Sa ei ole sisse loginud.
Kas keegi on selle aparaadi endale muretsend ja mis mulje on.
Eemal
esmamulje: olulist vahet 350d-ga pole. enim olen seni nautinud suuremat lcd-d, nii veider kui see ka pole.
Eemal
1 asi siiski veel: keila-joal 2 päeva möllanuna sai enamik pilte tehtud avaga 22-36 (torud 17-40 ja 100-400, peamiselt just telega). kusjuures tean, et klaase ega midagi spetsiaalselt see päev ei puhastanud.
kui varem olen nii kinnist ava kasutanud, siis mingid prügitäpid jäävad ikka, ükstapuha kui puhtaks klaasid teen. pealegi: 100-400 sees on juba prügi silmaga näha. aga ühelgi pildil polnud seekord ÜHTEGI täppi. tea, kas see on see prügi "mälu" ja tarkvaraline automaatne eemaldus lisaks sensoriraputusele mis tal sisse on ehitatud... peaks vist testima korra spetsiaalselt.
suvel kreetal tehtud ebaõnnestunud seeriast üks tolmunäide:
kaamera 350d, 100-400mm@115mm, ava 32:
http://foto.ok.ee/test/tolm.jpg
Eemal
hmm no klaaside pealt ei tohiks selliseid asju küll pildile jääda see on ikka sensoritolm
Eemal
tom: aga miks see sodi tuleb välja ainult kinnise avaga? sensoritolmu puhul ei tohiks küll mingit vahet olla kui kinni või lahti ava on.
Eemal
D350 -l on sensori ees veel infrapuna filter, kuhu siis see tolm koguneb.
Kinnise ava korral suundub valgus sensorile kitsa kiirena, lahtise ava korral on kiir lai ja koondub ales sensoril. Vähemalt mina olen asjast nii aru saanud.
Eemal
kaups kirjutas:
tom: aga miks see sodi tuleb välja ainult kinnise avaga? sensoritolmu puhul ei tohiks küll mingit vahet olla kui kinni või lahti ava on.
sensorile kogunenud kräpp paistabki justnimelt ainult kinnise avaga välja. mul on sensoril selliseid tolmurulle olnud, mis ka täisavaga välja paistavad, aga seda ainult vastu valgust pildistades. ja kui nüüd mõtlema hakata, siis vähemalt teletoru puhul on vist päris võimatu, et seal sees olev tolm ennast niimoodi sensorile joonistab. selleks, et torus olev tolm pildile mõju hakkaks avaldama, peab teda seal ikka päris karm peotäis olema.
kaups, oma sensori puhtust/mustust on kõige lihtsam kontrollida järgmiselt: keera ava maksimaalselt kinni, (f22 on piisav, et detailselt näha mis seal on) keera fookus lõpmatusse, suuna toru taevasse ja tee klõps. võta pilt 100% ette ja enjoy.
ja siis võta pump kätte ja kui see ei aita, siis overalli puhastusse. selle näidispildi järgi vaadates pead sa küll juba ammu overalli minema
Eemal
Leidsin hea lingi :
http://photo.net/equipment/digital/sensorcleaning/
sensoritolmu kohta.
Eemal
tom, ma tean seda sensori puhtuse kontrolli nõksu.
tulemus on erinev eri objedega. aga ma uurin seda lähemalt, kodus nii 350d kui 400d olemas, teen ühe koduse testi. võimalik, et sul on õigus. võimalik, et ei ole :D
Eemal
Tõsi ta on, käes hoida on naljakas, aga selle raha eest on vinge pill. Mis mind häirib on, see, et kettake millega seadeid kerid on pandud peale vms.. võiks olla eespool, seal nuki peal vms ja suunaga risti senisele. Oleks mugavam kerida. Suure ISO juures st 1600 juures, on vähemalt minu meelest pilt täiesti ok. Samas mul on see esimene digikere, seni teinud miski 4a või miskit filmile. Vaatab mis saab...
Eemal
Kuidas pildinäidikuga on? Kas on suurem ja parem ikka kui Olympus E-500-l? On kellelgi võrdlusmomenti?
Eemal
canon 400d on mu esimene väheke asjalikum fotokas, seega vördlusmoment teiste samaväärsete isenditega puudub. rallidel käimiseks esmamulje järgi täiesti sobib, kuigi jah, soetatud sai kit objektiiviga ja see vajaks kiiremas korras väheke paremat isendit asemele.
minu peos istub isend mugavalt. nagu olekski minu järgi tehtud. nuppude paigutus on täiesti loogiline ja ei ole ükski nupp teist segama hakanud kasutamises.
Eemal
Eemal
Hmm... vaatasin, et siin on 400D jutud. Mul on tunne, et sellel isendil on bugi. Googlesin ringi, aga ei leidnud maailmast vastust:
Kaameral on selline pildi kvaliteedi valik nagu "RAW + L" ehk peaks tegema manuali jutu järgi mälukaardile pildistamisel 2 faili: 1 RAW fail CR2 formaadis ja teine kõrge kvaliteediga JPG. Aga mul teeb 2 x JPG.
Keegi kuulnud sellest midagi?
Muidu on vonks kaamera minu meelest, ainuke mida nuriseks on käes hoidmise raskused nagu 350D-lgi. Samas mida ma digist tean, esimene digikere. Filmile teinud enne.
Eemal
No ma pistsin lihtsalt masinale juhtme järele, viskas kaamera draivide hulka ja vaatasin siis sealt kaardi sisu. Proovin kodus Canoni softiga, vaatame mis saab.
Eemal
Tõsi ta oli, Canoni oma softiga sai ilusti aru, et on 2 eri faili nagu kord ja kohus. Tänan!
Eemal