Sa ei ole sisse loginud.
Mis loomaga on õigupoolest tegemist? Kas keegi teab?
http://www.morgan.ee/?/0/24/2/&54,3 … mp;1&1
Eemal
kas äkki hirv?
Eemal
Leidsin hirvede kohta päris head lugemist:
http://www.maaleht.ee/?old_rubriik=4650 … ld_num=760
Eemal
Muidugi hirv...aga milline neist. Teadupärast elutseb meil punahirv, kuid antud jujul tundub tegu olevat ühe teise alamliigi e. maraliga. Seda reedab punahirvest erinev sarvetüüp (puudub "kroon" jne.) ning valge tagumiku suurem pind. Nimetatud elukas elab Aasias, mistõttu kahtlen, kas see foto on Eesti faunast. Huvitav oleks siinkohal autori kommentaar.
Eemal
Mulle on ka see pilt silma jäänud. Ja tundub päris müstiline, et sihuke pilt on Eestis saadud. Ehk pole autor tähelepanelikult konkursi reegleid lugenud? Egoni asjatundlikkust hirvede alal võib usaldada.
Eemal
Huvitav, et kuna sellel pildil on suur tõenäosus saada ka äramärgitud, äkki peaks uurima antud eluka tausta või juhtima korraldajate tähelepanu sellele?
Eemal
Mulle tundub jällegi see hirv sinna juurde poogituna või ma ei tea, igatahes midagi on väga ebaloomulikku seal
Eemal
Ma olen Janariga nõus, et pilt tundub ebaloomulik. Loodame, et Egon alarmeerib korraldajad aegsasti.
Eemal
Sain infot, et pilt on tehtud Jõgevamaal. Kuidas, ei tea, peab autori käest küsima, kust selliseid loomi leiab. Saab ka oma kogudesse ilusa pildi panna
Eemal
Elistvere loomapark on ka Jõgevamaal... Kas võib tegemist olla kabehirve pildiga?
http://toeta.oikos.ee/elistvere.php?topic=loomad
Isegi siis, kui pildil oleks punahirv Jõgevamaal, tekitaks see teatud kahtlusi. Jahimeeste andmeil elas Jõgevamaal 2004 aastal 0 punahirve. Lähim asurkond, mis moodustus kunagi Mustjärve hirveaiast vabanenud loomadest, asub Lääne-Virumaa keskosas (jahimeeste andmeil 42 isendit). Üksikuid hulguseid võib muidugi kõikjal kohata. Kes ei tea, siis punahirv on kunagise "looduse parandamise" ajal Eestisse introdutseeritud liik. Aga antud juhul on asjatundjate ühine arvamus, et tegu ei ole punahirvega. Kui pilt saab kuidagi märgitud, siis oleks küll põnev edasi urgitseda. Ma julgen arvata, et seda ei juhtu, mistõttu jäägu see autori südametunnistusele. Ja veel, ma hästi ei usu, et autoril, kes ei tea milline näeb välja põder, avaneks võimalus pildistada midagi sellist.
Eemal
Mine sa tea jah, äkki tekibki võimalus urgitsemiseks. Ma isiklikult ajaks asja juba praegu, saaks selgusele vähemalt ja autori aususe tõestatud.
Kahju oleks küll kui isegi sellisel toredal pea vabatahtlike korraldatud ettevõtmisel ka alatuid võtteid kasutataks.
Kui autor ise äkki loeb, siis ülestunnistades on alati kahju väiksem nii sulle kui teistele.
Eemal
Kuulge, vana asi küll juba, aga mis sai siis sellest pildist? Kui vaadata kaskede ja põõsaste varju teistele puudele, tuleb valgus paremalt; kui aga "põtra" silmitseda, paistab päike hoopis vasaku õla tagant.
Kui ma nüüd ei eksi, siis see pilt oli näitusel, kuid midagi rohkemat see pilt ei saanud
Eemal
Eemal
Tõnu - see on eelmise aasta hein. :-)
Eemal
Ma vaatasin jah, et see hirv sööb eelmise aasta heina. Kuidas selle pildi lugu lahenes, üldse pole midagi kuulnud? Martin, kas tead midagi?
Eemal
Eks sel aastal tule jälle uued ja huvitavad trikid. Teadmised photoshopist on jälle avardunud.
Eemal
Eemal
Nagu siin eespool kirjutasin, oli see pilt Linnahalli seina peal, kuid minu mäletamist mööda seda pilti ära ei märgitud ning auhinda ei saanud.
Eemal
Eemal
See pilt on praegu botaanikaaias.
miks te arvate, et see üldse Eesti loom on?
Eemal