Sa ei ole sisse loginud.
Pakuks välja veel ühe fotokonkursi, kui kedagi huvitab. Pilte muidugi soovitakse ainult Läänemaa kohta ja harjumatul moel ainult paberil.
Uurisin ka natuke lisainfot, sest tingimused suht üldsõnalised. Kuigi kirjas pole, siis fotomontaaz pole lubatud. Pildid võivad olla ka vanemast perioodist, kui konkursi aeg (01.03-03.09). Üllatav oli vastus küsimusele, et kuidas pildid digitaalseks tehakse (trükiste jm jaoks). Vastati, et sisse skännitakse. Matsalu filmifestivalile pidavat näituseks paremad pildid A1 formaadina üles minema.
Auhinnaraha kokku 25 000 krooni. Kuidas see jaotub kahe kategooria ja auhinnaliste kohtade vahel, ei tea. Samuti ei oma infot, kuidas pildid kahe kategooria vahel kahte hunnikusse jaotatakse.
Konkurss juba kaks kuud välja kuulutatud, kui alles avastasin. Aga aega veel piisavalt, kuna tähtaeg alles 3. september. Aga põhjus ka selles, et info konkursi kohta ministeeriumi lehel ja artiklina värskelt alles maakonna portaalis.
http://www.envir.ee/95888
Eemal
Võistlustlustel võib osaleda vaid Lääne maakonnas tehtud fotodega.
Et kui ma pildistan näiteks põtra ja kaunist loodust mis on väljaspool Lääne maakonda aga ise seisan veel täpselt Lääne maakonnas piiril, siis pilt on ju ikka Lääne maakonnas tehtud???
Eemal
No ma ei usu, et piiripealsete juhtumitega probleemi tekiks. Kui just piltnik ise ei ütle, et käitus eelpooltoodud viisil
Ja minu teada on selgelt tuvastatavad maakonna piire tähistavad märgistused ainult teedel. Metsas ei ole kusagil maakonna piiridel laiu sihte sisse aetud. Ja looduses käies on kohati võimalik tuvastada heal juhul maaomanduse piire.
Nii et on nagu on selle konkursiga. Kui sa harri juhtud põdra portree teises Eesti küljes tegema ja taust pole äratuntav, siis minu meelest hindamiskomissija on probleemi ees. Maastikkudega nats raskem. Vaevalt suudad "maha müüa" Lõuna-Eesti maastikku Läänemaa pähe.
Aga keegi ei sunni Läänemaad pildistama tulema. Mul isiklikult muidugi meeldiks, kui mõni looduspiltnik ka mujalt tuleks klõpsima. Tõstaks konkurentsi ja ehk saame Läänemaast ilusama pildiraamatu vm. Ja kus see häbi ots, kui see 25 tonni välja ei võetaks. Ma nagu ei ole siin looduspildis küll aru saanud, et ühelgi isikul raha või tunnustust juba liiga palju oleks ja ühte või teist enam üldse rohkem vaja ei läheks.
Eemal
Kes põdrapiltide puhul selgeks teeb, kus need pildistatud on? Nii on üldse väga paljude looduspiltidega...
Ehk siis...esitage mida tahate ja väitke, et pildid on tehtud Läänemaal...keegi seda kuidagi ümber lükata ei saa.
(See ei ole kirjutatud, et õhutada reeglite rikkumist...)
Eemal
: kirjutas:
Fotokonkursist "Läänemaa - turvaline pesapaik" võib osa võtta ka
rahvas väljaspoolt Lääne maakonda. Tingimus on see, et fotod peavad olema tehtud Lääne maakonnas. Iga foto juurde kinnisesse ümbrikusse tuleb kirja panna kus ja millal on pilt tehtud
Järelikult ei keela ka reeglid..
Eemal
selles mõttes, et päris lõuna kandi pildid ka ei lisanduks..ikka lääne kaare pildid on teretulnud.
Eemal