Sa ei ole sisse loginud.
Täna laekus selline pitl:
Autori kommentaar: "mina siin sa vaata kus me seisame(mina siis paremalt esimene)"
Autori nimi looduspilt.ee's: isand321
Eemal
halleluuja
Eemal
Eemal
aprill teadupärast ikka naljakuu
Eemal
päris hea...aga noh, mul pole midagi targemat ette näidata. aga reidikaid ikka looduspilti ei lisaks
Eemal
Vist eksis portaaliga
Eemal
Eemal
Valgus on olnud huvitav aga doffi napib. Kadreeringul pole iseenesest väga vigagi. Kahju, et enamus elukaid kaamerasse vaatab. Hea. 3.
Eemal
kutt tahtis teile lihtsalt näidata kus ta seisab... looduses kuskil lumise mäe otsas ikka...ühtlasi sai ta ka ennast eksponeerida.
Eemal
Eks tänapäeval käiakse kelgutamas ka teksade ja tossudega, sest äkki mõni tibi näeb ning kus oleks siis selle häbi ots, kui mitte olla oma kõige coolimas riietuses
Eemal
Mõnus öine taust, muidu vaata alari. Kahju, et fotograafi on märgatud, aga alustuseks hea üritus, tasub uuesti proovida.
Sven Z. miks üles ei lasknud, kas kardad konkurentsi narkosigade pildile?
Eemal
Ega see pubekas ju ainult _ühte_ pilti ei saatnud? Kas piltide hulgas mõni pildi moodi ka oli?
Kusjuures kas see "paremalt esimene" üldse ise selle pildi autor on? Pole väga seda nägu, et neil spetsiaalselt statiiv oleks kaasa taritud ... Võõra pildi saatmisel peaks asi tegelt veel kurjemaks minema kui rate-pildi saatmisel?
Eemal
Kui pilt üles ei läinud kas siis autoripoolt modedele tagasisidet ei tulnud? Sellist mida üksinda pimedas toas lugeda julgeb, milles leiduvaid sõnu vanemate inimeste ja laste juuresolekul pruukida ei julge? (loe: Keegi maha ei lubanud lüüa, kuna tema üllitis filtrist läbi ei läinud? )
Eemal
Vaatamata tigekullide meelepahale pean nende pildilolevate poiste kaitseks paar lauset ütlema. Vadake kasvõi käimasoleva loodusfoto konkursi täiskasvanute kategooria olematu kvaliteediga olematutest asjadest tehtud "looduspilte" ning ma ei oleks nende poiste vastu nii kuri. Tubli edusamm seegi, et on välja saadud kaubanduskeskustest ning minnakse ennast loodusesse liigutama. Kui poistel huvi pildistamise vastu ka olemas on, jõuab ehk nii mõnigi lõpuks looduse juurde.
Selle riietuse koha pealt pani Sveni kommentaar heatahtlikult muigama. Olen oma pliksudega nii mõnedki piigid riietuse osas murdma pidanud. Kui ikka suusakostüüm "paksuks" teeb, siis ei saa ju sellega loodusesse minna, olgu või külm! Aga kui mõned korrad on beibena nina siniseks külmetatud ning häda pärast ennast metsa vahel vanemate ülisuurtesse riietesse topitud, jõuab mõistus kohale ja otsitakse kapist ka oma kostüümid välja.
Kes jõuab kord sellesse aega, et peate kokku puutuma teismeliste maailmavaatega ja maailmamuutmisega, see mõistab ehk ka neid mõtteid, mis ma siin ritta panin.
Ja pildi postitajale: vaata nüüd hoolega siin galeriis ringi ja naudi pilte ning õpi nende pealt. Võta oma aparaat ikka õue minnes kaasa ja tee pilti ka. Küllap hakkab ka sinul midagi välja tulema, kui vähegi püüad! Algus on tehtud!
Eemal
Siinkohal tekkis mulle üks idee kuidas hoida eemale siit saidist selliseid mõtetud tegelasi kes kelgumäe pilte siia panevad. Uue kasutaja loomine võiks toimuda nii, et enne kasutaja nime salvestamist saidile on selline nn. küsimustik saidi reeglite ja natuke ka looduse kohta. Küsimusi ei pea olema palju ning loodusteemalised küsimused võiks olla sellise raskusastmega, et iga looduses liikuv fotograaf oskaks neile vastata. Kuna see sõna fotograaf pani mind mõtlema, siis võiks olla küsimustikus paar küsimust ka avade, säride, ISO arvude jne. pildistamist puudutava osa kohta. Küsimustik võiks veel logida kasutaja IP aadressi ning sellelt IP aadressilt on võimalik testi sooritada ntx 2 korda nädalas (äkki tekkis kusagil näpukas ja läks kogemata valesti). Test võiks muidugi analüüsida õigete ja valede vastuste tasakaalu. Kui valed vastused on ikka enamuses siis võib testi tegemise katsete arv 1 kord nädalas olla. Küsimusi võis olla nii 10 ringis registreerimisel, valikvastustega oleks vast lihtsam. Kokku võiks küsimusi muidugi rohkem kui 10, et script ise valib randomiga küsimused, mis testi lähevad. See peaks välistama selle "Bingo", et proovime nüüd teist varianti äkki sobib.
