Sa ei ole sisse loginud.

#1 27-11-2007 00:16:57

MuumiTroll
Kasutaja
Registreeritud: 02-12-2004
Postitus: 90

Nikkor 300 F4 ja Sigma 70 - 300 F4-5.6 APO test

Loodetavasti pakub kellelegi huvi (kas nüüd v hiljem) :

http://muumitroll.pri.ee/kodak/Nikkor300.php

Sigma saab päris hästi hakkama, aga kui pilt peaks olema selline, mis ka ääri kasutab, siis on asi halb. Samuti kui saab F11-ni kinni keerata, siis tundub kvaliteet juba päris hea, kuid meil Eestimaal ju see mure, et ava kinnikeeramine on suhteliselt luksus.

On tehtud ka ilma filtrita Nikkorile, kuid midagi uut sealt välja ei tule (pole seda veel jõudnud ise analüüsida).

Eemal

#2 27-11-2007 01:30:04

Toomas Ili
Alaline elanik
Postitus: 1175
Veebileht

Re: Nikkor 300 F4 ja Sigma 70 - 300 F4-5.6 APO test

ma nüüd päris hästi ei saa aru, miks objektiive võrreldes vaja hunnik pilte erinevate isodega teha? eriti kui sama aparaadiga pildistada. ja teiseks, miks sa ühe ja sama avaga kahte erinevat toru ei testinud?

Eemal

#3 27-11-2007 05:14:02

MuumiTroll
Kasutaja

Hunnik pilte on vaja siis, kui huvi on ka ISO tulemuste vastu ... loomulikult pole seda iseenesest vaja. Samas kuna mul ei ole veel seda Markins peade varianti, siis kõrgemad ISOd juurde aitavad aru saada, kas madalamad võisid ära väriseda v mitte. Siin on kasutatud sarivõtet, kuigi täit kindlust ISO 200 jaoks ei ole.

Ühe ja sama avaga ei olnud vajagi. Kasutasin lahtist ja objekiivide teravuspunkte. Kes viitsib, tehku ise juurde.

Nagu öeldud, ei olnud eesmärk teaduslikku testi teha. Sai lihtsalt tehtud selline ja nüüd on vaikselt valida, kas hoian omateada v äkki läheb kellegi vaja ...

Edu

Eemal

#4 27-11-2007 16:40:01

Erik Mandre
Vana Kasutaja
Postitus: 738
Veebileht

ISO-d isodeks aga kui ikka objektiive võrrelda, siis võiks seda teha sama ava juures. On ilmselge, et need kaks objektiivi reaalses praktikas ei ole tegelikult võrreldavad ja joonistavad väga erinevat pilti. Nikkori fiks on Sigma odavama otsa zoomist ikka peajagu üle.

Eemal

#5 27-11-2007 17:05:29

MuumiTroll
Kasutaja

No enim huvi pakub ikkagi lahtine ava. Samuti on lisatud objektiivide parim ava. Jah, ma ei eita, et võiks olla mõlemad, aga pildi saab kätte küll, milleks kumbki võimeline [enam-vähem] on.

Paljudel ei ole ju nt võtta võrdlumomenti, mida tähendab, kui räägitakse pehmusest ja mida see hea klaas siis õigupoolest tähendab ... s.t. et kui suur see vahe siis õigupoolest on (ja kas ja kui palju tasub siis ikkagi investeerida). Muidugi, objektiivi ei saa hinnata vaid pildi põhjal, vaid kasutusmugavus on ka tähtis ja siis veel väga oluline on ehituskvaliteet jne

Nu võimalik, et lisan täistesti tulevikus (ka konverteriga), kui maale lähen, kuna praegu enamjaolt elan oma tehnikast lahus.

Seega, kui huvi pakub (no  tegelt pakub see mulle endale ka huvi), siis võin tulevikus lisada täistesti. Täesti nõus kriitikaga [pisut on see oma laiskus, aga ütleme nii, et mul segati üks täistesti üritus ära ja pärast otsustasin sessiooni lühendada], kuid praegu on nii nagu on. Kuigi mingi ülevaate peeks ikkagi saama, Samuti nt miks ma ISOd olen lisanud ... Seda ka selleks, et kõigil ei ole peegelkaameraid ja mõned v paljud alles liiguvad oma kompakti pealt üle ja neile võib see võimalik, et kasulik informatsioon olla.

Niipalju veel lisaks, et minu Sigma käitub F8 juures umbes nagu F5.6 juures ja alles F8-lt F11-ni on tunda kvaliteedi tõusu.

Eemal

Foorumi jalus