Sa ei ole sisse loginud.
Kasutan EOS 300d kaamerat. Olen siiani pildistanud jpg na kuna mälukaardi maht pole nagu raw eriti võimaldanud...nüüd aga sain suurema kaardi...Et RAW oma olemuselt on toorfail ehk siis vajab igasugu kruttimist siit sealt siis tekkis küsimus...mis moodi saada teada kas levelid on paigas...tundejärgi keerates? Aga kui monitor pole justkõige paremini paigas? kuidas teie toimite? või oskate anda mulle viiteid kust õpetust ammutada....Sai hirmus segane jutt...aga ehk saate aru mis mulle muret valmistab.
Eemal
Üldiselt käib asi selle järgi, et 1. vaatad, et pilt normaalne välja näeks ja 2. et histogramm ei nihkuks ühestki servast üle ääre Enamus raw konvertereid peaks histogrammi näitama niiet see peaks olema orientiiriks.
Eemal
Pmst tuleb kohe korralik pilt teha, mitte hiljem seda arvutis näppima hakata ja histogrammi peaks ka kohe kaameral nägema, et siis parandused teha.
Eemal
s6ltub valgusoludest. tihtipeale ei ole v6imalik sellist pilti teha, et histogramm kohe korralik oleks .. sestap tuleb ikka p2rast j2rele aidata.
Eemal