Selline variant peaks keskmiselt rumala inimese siit eemale hoidma. Vb. vähenevad ka nende kasutajate arv, kes end niisama siia saidile registreerivad. Testi tegemise võimalus võiks olla ka registreeritud kasutajadel, keegi äkki tahab oma teadmisi proovile panna.
Üks idee veel seoses sellega. Ilma pildita kasutajatel võiks olla selle testi tegemine 1 kuu jooksul kohustuslik. Kui testi ei sooritata siis kasutaja nimi kustutatakse automaatselt serveri poolt. Muidugi selle kuu alguses võis tulla kiri kasutaja e-mailile, mis teatab, et tema konto kustutatakse kui testi ei soorita. Sama kiri võiks tulla ka kuu viimasel nädalal juhul kui test on sooritamata.
Selline idee siis tekkis. Teostamine on võimalik aga eks kõik see värk võtab aega. Kergendab ehk moderaatorite tööd ja hoiab rumalad inimesed eemale. Samuti jäävad saatmata kelgumäe pildid
Eemal
Pooldan madise mõttet , kuid IP ga ei maksaks siduda.
Kodust sisse logides on minul poole Rakvere linnaga sama välis IP ja
töödates ühes Eesti suuremas firmas on seal tulles umbes sama jama.
Samas saab ADSL- iga sisse logides iga kord uue IP.
Peaks selle asja ikka küpsistega tegema.
Eemal
klm76 -on on ses suhtes õigus jah. Seda ma mõtlesin ise ka aga lahendusele mitte. Võiks mõlemit kasutada, nii IP-d kui küpsist. Mõlemit kasutades on tulemus vähe kindlam kuna küpsiseid saab kustutada.
Lisaks veel paar ideed lisaks vanale.
1) Kuna Looduspilt.ee -s on kategooriadi mitu kuhu pilte lisada siis on ka pildistajaid mitmeid. Kes millegile on spetsialiseerunud, mõni ainult makrotab, mõni käib statiiviga mööda maastike, mõni jälle roomab kõhuli loomadele järgi. Sellest tulenevalt võiks enne testi saada valida, milliseid pilte sa enamasti teed. Ntx. kas oled makromees, maastikupildistaja, linnuvaatleja, metsloomad või siis jumal teab kes.
2) Kuna see idee on suht mahukas ja sellele elu sisse puhmine aega nõudev siis küsimused võiks koostada need inimesed kes enamasti tegutsevad nendel rinnetel. Kuna kõik kasutajad on siin ühes paadis siis võiks kõik ikka omapoolse panuse asjale anda, kui igamees oma vagu ajab siis ei jõuta tavaliselt kuhugi. Ntx. tigekullid valivad välja 1-2 või enam inimesti vastavast kategooriast kes küsimusi koostama hakkavad (Juhul kui nad on nõus ja neil aega leidub. Peale suruda pole hea, selle all kannatab tulemus.). NB! küsimuste koostamine ja nende saatmine tegijatele võiks ikka meili teel toimuda, muidu tekivad infolekked .
Eemal
To: Madis " Kuna see sõna fotograaf pani mind mõtlema, siis võiks olla küsimustikus paar küsimust ka avade, säride, ISO arvude jne"
Selliste küsimustega on nii et kui inimene pildistab tavalise digiseebiga mis pole ka keelatud siis ei pruugi tal olla õrna ainugi ISO-de ja avade kohta.
Eemal
Seda nüüd küll aga idee on alles "paberil". Keegi pole, vist, liigutama end sel teemal hakanud. Kui keegi midagi sellist korraldama hakkab eks siis tuleb korralikult läbi mõelda, mis seal testis on vajalik ja mis mitte.
Eemal
Üks väga lihtne vahend oleks lihtsustatud varianti Kunteri määramisviktoriinist kasutada. Tuleks muuseas kasuks ka mitmetele siinse saidi vanematele elanikele, kes pole senini viitsinud endale välimäärajat soetada.
Eemal
No nii, nüüd on mindud looduspiltidega täiesti uuele tasemele. Eks inimene olegi looduse vaileldamatu osa, kuid kahjuks on pilt liiga udune.
Eemal
Lahe pilt , kuigi liiga vasakus ääres , ja täiega udune :S , imelik , välguga oleks pidand tegema , ja kuna ma teen selliseid pilte ise teistest tihti siis see pilt pole eriti hea d , sünnipäeval alati lõpus nii nüüd kokku ja CHEESE , agajah , ,
Ja need testid vms , ega osad ei tea neid asju ju , siis kohe ei sobi ?No midagi peab muidugi teadma aga jah , mitte kõiki neid asju kui mingi algaja oled , nagu mina . Ma arvan et selliseid nalju ei hakata massiliselt tegema siin .
Eemal