoidlik makropildistaja, aga mul pole autofookusega tõsisemate piltide/tingimuste juures eriti midagi peale hakata. See fokusseerimine on nii täppistöö, et peab ikka silma ja väikese avaga paika ajama, kui vaja, ka teravussügavuse eelvaatega jne. Mis sa seal enam autofookustad?
Eemal
No just, teravussügavuse eelvaade-pole seda :S
Aga seda ma lootsin, et ehk ei peeta seda autofookust nii väga vajalikukski, rohkm turunipp või nii. et millised objektiivid siis sobivad? Kõik mis nikonile ette läheb?
Eemal
No autofookus on nüüd küll viimane asi, mis turunipp on. Vabanda otsekohesuse pärast aga lauslollus on osta toru millel autofookus puudub. Ära NÜÜD siis selle 2000.- eegu pärast põdema hakka
Eemal
Ega sellist vist niisama kerge saada olegi tänapäeval
Eemal
Jutt käis ju objektiivist mitte mikroskoobist
Eemal
Samuti on Carl Zeiss puhta loll
Eemal
Eemal
Väga põnev dialoog. Samas võibolla flirdite msn-s edasi? :)
Eemal
Ma usun vist jah, et lollus, pole ju tegu 200 eeguga. ja püüan enam mitte iial põdeda 2000.- lisa pärast, panen kõrvataha ja ütlen oma mehele, et Alari nii ütles .
Ma mõtlen, et esiti õpin niipalju kui kannatab D40x-ga ja treenin silma 50mm 1,8-ga ja kui hing ikka haigeks jääb siis vast vaatan, mis jupid, mis kered.
Tolle D40x ostmisel oli mul kõrvutada vaid Zenit E-d, nii et kui neid kahte võrrelda...täitsa pudrumäe otsas istusin Nikonit ostes, nuppe juba juures nii, et vähe pole...pooltest ei saanud arugi LOL. mõista siis veel AF-S ja AF vahet. oh seda kärsitust.
Eemal
Ei ole selle D40 pärast vaja põdede miskit:) Väga hea kaamera. Alustuseks. Pilti teeb sama head kui 30 tonnine.
Eemal
Nu tänud lohutamast.
Eemal
Mul selline valik:
*Kas Sigma 150 F2.8 HSM kasutatuna nüüd kohe
* Kas Nikkor 105 F2.8 USAst tuleval tädil kaasa paluda osta suvel
* Nikkor 105 F2.8 osta Eestist poest aasta pärast.
Kõige jamam ongi see, et mul oleks Sigma raha kohe võtta ja seda rohkem need küüned sügelevad.
Ja ma ei teagi mida ma tahan, kas heatahtlikku ja siirast õlapatsutust: osta see sigma ja be happy või pailapsiini kärsitusele et jaksaks kannatada aasta jagu? USAst tuua varianti kardan nagu kõige rohkem. 4000.- sain vastu pükse kord ühe digiseebiga.
No mida teha, vajaks kainet mõistust appi.
Eemal
Mina võtaks kohe Sigma 150mm f2,8. Soovitan soojalt, ise ostsin ka just kasutatuna;)
Eemal
Võid alustada julgelt Sigma 150-ga, eriti kui oled algaja. Täitsa hea toru. Keret ju ka ei ostnud kohe D3-e.
Eemal
Hmm..
Eemal